Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 SGK erken emeklilik ile malulen emeklilik arasında nasıl farklar var?

Konular
56
Reaksiyonlar
15
merhaba ,

5510 sayılı kanuna göre 18 yıl sonrasında gelen emeklilik ile (Engel oranı %45) malulen emeklilik arasında ne tür farklar var ?

neticede her iki durumdada çalışmak yasak mış , ve engelli emekliliği adı altında bir emeklilik aslında yokmuş.

o zaman ne fark kaldı ki?

kar&yağmur

1 ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlar için evet, bir fark yok denebilir.

OturanBoğa
Maluliyet sebebiyle emeklilik ile engelli emeklilik arasında ne gibi farklar vardır? Eski bilgime göre tek organdan (sistemden) en az % 60 oran ile emekli olunuyordu, sanırım halen öyle?

Diğer bir sorum da, 4/A'lı engelli emekliliği ile 5434'e tabi memur (4/c) engelli emekliliği arasında farklar nelerdir? Farklardan kastım Yüzdelik oranına göre en az kaç yıllık çalışılması gerekli olduğu değil de, emeklilik için SGK'ya başvurulduğunda memurların diğer SGK engellilerine göre daha kolay emekli olduğu yani memurlara daha az zorluk çıkardıkları gibi bişey duymuştum... Sizin bilginiz ya da duyumlarınız var mı?

tekliyorum

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak gerek. Başka bir yol yok.

Emeklilik kriterleri bir çok şeye bağlı. Kendinize dair somut sorunuz varsa şunları yanıtlayarak sorabilirsiniz:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Üst Alt