Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 56 raporum var. 1994 sigorta girişliyim. Ne zaman emekli olurum?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
benim % 56 raporla 3.derece vergi indirimim var.
05/07/1994 ssk girişim 2003 e kadar 700 gün primim var.
2003 te 2925 tarım ssk ya gectim. 2011 e kadar ödedim ve 1470 primim var.
2011 de tekrar calışan ssk lı oldum. şu ana kadar 900 gün primim var.

toplam prim gün sayım 3156….
550 gün 1996_1998 yılları arasında yaptıgım askerliği ödersem erken emekli olabilir miyim veya ne zaman emekli olurum.

cevabınız işin şimdiden teşekkür ederim

3.derece vergi indiriminiz olduğuna göre 16 yıl 3760 güne tabisiniz, 2011 yılında tekrar çalışan ssk lı oldunuz ve 900 gün prim ödediniz 900 gün prim ödemenizi (3,5 yıl) 1262 güne tamamladığınız vakit ve toplam prim ödemeniz 3760 gün olduğunda ssk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz. Toplam priminiz 3070 gün olarak hesaplıyorum 1 yıl daha mecburen ssk lı olmalısınız ssk şartlarına tabi olmak için 3070+360: 3430 gün toplam yapar askerlik sürenizden 350 gün de borçlanma yaparsanız priminizi tamamlarsınız. 3430+350: 3780 gün yapar ve prim şartını yerine getirmiş olursunuz. 350 gün askerlik borçlanma tutarı ise, alt limitten ödeme yapar iseniz 3,800 tl - üst limitten ödeme yapar iseniz : 25.000 civarı..

teşekkür ederim ilker bey ... fakat tarım ssk da 4 a sayılıyor muş 1262 gün şartı olmaması gerekmez mi...

Bende sordum soruşturdum farklı sigorta kollarından sayılıyor ve son 7 yıla bakılıyor.

bu konuda çelişki içindeyim ilker bey.bazı sitelerde 1262 aranmaz çünkü ikşside 4 a diyor.

benim % 56 raporla 3.derece vergi indirimim var.
05/07/1994 ssk girişim 2003 e kadar 700 gün primim var.
2003 te 2925 tarım ssk ya gectim. 2011 e kadar ödedim ve 1470 primim var.
2011 de tekrar calışan ssk lı oldum. şu ana kadar 900 gün primim var.

toplam prim gün sayım 3156….
550 gün 1996_1998 yılları arasında yaptıgım askerliği ödersem erken emekli olabilir miyim veya ne zaman emekli olurum.

benim icin 1261 gün şartı var mı

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir.

4a ssk ve 4a 2925 tarım ssk 1261 gün şartı varmıdır

Bence var... Tarım ssk'lılar sakat statüsünde emekli olamıyor sanıyorum.

erken emeklilik

sevgili dostum :)

bende 94 ssk girişliyim arada çifci bağkurum vardı çifci ssk diğil, son 5 yılında ssk lıydım,3920 ye tabidim ve emekli oldum ssk dan.... diğer konulara gelince

1... SGK GİDİP ÇİFCİ SSK 4A MI 4B Mİ KESİNLEŞTİR.

2... ASKERLİK BORÇLANMAN SİGORTALI OLMADAN ÖNCE OLSAYDI KABULDÜ AMA SİGORTALIDAN SONRA ASKERLİĞİNİ YAPMAN BORÇLANMANA MUSAAİT DİĞİL SANIRIM .

3...NASIL OLSA 900 GÜN SSK PRİMİN VARMIŞ PRİM TAMAMLAMAN GEREK BUNUDA BİR İŞ YERİNDE ÇALIŞMA DURUMUN YOKSA RİCA EDERSİN TANIDIĞINA PARA VEREREK TAMANLARSIN :) ........... İŞİN SONUNA GELMİŞSİN AZ KALMIŞ HAYIRLISI BAKİM :) ( VERGİ İNDİRİMİN VARSA) :) saygılar

pardonn , selamı unuttuk ilker ve bülent dostlarada çok selamlar :) bu sitenin değerleri ve bizler için çok önemli bilgileri artardıkları için çok sağolsunlar sizede saygılar efendim :)

Sağolasın Erdal :)

Yaşar, inan bilemiyorum. tarım da çalışan da aynı şekilde 4a muamelesi mi görüyor, bilmiyorum. Bence en doğrusu Erdal'In önerdiği gibi, şu andaki statünün 4a mı 4b mi olduğunu sigorta müdürlüğünden teyit et ve bu detayı onlara sor.

bülent bey 4 a oldugundan eminim ama yinede 2925 ayrı bir sigota kolu mu ondan emin degilim.bimere yazdım henüz cevap gelmedi.geldiginde sizinlede paylaşırım.hayırlı günler dilerim...erdal kardeşim sende sagol alakan icin

Arkadaslar 4 a sayılmasına rağmen 1261 gün şartı varmış .sağlık olsun 11 ay daha bekliyecez ve caLIŞACAĞIZ

süreli rapor-sürekli vergi indirimi

Arkadaşlar iyi akşamlar.benim sormak istediğim benim bir yıl süreli raporuma karşı ömür boyu vergi indirimi geldi.ben emekli oluncaya kadar raporun süresi bitiyor.emekli olurken benden rapor isteyecekler mi yoksa sadece vergi indirimi belirten vergi dairesinden gelen yazı yeterli olur mu......herkese iyi akşamlar.....

Önemli olan şey vergi indirim hakkıdır. Bu hak SÜREKLİ olduğu için emeklilik de sürekli olacaktır. Emeklilik açısından raporun süreli olmasının hiç bir önemi yok (ki bu süreli rapor mevzuunu hiç bir yerde dile getirmeyin zaten)

tamam bülent bey .emekli olurken rapor istenmiyor yani vergi indirim belgesi yeterli diyosunuz.

Arkadaşlar benim 3 yıldır vergi indirimim var fakat işyerim hiç bir zaman beni vergi indiriminden faydalandırmadı. 10 gün sonra emeklilik için dilekçemi verecem (vergi indirimi hakkıyla). Acaba emekli olmamda bir sıkıntı olurmu.bana vergi indirimi almamışsın diye bir şey söylenirmi.vergi indirimiyle emekli olabilirmiyim.

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkı varsa, işyerinde bunun uygulanıp uygulanmamasının hiç bir önemi yok. Uygulanmamış olsa da emeklilikte hiç bir sorun olmaz.

selam bülent bey ilker bey ve forumdaki diğer arkadaşlar;benim emekli dilekçemi vermeme 5 gün kaldı.dilekçe verirken benden işyerinden çıkış belgesi isteyecekler mi.yoksa ben çıkışımı telefonla yaptırıp otamatik çıkışım sgk ya gidermi.bunu şu sebepten soruyorum.işyerim uzak çıkış belgesini almam biraz külfetli.otomatik görülüyosa çıkış belgesi almadan direk sgk ya gidecem...

İşyerinin resmi çıkış yapmış olması yeterlidir.

emeklilik takip

Allah ın izniyle bir hafta önce emeklilik dilekçemi verdim.Arkadaşlar emeklilik durumumun ne aşamada olduğunu nerden takip edebilirim.yardımlarınız için teşekkür ederim...

Aradığınız evrak bulunamadı diyor kısmet hanım.....

Başvurun yeni olduğu için görünmüyordur. 2. haftayı da beklemeni öneririm abi.

Üst Alt