Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporum var. 6 yıldır çalışıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

seçik

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm benim % 56 raporum var ,6 yıl çalıştım ssk lı olarak şu an çalışmıyorm ,emeklilik için ne yapmam gerekir,yaş sınırı yok sandımca ,kaç yol daha prim yatırmak gerekir, yada toplu yatırma imkanı varmıdır,bilgilendirirmisinz beni,teşekkürler..

İlk işe giriş tarihi ? Doğum tarihi ? Vergi indirim hakkınız var mı?

2007 işe giriş,1986 doğumluyum,vergi indirimi falan yapılmadı çünkü raporu çok geç aldım 7 aylık rapor yeni çalışırken engelli raporum yoktu

20 yıl 4400 günle 2027 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz. Ancak bunun için tekrar çalışmaya başladığınızda defterdarlıktağa vergi indirimi almak için başvuru yapıp 3. derece olarak kazanmalısınız.. Vergi indirimi başvuru yapmak için çalışıyor olmak şarttır.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

toplu yatıralabiliniyormu peki elimde belli bi miktar para var onu tüm yatırsam yıldan düşermi

Hayır toplu ödeme yapamazsınız.

6 yıl ile birliktee 26 yılmı toplam yoksa 20 den düşülecek ben 15 yıl die duymuştum..

ilker beyy

bu iş yaş iş desenize kolay bi yolu yok

Toplam 20 yıl yani gün/ay/2007+20 şeklinde olacak. Evet eskiden 15 yıldı ama 5510 sayılı yasa ile kademeli geçiş oluştu. Bakınız şu tablodan görebilirsiniz..

2008_oncesi.PNG

topluda yatılmıyo olacak gibi değil ya o zamana kim öle kim kala,maaş da olmaz kesin

Askerlik görevini ifşa ettiniz mi ?

O zaman doğum yaptınız mı ? :)

Toplu ödeme yapabilmeniz için ya askerlik yapmanız yada doğum yapmış olmanız gerekli.. Onun için sormuştum.. Bu arada özür..

Doğum yaptıktan sonra 2 yıl çalışmamış iseniz o 2 yılı borçlanarak 720 gün prim süresi kazanabilirsiniz. Ayrıca ilk ssk lı olmadan önce doğum yapmış iseniz borçlanma sonucu işe giriş tarihiniz 2 yıl ger gider..

ya ben anlayamadım bu durumu ben çalışırken doğum yaptım ve doğumdan sonra 8 daha çalıştım ve işten çıkarıldım .benim emekliliğime daha 14 yıl var ben ne kadarını toplu yatırabilirim ve senemden kaç yıl düşer benim kızım 1.5 yaşında şu an işten çıkalı 8 ay oldu

Toplu ödeme maalesef yok doğum yaptıktan sonra 8 ay çalışmışsanız o zaman 24-8: 16 ay daha doğum borçlanması yapar prim gün süresi kazanabilirsiniz başka toplu ödeme imkanı yoktur. Ya ssk lı çalışıp ödeyeceksiniz yada ssk lı çalışan görünüp ödeyeceksiniz.

Üst Alt