Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporum var, ehliyet alamıyorum. ÖTV’siz araç alabilir miyim?

bilirbetul

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba %56engelli olup ehliyet almadan ÖTV indiriminden faydalana biliyor muyuz,birde sürücü olamaz diye rapor verdiler araç almam mümkün mü

Birde eşimin kullandığı araç ile engelli park yerlerine park yapmamız mümkün mü

Yanlışım yoksa, 90 oranında kurul raporu ekstra olarak, raporda tam bağımlı ibaresinin bulunması şartı var.

engel sınıfınız ortopedik mi ? ortopedik sınıfındaysanız aileden biri kullanmak şartı ile ÖTV muafiyetis söz konusu olabilir muafiyet için başvuru yaparak heyet kurulunun kararı gereklidir, değil ise %90 geçmediğinden dolayı araç alamazsınız

@bilirbetul,

Belirttiğiniz şartlarda maalesef alamazsınız.

%90 ve üzeri raporunuz olursa o zaman sizin üzerinize ÖTV indirimli araç alınabilir ve aracı eşiniz kullanabilir.

@bilirbetul,

Merhabalar,

Raporunuz içeriğinde ortopedik bir engel durumu var mı?

Eğer var ise almış olduğunuz açıklama kısmında "Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Araç Kullanması Gerekir" ibaresi yazması gerekiyor.

Fakat sizde ehliyet raporunda sürücü olamaz teşhisi konulduğu için ötv muafiyetli araç alım işlemi maalesef olmaz.

Raporum Ortapedik olarak geçiyor kas hastası olduğumdan dolayı ehliyet verilmiyor

Tertibatli araç kullanmamıza bile izin yok yürüyorum ama destekle, araçsız biryere çıkamıyorum evde hapis gibiyim tekerlekli sandalye kullanmiyorum,asıl araç bizlere şart ama ehliyet bile alamıyorum

@bilirbetul, Size verilen sağlık raporunda tertibat gereklidir diye bir ibare var mı ?

Bu başlık "Mahkeme yolu ile" sizin gibi engeli nedeniyle ehliyet alamayan, araç kullanamayacak durumda olan kişileri ilgilendiriyor. Ancak dediğim gibi sağlık raporu ile ötvsiz araç alımına hak kazanmış olmanız lazım

verilen sağlık raporunda tertibat gereklidir diye bir ibare var mı ? Böyle bir ibare yok sürücü olamaz yazıyor maalesef

Üst Alt