Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporum ve 2650 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

mixolog

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.. ben 1976 doğumluyum. 2012 itibarı ile 2650 iş günü prim ödemem var. 2001 de yüzde 40 raporum vardı. 2011 de yüzde 56 raporum var. hem şizofreni tedavisi görüyorum hem de tek gözüm görmüyor. çalışamıyorum. bir işe girdikten kısa süre sonra elimde olmayan sebeplerden ötürü işten ayrılıyorum. evliyim ve çocuğum var. erken emeklilik yada malulen emeklilik hakkım var mı şu anda? acilen cevabınızı bekliyorum..

Sertan bey ilk işe giriş tarihiniz bilemediğimiz için şu tablodan bakarak ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplaya bilirsiniz.Yalnız erken emeklilik hakkı için vergi indirim hakkı almanız gerekli...

2008_oncesi.PNG

1998 yılında sigortalı olarak işe başladım. tabii belirli aralıklarla. 2001 de özürlü raporu aldım. 2005 gibi vergi indirimi başlattım. benim durumum psikolojik olduğu için yine de yukarıdaki tablo mu geçerli sayılacak?

Evet Sertan bey, emeklilik için yukarıdaki tabloya tabisiniz.

Ancak maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda iseniz, o zaman 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz. Bunun için sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik başvurusunda bulunmanız ve onların sevki ile hastaneye gidip "Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen (Mülga ibare:RG-22/1/2011-27823) (…), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)" olduğunuza dair rapor alabilmeniz gerek...

Üst Alt