Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporum ve 2724 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

MONTEN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar aranıza izmirden katılıyorum

%56 kalpden ve ayak damarında tıkanıklıktan bel kayması ve bel fıtıgından olmak üzere sürekli raporum var
totalde 2724 ğün ödemem var
vergi indirimine şimdi basvursam askerlik borclanmasıda 600 ğün ödersem erken emekli olma sansım nedir
vergi indirimini simdi alırsam ssk ya ne zaman vermem gerekir

görüşlerinizi bekliyorum saygılar

Mrb öncelikle aramıza hoş geldiniz doğum tarihinizi ve ssk giriş gün ay yıl şeklinde yazarsanız size yardımcı olabiliriz.

ilğinize tsk ederim hoşlar bulduk 1960 15 06 dogum 15.12.1989 bagkur ğirişi 6 yıl 2 ay 14 ğün bagkur 500 ğün ssk var ssk ğirişide 2012

Öncelikle 2 altarnatifiniz var emeklilik için
1) şıkkınız Bağkur dan kurum sevkiyle rapor alarak emekli olmak
5510*sayılı yasanın 28. maddesi Bağ-Kur'luların da erken emeklilik şartlarınız
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün

2) şıkkınız ise vergi indirimi alarak 3 derece vergi indiriminden yararlanırsanız eğer SGK emekli olma kriterleriniz
15 yıl hizmet süreniz vede 3600 günden emekli olabilirsiniz

SGK emeklilik vermek isterseniz son 1261 gününüz SGK ödenmiş olması gerek
Budurumda sizin için SGK dan emekli olmak daha mantıklı 500 günüz varmış ssk dan 300 de askerliği ödersiniz eder 800+576 gün daha ödersiniz eğer 3600 eder toplamda hizmet yılı doldurmuş bulunuyorsuz zaten emekli olursunuz karar sizin.

Bu arada ayakta damar tıkanıklığına% kaç aldınız acaba.

kardeşim preferik arter %100 tıkalı ayakdan nabız alınamıyor ona %30 verdiler anjü oldum onada %30 verdiler belkayması ve bel fıtıgından %11 ortlama %56 sürekli rapor verdiler izmir nevvar salih işğören hastanesinden aldım vergi indi,rimi alırsam ssk gene hastaneye yönlendirecekmi yada vergi dairesi??birde vergi indirimine şimdimi basvurayım ssk ğününün dolmasına az kalamı???

Süreyya bey elinizdeki sağlık raporuyla yeni tarihli ise eğer vergi indirimine başvuru yapa bilirsiniz vergi indirimine başvururken iş yerinizde çalıştığınıza dair yazı alarak başvura bilirsiniz SGK şu anda bir bildiriminize gerek yok gerekli gününüz dolduğunda elinizdeki vergi indirimi yazısıyla başvuru yapa bilirsiniz emekliliğe.

kardeşim cok tşk ederim ilğine alakana gayet aydınlatıcı oldu izmirdesiniz sahsende görüşmek isterim?

Yalnız birşeyi atlıyorsunuz; askerlik borçlanması son 3,5 yıl (1260 gün) hesabını etkilemez. Yani son 1260 gün fiilen çalışılan süreler içinde aranacak.

Evet bencede yalniş bagkur vergi indiriminden emekli yapmaz beni yapmadilar

Evet ufak bir atlama olmuş ufukalp beyin dediği gibi son 3.5 yıl askerlik borçlanmasında etkilenmez zaten 500 gün sgk ödemeniz vardı 760 gün daha sgk ćalışmanız gerek diger eksik gününüzü de askerlikten borçlanabilirsin bilirsiniz.

EVET ĞÜZEL DEDİNİZ BU DURUMDA 2 sene daha yatıracagız ssk ya peki bu arada ben vergi indirimini simdi alırsam 2 sene sonra ssk bu tarihte aldım vrgi indirimini kabul edecekmi??

Süreyya bey vergi indirimi başvurunuzu çalışma hayatınızın herhan gibi bir döneminde baş vurabilirsiniz ama raporunuz yeniyken başvurun derim ilerde prosedür falan değişir karar sizin.

MONTEN
O yönden sorun yok, vergi indiriminiz sürekli olduktan sonra ömür boyu geçerlidir.

MALULEN emeklilik

1 01.06.2016 izmir sgim karabağlar sgm emeklilik servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi
2 02.06.2016 izmir sgim karabağlar sgm emeklilik servisi-2
3 10.06.2016 izmir sgim sağlık sgm bölge sağlık kurulu evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
4 10.06.2016 izmir sgim sağlık sgm bölge sağlık kurulu evrak servisine
5 28.06.2016 izmir sgim karabağlar sgm emeklilik servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi
6 28.06.2016 izmir sgim karabağlar sgm emeklilik servisi-2
evrakdaki son durum budur sonuc nedir acaba))

MONTEN Malulen emeklilik için müracaat etmişsiniz.Dosyanız Bölge sağlık kurulunda görüşülmüş ve müracaatta bulunduğunuz Karabağlar Sgk ya neticesi ulaşmış.Bu kararın ne olduğunu Sgk ya giderek öğrenebilirsiniz.Maluliyet için Red-Kabul kararı yada ara kararla tekrar hastaneye sevk olarak eksik olan muayene işlemlerinin tamamlanması istenmiş olabilir.Karar adresinize postalanacaktır ama,siz kendiniz giderek kararı elden daha çabuk öğrenebilirsiniz.

Red olursa itira edebilirmiyiz edince sonuc ne olur

Red olursa dosyanızın Ankara yüksek sağlık kurulunda görüşülmesi için itirazda bulunabilirsiniz.Ama burasıda %56 rapora istinaden Red kararı verecektir.Sizin maluliyet için değil,erken emeklilik için koşulları tamamlamaya çalışmanız gerekmekte.Zaten arkadaşlar önceki mesajlarda bu şartları belirtmişler.Yüksek sağlık kuruluda Red kararı verirse,yargı yoluna başvurup,Sgk yı mahkemeye verebilirsiniz,ama bu süreç çok uzun ve yıpratıcı bir süreçtir ve sizin durumunuza göre,kazanma şansınızda bulunmamakta.

Başgedikli BEY AYAK BYPASINDA özür oranı nedir damar değişti suni damar takıldı ayaga

Aşağıdaki tablodan size uygun olan duruma göre oran verilir.

DAMAR HASTALIKLARI
1- Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:
A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var, istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden 60
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.
B- Tromboangitis obliterans (Buerger):
1-Sempatektomi ameliyatı yapılmamış ve tıbbi tedaviden yararlanıyorsa 20
2-Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluk yok ama 200 metrenin üzerinde klaudikasyo intermittant varsa 30
3- Sempatektomi yapılmış, trofik bozukluğu ve iskemiye bağlı istirahat ağrısı olanlar 50
NOT: Yukarıdaki maddelere ilaveten amputasyon uygulananlara amputasyonla ilgili oranlar Balthazard ile eklenir.

VALLA İLAC raporumdaileri evre pewriferik arter hastalıgı olup dopler veya anjıyografik olarak hastalıgı tespit edilmi,ş ve klas3 (veya4)semptomları olan operasyon yapılamayan hastanın 1 yıl süre ile slizttazol kullanması uygundur raporda klas 3 veya 4 diyor kafam karısıyor bu raporo göre oran nedir ayak baypasıda gecirmiş durumdayım bu rapordan önce ???

tarım sigortam var engelli emekliliği i,cin vergi dairesine ğitmem gerekiyor ama istege baglı tarım sigortası ödüyorum nasıl engelli emekliliği icin basvurabilirim vergi dairesine ğitmek icin işyeri yolluyacakmıs ?3300 iş ğünüm var

Bunu bende merak ediyorum tarım Bağ-Kur'lu nasıl erken emekli olur ?

MONTEN

Son 2520 primin fazlası (1261'i) hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir. Eğer durumunuz bu şekilde ise, yani bağkur/isteğe bağlı priminiz fazla ise, o zaman 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olursunuz:

bagkur.PNG

Eğer fazlalık ssk (4a) ise ama halen isteğe bağlı prim yatırıyorsanız, bu durumda bir işyerinde çalışan statüsünde sigortalı olmalı ve o arada defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz. Bu hakkı elde ettiğinizde, emeklilik için diğer şartlar da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sgk'ya başvurabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimi emeklilik

06 12 2007 de basvurusunu yaptıgım vergi indirimi 27 12 2007 de ankarada sonuclanmıstır 2234 BAGKUR GUNUM 1242 gun ssk
var emeklilik icin ne zaman basvurabilirim askerlik borclanması yapıp direk emekli olurmuyuz

MONTEN

SSK'lı olarak primlerinizi 1261'e tamamlamalısınız ki SSK'dan vergi indirimi ile emeklilik hakkınız doğsun. Sonra da bir üstteki mesajımda yer alan son tabloya tabisiniz emeklilik için

Emeklilik basvurusu

ozgurmeric74 emeklilik basvurumu bu şekilde aldılar 4/A VERGİ İNDİRİMİ TAH TALEBİ vergi indirimi,nden diyerek dogrumudur

emeklilik servisinde evrakım ne kadarda sonuclanır acaba birde vergi indirim belgemi vermeme ragmen vergi dairesi ile yazısılacak 2 yada 3 ay sürer dediler

sizce ne kadar sürer

MONTEN

veri indirimli emeklilik zaten yaşlılık emekliliğidir. evet 1,5 ay kadar sürer işlemler. siz vergi indirimi yazınızı verseniz dahi onlar resmi yazışma yapmak zorundalar.tahmin ediyorum ki nisan ayında ilk maaşınızı alabilirsiniz.yetişmez ise mayıs ayı.

MONTEN...bende 23 ocak ta müracat ettim vergi indirimi için...eviss den takip etmemi söylediler vergi dairesinden..

kardeşim ben vergi indirim kısmını gectim emeklilik dilekcesi verdim tahsis talep

Üst Alt