Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporumla erken emekli olabilir miyim?

güldenfatih

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
toplamda %56 engelli raporum var. bu orana göre ne zaman emekli olabilirim.

10,10,1977 doğumluyum ve ilk sıgorta başlangıcım 1997 yılının şubat ayı.şu anda toplamda ssk gün sayım 2260 gün.cevaplarsanız sevinirim

56% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanmış iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz. gün/02/1997+17 : gün/02/2014 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. Bu tarihe kadar prim ödemenizi 3920 güne tamamlamalısınız tamamlayamaz iseniz tamamladığınız tarihte emekli olursunuz. Bayan iseniz doğum yapmış iseniz doğum borçlanması/Erkek iseniz askerlik yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

çok teşekkür ederim cevabınız için. iki tane doğum yaptım doğum iznindeki yatmayan günler için mi borçlanma yapacağım acaba.

223 gün doğum borçlammam var

Doğum borçlanması için doğumdan sonra ki çalışmadığınız günleri borçlanabilirsiniz tek doğum için 2 yıl borçlanma sınırı vardır. Siz 2 doğumdan 4 yıl borçlana bilirsiniz ama 2 doğum sonrası ne kadar süre çalışmamışsanız o kadar borçlanma yapabilirsiniz.

Engelli emeklilik hakkında

Arkadaşlar merhaba.
2015 yılında vergi indirimi hakkı için müracaat ettim. 2. Dereceden onaylanıp geldi. Ama benim raporum süreli idi. Tekrar raporumu yenilediğimde oranım düştü. Ilk oranım 64 ikinci oranım 48 ve sürekli yapıldı. Vergi dairesine tekrar gittiğimde siz vergi indirimini sürelkli almıssınız birdaha gindermeye gerek yok dedi.

Benim kafama takılan soru. Ben emekli nasıl olacam.

Giriş tarihim 12.02.1997
doğum tarihim 10.10.1977

gün 3648 20yıl

ikinci derecedenmi olacam yoksa 3. Derecedenmi olacam BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM. KAFAM ÇOK KARIŞIK

@güldenfatih

En son almış olduğunuz rapor oranı olan %48 ile 3.dereceden 18 yıl,4080 gün prim şartları ile emekli oabilirsiniz,

Bunun için şuan mevcut olan 3648 günlük priminizi 4080 güne tamamlamani7 gerekmektedir.

güldenfatih

Vergi indirim hakkınızı %64'le 2. derece olduğu için emekliliğe temel olan da odur.

(12.02.1997 +) 11 yıl 4 ay 3760 prime tabisiniz.

güldenfatih

9 numaralı kriter:

2008_oncesi.PNG

güldenfatih

Evet evet, dilim başka söylüyor gözüm başka görüyor :) Yukarıda yaptığım hatayı düzelttim.

Üst Alt