Yıllar önce yaşanmış bir fabrika kazası sonucunda babamın sol 3 parmağı yok.Bunun üzerine yıllarca bunu herhangi bir birime bildirmeden yaşadı ( o kadar ısrar etmeme rağmen gitmedi ) . Daha sonrasında Özürlü raporu için başvurmasını söyledim. ısrarlarıma dayanamadı ve %56 olarak özürlü raporu verildi.
Daha sonra bir arkadaşımdan babamın araba alması halinde vergi ödemeyeceğini duydum.
Öğrenmek istediklerim şunlar.
* babam arabayı türkiyeden almış olsa hangi indirimler uygulanır yada uygulanır mı ?
* yurt dışından almış olsa hangi indirimler söz konusu olur ? olur mu ?
* arabayı kullanmak için ehliyet hangisi olmalıdır ? ( normal koşullara uygun ehliyeti var B sınıfı sanırım ) rapordan önce almıştı.
* onun aracını bir başkası kullanabilir mi ? ( uzun yolculuklar sonucunda parmakları gücsüz kalırmı diye düşünüyorum örnegin kardeşim )
* hangi kurumlara ne şekilde başvurulması gerekiyor ?
Daha sonra bir arkadaşımdan babamın araba alması halinde vergi ödemeyeceğini duydum.
Öğrenmek istediklerim şunlar.
* babam arabayı türkiyeden almış olsa hangi indirimler uygulanır yada uygulanır mı ?
* yurt dışından almış olsa hangi indirimler söz konusu olur ? olur mu ?
* arabayı kullanmak için ehliyet hangisi olmalıdır ? ( normal koşullara uygun ehliyeti var B sınıfı sanırım ) rapordan önce almıştı.
* onun aracını bir başkası kullanabilir mi ? ( uzun yolculuklar sonucunda parmakları gücsüz kalırmı diye düşünüyorum örnegin kardeşim )
* hangi kurumlara ne şekilde başvurulması gerekiyor ?