Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 engelli raporu, annemin varlıkları ve 2022 engelli aylığının bağlanması!?

yakamoz777

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar , bugün Englelli sağlık raporumu aldım

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : YİNELEYEN MAJÖR DEPRESİF BOZUKLUK (TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN
DÜZELEN)+(BİR YIL SÜRELİ) %40
NÖROLOJI : ESANSİYEL TREMOR %10
GÖZ HASTALIKLARI : KERATOKONUS 20

Toplam Engel oranı : %57 çıktı ve 1 yıllık , açıkçası RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI benim için hayal kırıklığı oldu
ben en az %70 üzeri ve 3-5 yıllık bekliyordum , çünkü hastalıklarım çocukluk çağından başlayıp kronikleşmiş durumda ve doktorumda bunu biliyor buna rağmen düşük puan verdi.

şimdi asıl konuya gelelim , Annemin çift maaşı olduğu için (vefat etmiş kocasından ve babasından çift maaş alıyor) yaklaşık 2000 TL alıyor ,ayrıca dedemden kalma 2 daire ve küçük bir tarla ,bağ,bahçe filan var , tapuların 8/1 annemin üzerine kayıtlı..bu son güncellemeden sonra benim yeşil kartım iptal oldu ve yasalara göre Annemin geliri banada düştüğü için yeşil kart vermediler..çözüm yolları aradık benle , annem 2 kişi aynı evde ikamet ediyorduk, sosyal yardımdaki gıcık bir bayan görevliye sordum biz şimdi aynı evde 10 kişi ikametgah etsekte Annemin geliri sadece banamı düşüyor , evet dedi ,bana takmıştı biraz :) bugün yalan söylediğini anladım..başka bir görevli aynı evde 5-6 kişi ikametgah ederseniz maaş geliri herkese bölünür ve 2022 maaşı alabilirsiniz (dededen kalan mallar eğer çok ciddi bir meblağ olmazsa , Annemin 8/1 hissesi var çok fazla tutacağını sanmıyorum...neyse bizim ikametgah adresine 3 kişi torunlarıda kaydettik..şuan 5 kişiyiz..Annemin geliri yaklaşık 1950 lira , bana 2022 aylığı bağlanırmı ?

tecrübeli ve deneyimli arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum..

yakamoz777
2022 de adı ne olursa olsun haneye giren her gelır hesaplamaya dahıl edılır gıcık dedıgn bayanın dedıgıne bakma annene düşen hayatta oldugu için annenındır sağ ıken sana tapuda devretmedık kerrı annenındır dolayısıylede kardeşlerın varsa onlarda annenın vefatı sonrası hak sahıbı olur şuan sadece annene aittir.burda gıcık dedıgın bayan kısmen dogru dıo evde anne ve sen oldugn için kaç kişi olursa olsun anne uzerıne ve gelrı hesabına dahıl oldugu için neyse
2022 de hane kişi başı gelır sınırı 609 tl siz 5 kişisiniz annenın maaşı ve mıras hıssesı ne kadar ıse toplayın(ıkamet ettıgınız ev harici,evler arabalar tarla bag bahçe ne varsa)toplamıda kişi sayısına bölün çıkan mıktar 609 dan az ise maaş baglanır.bu durumda size maaş baglanması için 5 x 609 : 3045 geliriniz 3045 tl yı geçmeyecek bu kirada oturmuyosanız eğer kırada ıkamet edıosanız emsal kıra bedelı gelırden düşülür bu avantajınıza olur mısal emsal degerı 500 tl olan kırada ıkamet edıosanız gelirniz 3045 değilde 3545 tlyı geçmemesı gerekıo .emsal kıra bedelını gelen heyet belırlıo.

Soru 46: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları nasıl yapılmaktadır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları haneye giren net maaş, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması ile hesaplanır. Bu ortalamanın kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Ayrıca servet ve harcamaları da hesaba katılmaktadır.
Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.
Soru 50: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait dükkân bulunmaktaysa bu dükkân muhtaçlık hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
Dükkân için rayiç bedelin 240'ta biri ve kira geliri dikkate alınır.
Soru 51: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait dükkândan herhangi bir gelir veya kira bulunmuyorsa nasıl bir hesaplama yapılır?
Dükkân için herhangi bir kira geliri beyan edilmemişse dükkânın rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınmaktadır.
Soru 52: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait arazi ve tarlası bulunmaktaysa nasıl bir muhtaçlık hesaplanması dikkate alınır?Hanenin tarla ve arazisinin rayiç bedelinin 240'ta biri ve aylık getirilerinin toplamı dikkate alınır.
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.
Soru 55: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. İl/ilçe tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.
Soru 57: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait taşınır taşınmaz malların rayiç bedellerin değerlendirmesini kim yapmaktadır?
Hanenin taşınır ve taşınmaz mallarının rayiç bedelinin değerlendirmesini Vakıf Mütevelli Heyeti yapmaktadır.

Mka İlgin ve cevabın için çok teşekkür ederim ama şu kısmı tam anlamadım

'' burda gıcık dedıgın bayan kısmen dogru dıo evde anne ve sen oldugn için kaç kişi olursa olsun anne uzerıne ve gelrı hesabına dahıl oldugu için 2022 de hane kişi başı gelır sınırı 609 tl siz 5 kişisiniz annenın maaşı ve mıras hıssesı ne kadar ıse toplayın(ıkamet ettıgınız ev harici,evler arabalar tarla bag bahçe ne varsa)toplamıda kişi sayısına bölün çıkan mıktar 609 dan az ise maaş baglanır.bu durumda size maaş baglanması için 5 x 609 : 3045 geliriniz 3045 tl yı geçmeyece''

yani ben bekar olduğum için Annemin çift maaşı eğer ikiye bölünürse , bana düşen kısım 610 lirayı geçtiği için maaş bağlanmaz...ama dün gittiğim memur evde kaç kişi yaşıyorsa gelir ona bölünür dedi...yani bana gıcık kapan o kadın doğruyu söylemedi ( ben sordum evde 10 kişi yaşasak bile Annemin maaşı ikiye bölünür yarısı bana gelir olarakmı yansır , evert dedi ) yani yalanmı sölyedi ? eğer öyle olursa maaş bana bağlanmaz...ama şuan evde 5 kişi yaşıyoruz garanti olsun diye 2 torun daha bizim ikametgaha kaydederiz böylece maaşın çıkması neredeyse garanti olur...

Arkadaşlar başka bir sorum daha olacak , eğer Annem beni miras tan reddederse , Annemin varlıkları , maaşları ile ilişiğim kesiliyor mu ? yani 2022 maaşı almak için bu bir çözüm olabilir mi ?

forumu araştırırken birde şöyle bir şey yazmış bir kaç arkadaş , eğer ben Annem den ayrı bir eve çıkarsam , hane gelirim yok görünecekmiş ,yanii Annem ile benim ikametgah adreslerimiz ayrı olursa Annemin varlıkları ve maaşları artık benim üstüme gelir olarak yansımıycakmış , bu doğru mu ? bu konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim..

yakamoz777

hesap basıtte ben anlatamom sanırım evde kım varsa tum gelırler toplanır ve kışi sayısına bölunur burda gıcık bayan :D 2 kişiyken ikiye bölünur demıs sizin 10 kişi olsakmı lafınz içinde 10 kişi olmadıgnzı için ondan ikiye bölünür demiş olabılır neyse onu pas geç şuan 5 kişisiniz ve bu 5 kişinin gelırlerıne bakarlar 2 ye falan bölünmez evde kaç kişi varsa o sayıya bölünür.tüm mıras hısse mıktarı ve maaşlar hesaplanır 5e bölünür.

garanti olsun diye 2 torun daha bizim ikametgaha kaydederiz böylece maaşın çıkması neredeyse garanti olur.
o zamanda 5 kişinin değil gelen 2 torununda dahıl 7 kişinin gelırı hesaplamaya dahıl edılır toplamıda 7 ye bölunur.
not:ikametı almakla iş bitmio ikametı alnan o ıkmatte bulunacak kontrollarde o hanede yaşamadıkları ortaya çıkarsa iş değişir

aynı evde ikamet ettıkten sonra ıstedıgn kadar reddedıl fark yapmaz evdekı kişilerın gelrıne bakıolar zaten mıras senın dıye hesap edılmıo kı aynı evde olan annenden dolayı hesap edılıo.reddedilmek aleyhıne olur 2022 için reddedılme.

-mka çok sağol dostum çok yardımcı oluyorsun bu konu hakkındada beni aydınlatırsan sevinirim ''forumu araştırırken birde şöyle bir şey yazmış bir kaç arkadaş , eğer ben Annem den ayrı bir eve çıkarsam , hane gelirim yok görünecekmiş ,yanii Annem ile benim ikametgah adreslerimiz ayrı olursa Annemin varlıkları ve maaşları artık benim üstüme gelir olarak yansımıycakmış , bu doğru mu ? bu konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim..''

ama şöyle bir şey var benim yeşil kartım çıkmıyordu , Annemin ikametgahını ablamın evine aldık , yani evde sadece benim ikametgahım kaldı...neyse sonra ben tekrar sosyal yardım vakfına gittim...değişen bir şey olmadı...Anne nin ikametgahı ayrı olsa bile geliri sana da düşer ve yine 2 ye bölünür dediler ve yeşil kart yine vermediler...sanırım yukarıdaki arkadaşlar yanlış biliyor , çünkü denedik yeşil kart çıkmadığına göre , 2022 maaşıda çıkmaz heralde

dostlar lütfen bana bir akıl verin aynı ikametgaha 7-8 kişi kayıt ettirmek biraz zor olacak, kontrole gelirlerse sorun çıkabilir... yanlış bir şey yapmak istemiyorum...acaba diyorum sosyal yardımdaki o bayan bana ikinci sefer mi yalan söyledi.. Anne'min ikametgahını başka oğlunun yanına alırsak , ben evde yanlız yaşarsam , sistemde bana herhangi bir gelir çıkar mı ? yani Anne'min maaşı ve gelirleri bana bölünür mü ? 2022 maaşını alabilir miyim ?

Arkadaşlar bu konu hakkında kesin bilgiye ihtiyacım var : Anne'min ikametgahını kardeşimin yanına alırsak , evde ben yanlız yaşayacağım, yani sadece o evde benim ikametgahım olacak , bu durumda Anne'min maaşı ve varlıklarından muaf olurmuyum ? 2022 maaşını almamın önünde bir engel kalır mı ?

2022 Engelli Aylığı nasıl alabilirim

selam herkese , Annemin maaşından dolayı benim yeşil kartım çıkmıyordu , Annemin ikametgahını ablamın evine aldık , yani evde sadece benim ikametgahım kaldı...neyse sonra ben tekrar sosyal yardım vakfına gittim...değişen bir şey olmadı...Anne min ikametgahı ayrı olsa bile geliri sana da düşer ve yine 2 ye bölünür dediler ve yeşil kart yine vermediler...acaba ordaki görevliler bana yanlış bilgimi verdiler ?

şuan %57 engelli raporum var , ve yeşil kart çıkartmak istiyorum , ne yapmam gerekiyor ?

Anne'min ikametgahını kardeşimin yanına alırsak , evde ben yanlız yaşayacağım, yani sadece o evde benim ikametgahım olacak , bu durumda Anne'min maaşı ve varlıklarından muaf olurmuyum ? 2022 maaşını almamın önünde bir engel kalır mı ?

yakamoz777

önce ikameti ablanlara aldırmsın sonrda kardeşine aldırmayı düşünuon.anladıgm kadarıyla ablanlara aldırdıgın halde ıkametı annenle kalmaya devam ettın ve halıylede annenın maaşı gelırlerı senın gelır hesabın yapılırken katıldı ve 2 kişi oldugnzu içinde ikiye bölündu bu gayet doğal ve dogru bişi.

ama ıkametı kardeşlerıne aldırp sen tek kalırsan yanı annenın ikameti göstermelık kardeşlerıne alınmaz .tek oldugn için ve gelrın olmadıgı için işlemelrının olması gerekıo ama şöyle bi durumda var.hanenın harcaması giderınden çok ise aradakı fark gelıre eklenıo sizin heç gelirınız yok iken ne yıyor içiorsunuz mısal elektrık su parası vs vs nasıl ödenıo bunuda gözönunde bulundururlar kısaca senın iş biraz sallantılı kardeş

cevap için teşekkür ederim..ama sosyal vakıftaki o bayan eleman bana takık heralde , kontrole filan gelmedilerki , direk bana Annen ile sen ayrı ikametgahlarda yaşasanız bile , Anne nin gelirleri bekar olduğun için sanada düşer , yani aynı hanede yaşamadığım Anne'min gelirleri nasıl bana gelir olarak yazıyorlar anlamıyorum...ya kadın takık bana ya da yasalar öyle...Anne min ikametgahını ayırırım yanlız yaşarım , kontrole gelirlerse , ev baba dan kalmış , kira ödemiyorum , nasıl geçindiğimde onları ilgilendirmez heralde o kadar detaya girmezler..

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar (Provizyon sorgusu sonucu kapsamı 60/g olarak görülenler)

ben şu anda 60/g Kapsamında Genel Sağlık Sigortası primi ödüyorum , daha öncede belirttiğim gibi yeşil kartımı iptal ettiler ve tekrar o kadar uğraşmama rağmen vermediler...yukarıdaki maddeye göre 2022 maaşına başvurmadan önce yeşil kart çıkartmalıyım ama Anne'min gelirlerlerinden dolayı yeşil kart vermiyorlar..

yakamoz777
1 yeşil kart tarih oldu.2022 maaşı alan zaten eskının yeşil kartlıs oluyo
2 Soru 40: GSS kapsamında sağlık primi ödeyen kişi 2022 aylığından faydalanabilir mi?
60/g kapsamında bulunan kişi 2022 aylığından faydalanamaz.

Selam Dostlar , haftalardır Diyarbakır ili Ergani ilçesi SYDY vakfı ile mücadele içerisindeyim..beni çileden çıkardılar..Lanet müdüre söylemediğim ağır laf , hakaret kalmadı..

Bazı tanıdık Avukatlara danıştım, ayrıca internet üzerinde hukukçu ve Engelli forumlarına sorunumu yazdım.Hukukçuların ve işin ehli uzmanların dedikleri, yaşadğın hanede kaç kişi varsa evin toplam gelirleri o kadar kişiye bölünür yani biz 5 kişi yaşadığımız için hanemizdeki gelirler 5'e bölünmesi gerektiğini söylediler.yani 2022 maaşı ve yeşil kart vermeleri gerektiğini söylediler ama yine de işini garantiye almak için tek başına ikamet etmenin en garanti yol olacağını söylediler.Tek başına yaşarsan seni Annen veya her hangi bir akrabanın gelirleri ile ilişkilendiremezler, öyle bir hakları olmadığını söylediler.Bende mantıklı olacağını düşünerek ikametgah adresimi eski evime aldım.

İkametgah adresimi eski evime aldıktan sonra tekrar SYDY vakfına gittim.hukukçuların bana söylediklerini onlara ilettim.SYDY vakfı personeli ile zorlu bir mücadeleden sonra nihayet başvurumu onaylatabildim.saha görevlisi gelip evime bakıp gelir tespiti yapacaktı.Artık ben bu işin olacağını nihayet yasal haklarıma kavuşacağımı düşünüyordum.

Bilin bakalım ne oldu : Saha görevlisi geldi o anda da aynı mahallede oturan Annem eve bana yardım için gelmişti.bulaşık ve çamaşır yıkıyordu.Saha görevlisine diyorumki Annem sadece eve bulaşık ve çamaşılarımı yıkamak için geldi, aynı evde ikamet etmiyoruz.Gelip bakabilirsiniz evde Annemin hiç bir eşyası yoktur, ben yanlız yaşıyorum, arada bir Annem,Ablam veya yeğenlerim yardıma veya misafirliğe geliyor bu sizi ilgilendirmez.Sonuçta esir kampında yaşamıyorum evime Annem,Ablam,Ailem istediği zaman yardıma veya misafirliğe gelir bu sizi ilgilendirmez dedim.Böyle bir yasa veya yönetmelik olabilir mi? Siz ne hakla ailemin evime gelmesinin sorun olduğunu söylüyorsunuz? Ama laf anlatamadım tabii.Saha görevlisi senin Evinde Anneni gördüm,bu iş olmaz deyip iki katlı evin fotoğrafını çekip gitti.Anladımki bunların niyeti zaten işimi yapmak değil,bahane arıyorlar. Artık müdürden mi talimat almışlar,müdürün bana bir husumeti mi var ,sorunun ne olduğunu bilmiyorum.

neyse aradan uzun bir süre geçtikten sonra tekrar Yeşil kart ve 2022 maaşı bağlanması talebi hakkında Ergani KAYMAKAMLIĞINA VE VAKFA dilekçeler verdim , ya işleme alınmıyor ya da geciktiriliyor. Son verdiğim dilekçede haftalardır bekletiliyor. Amaçları süreci olabildiğince geciktirmek ve beni vazgeçirmek.

Ergani SYDY vakfı müdürü ve personelinin hukuksuz ve keyfi uygulamaları yüzünden 2 aydır yasal hakkım olan 2022 maaşını alamıyorum ayrıca 5 ayı aşkın süredir yasal hakkım olan yeşil kart talebim aynı şekilde yalan ve gerçek dışı bir gerekçe ile reddediliyor. Haklı olmama rağmen piç bir müdüre denk geldiğim için maddi ve manevi ağır hasar aldım. Ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Durumum 2022 sayılı Kanun kapsamındaki Yaşlı ve Engelli Aylıkları ve 3816 Sayılı Kanun kapsamındaki yeşil kart kanun hükümlerine tamamen uymaktadır. bu haklardan yararlanmak için yasalarda yazan tüm şartlara sahibim ama yapmıyorlar , bana takmışlar heralde. bugün tekrar gittim Annemin ve benim ikametgah adreslerimizin belgesini götürdüm ayrı evlerde yaşadığımızın kanıtı diye müdürün önüne koydum. artık Annen ile yaşadığın için yeşil Kart çıkmaz diyemiyor. bu sefer daha komik ve absurd bir cevap aldım..bir engelli kişi tek başına yaşıyorsa demek ki yeterli gelire sahiptir o yüzden size yeşil kart,maaş çıkmaz. saçmalıkta sınır tanımıyorlar artık..bu nasıl bir gerekçe..hangi yasada böyle bir şey yazıyor.

yakamoz777
ayrı hanede yaşadıgına heyet ikna olmamıs demekkı annenı senın evde görünce.anen ne maksatla gelırse gelmıs olsun heyet ıkna olmayık sen haklsın annen akrabların elbette gelırde açık kapı var heyet o kapıyı kullanıo ıkametı göstermelık almıs annesyle evdeydı dedımı bişi edemezsınız malesef.
[FONT=sans-serif] Son verdiğim dilekçede haftalardır bekletiliyor.[/FONT]
yanlış bılmıosam dilekceye olumlu ya da olumsuz cevap vermes süresi 15 gün.en geç 15 gün içinde cevaplamaları gerekıo

Yukarda yazdıklarını okudum bu gelir kakmadan bişi alamayız😊

Ergani Sulh hukuk mahkemesine dava açtım ama takipsizlikle sonuçlandı , Savcı konunun idare mahkemeleri alanına girdiğini ,davayı Ergani ilçesinde bulunmayan yani Diyarbakır idare mahkemesine açmam gerektiğini belirtmiş..dava açmak için maalesef 300-400 TL civarı harç yatırmam gerekiyormuş şu anda maddi gücüm yok o yüzden şimdilik dava açma konusunu erteledim.

Bu arada aynı soruları Bilgi edinme yasası kapsamında Cimer aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na da sordum.
Lütfen bilgi sahibi sayın üyelerin Ergani SYDY Vakfı müdürünün 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri hakkında düşüncelerini öğrenmek isterim.

Ergani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri:

1 : Benim ve Annemin ikametgah adresleri ayrı olmasına rağmen ,yani Hane gelirlerimiz ayrı olmasına rağmen, gelir tespiti için eve gelen Vakıf personelinin sırf Annemi evde gördüğü için , beni Annemin gelirleri ile ilişkilendirip başvurumu reddetmesi.
2 : Vakıf müdürünün söylediği gibi bir engelli vatandaş tek başına yaşayabiliyorsa demek ki yeterli gelire sahiptir o yüzden başvurun olumlu sonuçlanmaz.
3 : bir engelli vatandaşın Babası veya Annesi aynı şehirde yaşıyorsa onların gelirleri engelli vatandaşın geliri olarak kabul edilir ve kişi sayısına bölünür ona göre gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az olması veya fazla olmasına göre başvuru olumlu veya olumsuz sonuçlanır.

2022 aylığı ve yeşil karta sahip olmak için yasalarda belirtilen tüm şartlara uymama rağmen Ergani SYDY Vakfı müdürünün üstteki gerekçeleri öne sürerek 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme hakkı var mıdır ? Ergani SYDY vakfı müdürünün öne sürdüğü gerekçelerin hukuki bağlayıcılığı var mıdır? yoksa yanlış bilgi verip görevi kötüye kullanım suçu mu işlemektedir ?

Aynı soruları Bilgi edinme yasası kapsamında Cimer aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na da sordum.
Lütfen bilgi sahibi sayın üyelerden Ergani SYDY Vakfı müdürünün 2022 aylığı ve yeşil kart başvurularımı reddetme gerekçeleri hakkında düşüncelerini öğrenmek isterim.

Yerimde bir karar itirazım yok. İki maaş, 8/1hisse evde iki kişi ohh ne güzel istanbul

Üst Alt