Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 oranında raporum ve 6000 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

slymn

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
ben şu an çalışmıyorum yaklaşık 3 ay önce % 57rapor aldım. ssk 6000 günüm var emekli olabilirmiyim ?

Sigorta başlangıç yılınız ve doğum yılınız nedir?

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi bulunması şartı ile emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

1989 sigorta başlangıç tarihi 1970 doğum tarihi

Defterdarlıktan vergi indirimi aldıktan sonra emekli olabilirsiniz.

benim sorunum şuan çalışmıyorum
% 57 raporla emeklilik için başvuru yapabilirmiyim ??

Vergi indiriminiz yoksa önce bunun için raporunuzla defterdarlığa başvuru yapmalısınız, ve bunun içinde çalışıyor olmak şarttır, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilmeniz yeterlidir. 3. dereceden kazandıktan sonra emeklilik başvurusu yapmak için zaten işten çıkmanız gerekiyor....

aklıma takılan bir soru daha kklebekk kardeş ben 3 ayrı hastalıktan rapor aldım hastalığımın biri beyin ameliyatına bağlı sol ayağımda güç kaybı oluştu bundan %20 rapor verdiler. vergiden muaf araç almak istiyorum %90 rapor gerekiyor h sınıfı ehliyet alabilirmiyim

tabi, rapor oranı önemli değil, sol ayağınızdan rahatsızlığınız olduğunu belirten 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor almanız gerekiyor, ve bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra ÖTV'den muaf olabilirsiniz... Tüm otomatik vitesli araçları kullanabilir ve sizin aracınızıda herkes kullanabilir... Diğer uzuvlarınızda donanım kullanmayı gerektirecek rahatsızlıklarınız yoksa, yada diğer rahatsızlıklarınız sürücü olmanıza mani değilse...

Üst Alt