Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum artarsa malulen emekli olabilir miyim?

fcbulent1

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar

benim yaş 41,
sgk primim 3730
işe giriş tarihim 04/10/2006..
engel raporum %57 gözde astigmat var 2.00 2,25 derecesinde ve sol koum yok protez kullanıyorum
raprumu ankaraya gönderdim 6 yıl önce vergiden muaf belgemi de aldım

yalnız 12 yıllık çalışmam içinde obsesyon takıntı hastalığı baş gösterdi bir çok şeyi kafama takıyorum çalışmakta zorlanıyorum artık canım sıkılınca baskı görünce çünkü geriliyorum zedprex antidepresan ilaç kullanıyorum mutsuz oluyorum işi birakıyorum son 1 yılda 4/5 iş değiştim

malülen emekli olabilir miyim
rapor yeniden alabilir miyim %60 gecerse malülen şartları için yeterli olucak mı

yardımcı olabilirmsiniz detaylı halde

Tek hastalıktan iş çalışma gücünüzü %60 olarak Sgk onay verirse emekli olabilirsiniz ama Sgk malulen emekli etmemek için elinden geleni yapıyor.

Yasaya ve mevzuata göre tek hastalıktan iş kaybı gücünüzü %60 olmak zorunda.

Diğer 10 yıl şartınız tutuyor.

Ama

Dediğim gibi sgk kolay kolay sizi malulen emekli etmeyecektir.

Bunun yerine 3,5 yıl ya da 4.5 yıl daha çalışıp engelli emeklisi olun. Yaşınız henüz çok genç. Sabredip, 3,5 yıl ya da 4.5 yıl ve dişinizi sıkın.

Bu tür emeklilik çok daha garanti. Şu anda ki rapor oranınız da zaten fazlası ile o tür emekliliğe yetiyor ve yeni raporlarla uğraşmak zorunda da kalmazsınız hem.

En azından zırt pırt kontrol muayenesi olmazsınız ve Sgk keyfekeder maaşınızı kesemez.

Malulen olsanız bile Sgk günün birinde gözünün üstünde kaşın var diyerek emekliliğiniz iptal edebilir.

Bence malüllüğü aklınızdan bile geçirmeyin derim.

(Biz halen uğraşıyoruz ama sgk her zorluğu çıkarıyor).

Mrb 2005 temi sgk girişin ? Sanırım engel oranında %40 ile %59 arası bende senin gibiyim 2006 sgk girişim yalnız bi durum oldu yeni rapor aldım %57 iken %60 oldu 3700 primim var şu an 2024 yılı 4000 gün prim oluyor şartlar % 60 olunca

Rapor oranım yükseldi, vergi indirimini yükseltmek için ne yapmalıyım?

merhaba arkadaşlar
2008 de rapor almıştım sürekliydi %57 vergi indirimide almıştım sol kolum omuz seviyesine yakın bir yerden yok ..gecen gün yeni rapor aldım bir hakem hastane tarafından %60 raporum oldu ... şimdi bn tekrar vergi indirimi için deftarlığamı başvuracağım süreç nasıl işliyor şu an çalışmıyorum..

fcbulent mrb vergi indirimine derece yükseltmek için
Tekrar yeniden başvuru yapar gibi işlemleri tekrarlamanız gerek ancak bunun için aktif sgklı çalışan olmalısınız.

tşkk bn istanbuldayım yıne deftardarlığamı vercez evrakları ve oradan ankaraya gönderecekler sonuç belli olacak ?

fcbulent
Emin olmamakla birlikte artık Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ilgileniyor diye biliyorum.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yanında.

fcbulent

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indirim derecesine göre emeklilik için şu kriterlere tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

İtiraz sonucu rapor oranım %60 oldu. Malülen emekli olabilir miyim?

arkadaşlar
malülen emeklilik için kafam karıştı çünkü mevzuatlar değişiyor ben 9 yaşında sol kolumu omuza 3 parmak kala yakın hizadan ampute olacak sekılde kaybettim raporum %57 idi raporumu 10 yıl önce almıştım... gecen hafta raporumu hakem hastaneden itiraz edip yeniden almıştım ve oran %60 olarak belirlendi sgk girişim 04/10/2006 yılı prim sayım 3.708 ben malülen emekli olabilirmiyim???? malülen emekli olamıyorsam erken emeklilik için ne zxaman emekli olurum

Sgk ilk rapor tarihi ve askerlik terhis belgesine göre maluliyet için hastaneye sevk eder en azından bende öyle oldu siz genede Bi görüşün

fcbulent
Kolunuzu çocukken kaybetmişsiniz.
Engeliniz ilk sigorta başlangıç tarihinden önce mevcut olduğu için malulen emekli olamazsınız.
Erken emeklilik için gerekli şartları taşıyan tabloyu yukarıda OturanBoğa vermiş.

Üst Alt