Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%57 raporum var. Vergi indirimi nasıl alınır?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar bnm %57 raporum var vergi indirimi raporu nasıl alınır

raporun ile birlikte çalıştığın işyerinin bağlı olduğu deftadarlığa başvur senden istedikleri evrakları raporunla birlikte Ankara `ya yollacaklar ve burda Dr.lar tarafından heyette inceleme yapılacak ve 1-2 ay içerisinde işyerine sonuç gelir. İstersen telefonlada takip edebilirsin raporun durumunu bende telefonu vardı istersen veririm. Raporunda oranın düşmemesini istiyorsan epikriz sonuçlarını ve rahatsızlığını gösteren cd - röntgenlerinide yolla. Rapor kısmındaki oranları yazan Dr.larınında açıklamalarını uzun ve açıklayıcı yazmalılar yani rahatsızlığının anlaşılır ve net olmalı herşey çünkü çoğu kişinin bu yüzden oranları%40 altına düşüyor ve defalarca rapor almak için çırpınıyorlar.

teşk ederim iron rumuzlu arkadaşım ve kkelebek rumuzlu arkadaşım ankaranın beni görmeden fiziki olarak vucüdumu görmeden rapor oranımı düşürmesi size de saçma gelmiyormu ?

O mantıkla giderseniz, mesela, ilkokul diplomanızı da bana kabul ettiremezsiniz. Öyle ya ben de sizi okula giderken görmedim. Ama okuduğunuz okul size imzalı mühürlü bir belge vermiş değil mi. Burada da aynı durum geçerli, raporu veren aslında sizi bizzat gören hastane kurulu, yorumlayan ANKARA.

%57 raporum var vergi indirimi almak için göndersem ve rapor oranımı düşürürler mi??

slm benim %57 oranında özürlü raporum var henüz daha yeni aldım şimdi işe girsem ve vergi indirimine başvursam rapor oranım %40 ın altına düşer mi düşerse bana ne gibi etki eder %40ın altına düşürmeleri bnm özürlü kadrosundan işe giremeyeceğim anlamına mı gelir ömss ye giremez miyim 40ın altına düşürürlerse oranı acebaaa...

senin vergi indirimine girmen sadece emekli olmanda faydası olur. yani erken emekli olursunuz. yine siz işe girdikten sonra vergi indirimi almak için başvurabilirsiniz.bir şey kaybetmezsiniz.

sakatlık ranı cetveli'ne göre belirleniyor. Aldığınız güncel raporun % 40'ın altına düşmesi çok olası gelmiyor bana. Zaten artık hastaneler oran verirken çok ketumlar, olabildiğince düşük oran vermeye çalışıyorlar. % 57 vermişlerse, daha düşük veremediklerindendir! :)

peki bülent bey ben MS hastasıyım ve raporum oran cetveline göre fiziksel kayıp dikkate alınarak oran verilir yazıyo ve bana heyetten %57 oran verdiler ben vergi ind için başvurduğumda bana ankaradan benim fiziksel durumumu görmeleri lazım ki oranımı ona göre düşürsünler veya versinler yanlış mıyım bülent bey...

Mantıken doğru, ama Ankara kendisine gönderilen rapordaki ibarelere bakıp oran veriyor.

peki bülent bey bu durumda raporumda sürekli ibareside dikkate alınaraktan ve malüm hastalığımın durumu da göz önünde bulundurularaktan rapor oranımı düşürmeleri yine söz konusu mudur sizce çünkü oran cetvelinde  fiziksel kayıplar dikkate alınaraktan oran verilir yazıo bunu da heyetteki dr lar inceledi ve bu oranı verdiler beni ankara merkeze çağırıp inceleyerek vermeleri de sözkonusu değil ee madem bu iş nasıl olur sizce..

Bilemem. Kimse de bilemez. Bekleyip görmekten başka bir yol yok.

Üst Alt