Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%57 raporum varken başka bir hastalık daha çıktı. Malulen emekli olabilir miyim?
Malulen emekli olman için %60 gerekiyor (maluliyet cetveli).Tek hastalıktan Şekerden ayrı rapor alman lazım hastalıkta ayrı raporları birleştirmiyorlar.Eger3600 günün varsa vergi indiriminden emekli olabilirsin.
Simdi soyle anlatalim %57 raporum var kolumdan dolay...dort ay ikinci bebegim oldu hamilelik suresince insulin kullandim dort ay oldu birakali ama sekerim yuksek cikiyor buyuk ihtimalle ilac baslatacaklar...nisan ayinda 15 yilim doluyor 2500 prim gunum var 110 gun cocuklardan odeyebiliyorumm ogrenmek istedim sekerden dolayi raporum %30 artarmi
Sblemir,
Vergi indirim hakkı alınıp erken emekli olmayı düşündünüz mü?
Erkek iseniz askerlik yapmış iseniz, bayan iseniz doğum yapmış ve doğum sonrası çalışmamış iseniz borçlanma yapılarak prim gün sayısı kazanılabilir.
Vergi indirim hakkim 15 yildir var ilk raporum %50 ikinci raporum kolumdan dolayi olan %57 sekiz yil onceki suan seker hastasim sabah aksam ilac kullaniyorum...2600 prim gunum var malulen emekli olamazmiyim raporum % 80lere cikiyor...
Erken emelilik icin 3600 gunu tamamlarsam cocuklardan raporum %80 oluyor ankarada dusurulmezmi iki rahatsizlik var cunku
maalesef bu saydığınız rahatsızlıklardan malülen emekli olma şanşınız zor. çünkü malülen emeklilik ayrı şeydir.
önce sgk ya dilekçe vereceksiniz. onlar sizi hastaneye sevk edecek. malüliyet cetveline göre en az 1 hastalıktan %60 oranında işgücü kaybınız tespit edilirse emekli olabilirsiniz.