Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 İşitme kaybım var. Askerlikten muaf olur muyum?

murats1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yenı uye oldum ben yardımlarınızı beklıyorum ne olur lutfenn .

şıkayetım işitme kaybım var oranlar 58 ve askere gıdecegım ama korkuyorum.b
en askerlıkten muaf olurm uyum.

eger bu soruma cevap verecek olan varsa ben tekrar oranlarımı tam yazacagım buraya

Merhaba arkadaşım,
Nasıl yani anlayamadım.Devlet sırrımı bu, cevaplayacak olan varsa oranlarımı tam yazacağım.
Zaman kaybetmemek adına baştan tam değerlerini girsen daha iyi olurdu.
Ayrıca özelden ne kadarlık rapor alırsan al önemli değil. Askerlik şubesine belirttiğinde askeri hastaneye genelde GATA'ya gönderiyor. Oradan alınan rapora göre askere gidip-gidemeyeceğiniz belirleniyor.

sa bulent kardeşimmm sunu demek ıstedım sıteye gırışlerde bır sorun oldu vaktımde cok darlamıştı sonra ardından tekrar yazdım oranlarmı bıra ktıvasyon sotunu oluştu onun için sılzerde teşş edıyorum.oranlarımı yazıyorum aynen şu şekılde
saf ses ortalamsı.hava sol.sol 58. sag.60 kemık:sol.53 sag.52
tanı:sol kulakta orta dercedesensörinöral tip+sag kulak orta dercede mıuks tipi işitme kaybı mevcuttur

bu orana askerlik yaptırmazlar ama sen illa ben yapcam dersen gönderirler

satlas cok teşşkkkkk ama şunu sormak ıstıyorum ben memurum. bu rahatsızlıgım 2006 yılından sonra oldu yanı o zamanlar farketmeye başladım .elımdekı olçumler daha yenı tarıhli eger muaf olursam memurluga engel olurmu bır sakıncası varmı? saygılar

Onu bilmiyorum ama özürlü memur statüsüne geçmen senin yararına ama bu işitme kaybınada %40 rapor alamassın vermezler.

kardeşim korkmana gerek yok askerlik yapamazsın

çünkü 1 hafta önce bende heyete girdim ve çürük çıktı,benim % 63 işitme kaybım var...

ama testler farklılık gösterebiliyor

ben ilk önce ısparta askeri hastaneye gittim orda test ettiler %75 işitme kaybım çıktı
sonra ankara etimesgut hastaneye sevk ettiler burdada test ettiler %63 çıktı

Birşey sorabilirmiyim? %58 filan diye bahsettiğiniz değerler desibel cinsindenmi? Benim odyo testimde sol kulağım 105db olarak çıkıyor?

valla kardeşim yanlış bilgi vermiyim,, ben doktoruma sordum yüzde kaç duymuyorum diye o yüzden %63 dedim...

Odyo testlerinizin sonuçlarını bulabilirseniz burda paylaşabilirmisiniz acaba? Teşekkür ederim

kardeşim sonuçları askeri hastanede aldılar,,ama yanılmıyorsam 63db yazıyordu

sa merıch sonuçları aynen yazıyorum
saf ses ortlaması(db ile)
hava sol:60 db
hava sag:58db
kemik sol:60 db
kemik sag.58 db
yazıyor bu ölçumler ile ne yapabılırm uzaktan hiç duyamıyorum muaf olurmuyum teşekkuler

kardeşim rakamlar benimkine çok yakın,bende uzaktan duyamıyorum,yakından konuşunca kelimeleri anlayamıyorum bazen...
muaf olursun,kulağının yarıdan fazlası duymuyor,,,zaten askerde çürük adamla kimse uğraşmak istemez

mrb ben devlet memuruyum 6 yıldır askere gıdemdım bır turlu işitme kaybımdan dolayı işitme kaybım yuzde 60 her ıkı kulakta ozellıkle son 3 yıldır artmaya başladı once zorlanmıyordum ben bu oranlarımı askerlık bolumune yazmıştım ve bana muaf olursun demışlerdı pekı muaf olursam gorevıme devam edebılırmıyım gorevıme engel olmuyor ileride karşıma bır sorun olarak cıkarmı*bana yardımcı olursanız sevınırım teşkk

ccc_07;

onu en iyisi görev yaptigin yere sorsan daha iyi olur ve ordan kesin yanit alirsin
ama sanmiyorum bir sorun olcagni cünkü sen orda 6 sendedn beri calisiyormusun ve seni taniyorlardir nasil bir isci oldugununu felan filan,,ama yeni bir devlet isine memur olarak girmek istersen ozaman sorun olabilir,ve internete arastirmalarima göre de memurluga atanan kisiler askerlikde cürük dolaysiyla ise alinmamislar, ama seninki farkli ,ve askeri hastane odio testle kararini vermes ,abre testi yapacaklar sana yani uyutcaklar seni o teste ne cikarsa ona göre senin son kararini verirler ,

Üst Alt