Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 raporum var. ÖTV indirimli, özel tertibatsız araç alabilir miyim?

Tansel18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar, % 58 raporum var, vergi indirimi aldım ve emeklilik için müracaat ettim sonuç bekliyorum. Vergi indiriminden faydalanarak araç almak istedim bayi'ye raporumu ve vergi indirimi aldığıma dair raporu verdim maliye bakanlığına gönderdiler ÖTV den yararlanamaz demişler. Forumlardan anladığım kadarıyla H sınıfı ehliyet ve raporumda H sınıfı ehliyet alabilir diye ibare olması lazım. Bunlarıda hallettik diyelim. benim sormak istediğim ben normal araç kullanabiliyorum, özel tertibat olmadan araç alamazmıyım.

Burada size "özel tertibatsız araç alabilirsiniz" diye kimse bir şey söyleyemez..
Hastane raporunda ne yazıyorsa o uygulanır, buna da doktorlar karar verir..

Öncelikle H sınıfı ehliyet almak için bir devlet hastanesine başvurmanız gerekmekte..
Raporunuzda "H sınıfı ehliyet alır, özel tertibatlı araç kullanır" yazarsa ÖTV indiriminden yararlanırsınız..

Sadece "H sınıfı ehliyet alır" yazarsa (özel tertibatsız), ÖTV indiriminden yararlanamazsınız..

Romatoit Artrit Sekelinden ne tür bir rapor alırsınız bir fikrim yok..
Fikri olan arkadaşlar yardımcı olacaktır..

OturanBoğa;

bülent abi verdiğin linkteki 4 ncü maddenin doğru olduğuna eminmisin. sormamdaki sebep bende %91 oranla ötv ve mtv muhafiyetli araç aldım ehliyetimde var aracımıda kullanıyorum. ruhsatta diğer bilgiler kısmanda 3 ncü dereyece akrabalarıda kullanabilir yazıyor.

H sınıfı ehliyet tamam, nasıl araç kullanacağım muamma...

Selam, ocak 2012'de h sınıfı ehliyet için müracaat ettim. Doktor ilginç bir karar verdi, sağlık kurulundaki personel bile ne demek istediğini anlamadı. yeniden doktora gittim açıklama istedim. Tanrı rolüne soyunarak, ben açıklamayı yaptım beğenmiyorsan heyete itiraz et dedi. olayı karara bağladığından beni heyetede çıkarmadılar. Kara aynen şöyle: ( H sınıfı ehliyet alır. Hastanın her iki ayağından gaz ve fren tertibatının ele alındığı araç kullanması uygundur.) Benim anladığım fren ve gaz elle kontrol edileceği yönünde. ben düz vites araç çok rahat kullanıyorum. elle kullanmak beni daha çok rahatsız eder. bu işin itirazı il sağlık kurulunamıdır? Karar ile ilgili fikir beyan eden olursa sevinirim.

Burada önemli olan şey sakatlığınızın ne olduğu. Eğer alüst ekstremitede bir hareket kısıtlılığı yoksa, araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız...

Teorik olarak bir kişinin -sol alt ekstremiteden sakat değilse- vergi avantajlı araç alabilmesi için "özel donanıma" ihtiyacı var. Doktor da bunu göz önüne alarak, "özel donanım" ibaresi eklemiş olmalı... Ama, donanımın ne olacağı konusu ayrı tabii. Durumunuz başka bir donanımı gerektiriyorsa, doktorun "gaz-fren elle kumanda" ısrarı olamaz. Olursa, evet, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz etmelisiniz..

Sayın Bülentabi sayın Antioxidan: çok kısa! sol kolum dırsekten amptue!özel donanımlı araç kullanabilir raporu ile iş bitiyomu? ÖTV den faydalanabilmek için???yaa kusura bakmayın kafam karışıyor senelerdir burdfa üyeyim şu konuyu halen tam çözemedim!!!sağ kol sağ bacak sol bacak engelliler bedensel ÖTV den faydalanıyor yanılmıyorsam!...Tesekkür ederim Arkadaslar!!!

Selçuk, kafa karşıtıracak bir şey yok ki. Her sorduğunda net olarak cevap alıyprsun: sol elinden sakatlığı olanlar yurt içinden araç alımında vergi avantajından yararlanamaz. Nokta.

Maliyeye gidip bu raporla ötv indirimli araç alıp alamayacağımı sormam lazım. Duruma göre H sınıfı ehliyet için müracaat edeceğim. Bilgi için teşekkür ederim.

Daha sonra bilgiyi burada bizlerle paylaşırsanız çok iyi olur...

Selamlar, Maliyede çalışan bir tanıdığımıza raporların fotokopilerini verdim. Ötv indirimli araç alabilirmiyim, arkadaşlarınıza sorarmısınız dedim. cevap dün geldi. Ötv indirimli araç alabilir demişler. şimdi sıra B sınıfı olan ehliyetimi H sınıfına çevirtmek. ehliyetten sonraki aşamaları bilen bir arkadaş sırasıyla tarif ederse sevinirim.

Üst Alt