1962 doğumlu bir yaşında iken felç geçirmiş sağ ayağım ve son beş yıldır da sol ayağımda az da olsa problemlerim var. 2012 yılında % 58 raporum ankaradan da onaylanmış son bir yıla kadar kendi işletmelerimden dolayı bağkur lu idim geçen yılki torba yasayla ssk ya geçtim ve şirketlerimden ayrıldım. şu an ssk lıyım 6000 iş günüm var emekliliğim ssk ya göre dolmuş durumda raporsuz emekli olsam 2.5 yıl sonra emekli olacam çünkü son 3.5 yıl esas alınıyor ssk dan ancak bu şekilde emekli olabiliyorum. Ve ssk dan emekli olmak istiyorum.
Benim ne şekilde emekli olmam gerek öncelikle engelli olarak 3500 iş günü üzerinden mi yoksa normal emeklilik mi çünkü önceki yıllarda muhasebecim 3500 bir emekli olacaksınız sonra ssk normal günü doldurup ikinci emeklilik demişlerdi ilkin % 50 diğer emekli,liğin tamamı olarak böyle bir olay var mı nasıl müracaat etmem gerekiyor.
Bilenlerin yardımcı olmasını rica ederim.
Benim ne şekilde emekli olmam gerek öncelikle engelli olarak 3500 iş günü üzerinden mi yoksa normal emeklilik mi çünkü önceki yıllarda muhasebecim 3500 bir emekli olacaksınız sonra ssk normal günü doldurup ikinci emeklilik demişlerdi ilkin % 50 diğer emekli,liğin tamamı olarak böyle bir olay var mı nasıl müracaat etmem gerekiyor.
Bilenlerin yardımcı olmasını rica ederim.