Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 raporum ve 6000 prim günüm var. Nasıl emekli olmalıyım?

ilhanyalcin

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1962 doğumlu bir yaşında iken felç geçirmiş sağ ayağım ve son beş yıldır da sol ayağımda az da olsa problemlerim var. 2012 yılında % 58 raporum ankaradan da onaylanmış son bir yıla kadar kendi işletmelerimden dolayı bağkur lu idim geçen yılki torba yasayla ssk ya geçtim ve şirketlerimden ayrıldım. şu an ssk lıyım 6000 iş günüm var emekliliğim ssk ya göre dolmuş durumda raporsuz emekli olsam 2.5 yıl sonra emekli olacam çünkü son 3.5 yıl esas alınıyor ssk dan ancak bu şekilde emekli olabiliyorum. Ve ssk dan emekli olmak istiyorum.
Benim ne şekilde emekli olmam gerek öncelikle engelli olarak 3500 iş günü üzerinden mi yoksa normal emeklilik mi çünkü önceki yıllarda muhasebecim 3500 bir emekli olacaksınız sonra ssk normal günü doldurup ikinci emeklilik demişlerdi ilkin % 50 diğer emekli,liğin tamamı olarak böyle bir olay var mı nasıl müracaat etmem gerekiyor.
Bilenlerin yardımcı olmasını rica ederim.

İkinci emeklilik diye birşey mümkün değil.

Ssk şartlarını tamamlayıp ve vergi indirim hakkı kazanıp engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz.Siz 58% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanmışsınız. 2 kere emekli olmak 2 maaş almak maalesef 5510 sayılı kanunda yok ya erken emekli olacaksınız yada normal emekli olacaksınız.Karar sizin...
SSK şartlarına göre ne zaman emekli olacaksınız şu tablodan bakarak öğrenebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt