Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%58 raporuma karşılık Bağkur'den emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapmalıyım?

hakansari2424

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%58 engelli raporum var 6300 bağkur ssk karışık şartları sağlıyorum emeklilik için başvurdum fakat çalışma gücü kaybı olmadığına karar verip red ettiler nasıl bir yol izlemem gerekiyor

hakansari2424

Muhtemelen malul sayılacak işgücü kaybınızın olmadığı gerekçesi ile başvurunuz reddedilmiştir. Başvurunuzun 5510 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliği bağlamında işleme konulmasını talep edin.

teşekkür ederim ilginize

sabah sgk ya dilekçemi yazıp gittim 5510 28 hangi maddesi diye sordular

alo 170 aradım onlar okudu elime ulaşan bir yazı yok malesef

çalışma gücünü kaybetmediğinden red edilmiştir

28/5 sağlık raporu ret edildi

slm 2 inci erken yaşlılık emekliği itirazıma istinaden 55 yaşını doldurmadığım için tekrar ret vermişler

alışma Gücü Kaybı %60 ‘In Altında, Ancak % 40 Ve Üzerinde Özürlü olanlardan:
- Özür Oranı, % 50 ilâ % 59 arasında ise, en az 16 yıldan beri sigortalı olmanız ve 4320 gün,
- Özür Oranı % 40 ilâ % 49 arasında ise, en az 18 yıldan beri sigortalı olmanız ve 4680 gün,
Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanılabilir. kanun bu şekilde

ENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVAR
BİLGİLERİ VE TEŞHİS
ENGEL
ORANI %
GENEL CERRAHI GENEL CERRAHİ AÇISINDAN PATOLOJİ SAPTANMAMIŞTIR 0
KARDIYOLOJI EF:65 HT 10
NÖROLOJI
uyku apne sendromu, beyin mr 20.08.2021 :normal. PSG de ileri derecede uyku
apnesi+ uyku apne sendromu+ huzursuz bacak sendromu
42
İÇ HASTALIKLARI TİP 2 DİABETES MELLİTUS , HİPERTANSYON 20
GÖĞÜS HASTALIKLARI
PSG DE İLERİ DERECEDE OSAS AHİ11.1 CPAP CİHAZI KULLANMAKTADIR NÖROLOJİ
GÖRÜŞÜ UYGUNDUR
Kişinin Engel Oranı %
-Rakamla58 -Yazıyla- Elli Sekiz

hakansari2424

Yukarıda saydıklarınız maalesef artık sizin engelli statüsünde emekli etmeye yetmiyor. 28.09.2021 tarihinde yayınlanan yeni yönetmelik ve ekindeki SGK Hastalık Listesi'ne göre geçerli artık sizin için.
Hükümetin bu halka attığı en büyük kazıklardan biridir bu düzenleme. Geçmiş olsun

bu olay sadece bağkura özgü bir kanun değişikliğimi eğer öyleyse ssk dan işe başlama verip vergi dairesi üzerinden baş vurayım 1999-2008 arası ssk lıydım

hakansari2424

Son 2520 primin fazlası ssk olursa, o zaman ssk (4a) statüsünde emekli olabilirsiniz. bu statüde emeklilikte eski sakatlık oranı cetveli ve ona göre alınmış rapor geçerlidir. O rapora istinaden vergi dairesinden sakatlık indirim hakkı alınır ve diğer koşullar da tamam olduğundan erken Yaşlılık emekliliğine başvurulur.

2008_oncesi.PNG

ssk işe başlamam 15/09/1999 18/08/2009 tarihine kadar ssk lı idim 2009 dan sonra bağkura geçtim bu konuda bir yol gösterirseniz çok memnun olurum

hakansari2424

ssk statüsüne geçmek için 1261 gün ssk'Lı olmalısınız. O arada vergi dairesinden vergi indirim hakkı kazanmalısınız... Başka bir yolu yok maalesef.

tekrar kanunun değişmeini bekleyeceğiz anlaşılan :) ilginize çok teşekkür ederim

slm yaptığım itiraz sonucunda erken yaşlılık emekliliğinden işlem görmesini istedim gelen red cevabında tüm şartları sağlamama rağmen 55 yaşını doldurmadığım için red olunmuş fakat kanunda 55 yaş şartı aranmaksızın diğer şartları taşımanız durumunda erken yaşlılık emekliliğinden faydalanabilirsiniz diyor bunun için bişey yapmam gerekirmi teşekkürler

Slm aynı şey bende oldu bugün 1975 doğumluyum 1996 03 11 bağkur girişim ve 4506 gün prim ödemem var yüzde 46 engelli raporum var dilekçe verdim Red geldi itirazda bulundum yine red geldi cevap şu şekil belirten düzeyde çalışma gücünüzü kaybetmediginizden malul sayilmayacaginiza karar verilmiştir diyor halbuki ben 28.5ten müracaat ettim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Eromer

Maalesef, Bağkur için artık tek yol yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre teşhis almak. Malulen de olsa 28/5'ten de olsa fark etmez. Maluliyet için Ağır, 28/5 için Hafif ya da Orta düzeyde teşhis alınabilmeli emeklilik için

Üst Alt