Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 58 Sürekli raporuma rağmen Maliye 1 yıllık vergi indirim hakkı tanımış!?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar size bir sorum olacak ,

ben ankara numune hastanesinden % 58 sürekli ( ömür boyu ) psikiyatrik engelli raporu aldım. emeklilik için sgk ya gittim ne zaman emekliliğe hakkım var diye, bana dediler ki 40 ve yüzde 59 a kadar 18 yıl 4080 günde emekli olur dediler
emekliliğe daha 2 yılım var
şimdi ise engelli inriminden yararlanmak için ankara vergi dairesine başvurdum ve bana olumlu cevap geldi
yalnız benim raporum sürekli ömür boyu olmasına rağmen 1 yıl sonra tekrar benden rapor istiyorlar engelli indirmimim devam etmesi için
ben de bimer e şikayet ettim. sürekli ömür boyu raporum olmasına rağmen benden engelli indirimim devam etmesi için benden tekrar 1 yıl sonra rapor istedikleri için

şimdi bimer maliye bakanlığı ve gelirler idaresi bakanlığına göndermiş yazımı şimdi ise engelli tespit ve derecelendirmede dilekçem internetten takip ediyorum

benim kafama takılan konu, 1997 sigorta başlangıcım var. emeklilikte 18 yıl 4080 günü tamamladığımda % 58 sürekli ömür boyu raporum olmasına rağmen sgk bana emekli olmak için başvurduğumda tekrar git rapor almı der yoksa sorunsuz emeklilik işlemimi mi yapar

selamlar cevap verirseniz çok mutlu olurum

raporunuz sürekli vergi indiriminiz 1 yıl süreli mi ?

Evet raporum % 58 Sürekli ömür boyu vergi indirimim 1 yıl süreli 1 yıl sonra tekrar raporumu aldığım yerden rapor istiyorlar

arkadaşım raporunuz psikiatriye dayalı bir rapor olduğu için kontrol isteyebilir genelde psikiyatriden istiyorlar belki düzelme olur amacıyla siz birdaha rapor alın belki birdaha istemezler çünkü belli olmuyor

Maliyeden cevap geldi psikolojik rahatsızlıklar , ruh hastalıkları , dermatolojik hastalıklar , onkolojik hastalıklar için yönetmelik gereği kontrol muayene kaydı isteniyormuş benimki de psikiyatri olduğu için % 58 Sürekli ( Ömür Boyu ) engelli raporum olmasına rağmen engelli indirimi için 1 yıl sonraya tekrar rapor almamı istiyorlar ben 12 yıldır psikolojik ilaç tedavisi alıyorum buna rağmen raporumda sürekli olmasına rağmen 1 yıl sonraya tekrar rapor almamı istiyorlar lanet olsun böyle saçmalık olmaz mecbur erken emeklilik içinde web siteniz de araştırdığıma göre engelli indirimi sürekli olması şartmış mecbur bir yıl sonraya tekrar engelli raporu için başvuracağım raporum sürekli olmasına rağmen :(

Deniz Bey.
Erken emeklilik için vergi indiriminin sürekli olması şartı yoktur.
Şartlarınız tamamsa emeklilik için başvurabilirsiniz,ancak bir yıl sonra kontrol şerhi düşülür. Kontrolde % 40 ın altına düşerseniz emekliliğiniz iptal edilir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim benim şu an 3500 günüm var 4080 de emeklilik için başvuracağım ilerde raporum % 58 sürekli ( Ömür Boyu ) olduğu için ilerde sıkıntı yaşamamak için düşünmüştüm raporum sürekli iken bizlere böyle sorunlar yaşatıyorlar anlamıyorum maliye deki sağlık kurulu ile görüştüm sizin için daha iyi diyor ilerde rahatsızlığınız artarsa inşallah artmazda diyor dereceniz yükselir diyor tamam orda sorun yok benim yüzdem % 58 iki puan daha alsam % 60 olsa üçüncü dereceden ikinci dereceye yükseleceğim benim içinde iyi olur ben 12 yıldır ilaç kullanıyorum tedavi görüyorum raporum da sürekli ömür boyu niçin böyle bir sorun çıkarıyorlar anlamıyorum kuruldakilerin sağı solu belli olmaz tekrar rapor almaya gittiğimde % 40 altında alırsam % 58 sürekli olan raporumda yanarmış benim kafama takılan konu bu engellilik indirimin devam etmesi için ve erken emeklilikte sıkıntı yaşamamak için 1 yıl sonra raporumu yenilemeye gideceğim raporum sürekli iken ve ben 12 yıldır ilaç tedavisi görmeme ve hastalığımın kronikleşmesine rağmen inşAllah işim rast gider bir size bir sorum olacak emeklilikte te engellik indirimi yani vergi indirimi var mı cevaplarsanız sevinirim

geçmiş olsun deniz.aynı sıkıntıyı bende yaşadım daimi olan raporuma karşı .maliye 1 yıl süre koydu .1 yıl sonra 1 yıllık roporumu hiçe saydılar.ve işin içinde pskiyatri olunca .

aramıza hoşgeldin :)

geçmiş olsun.siz daha yolun başındasınız.benim raporumda ömür boyu ama 4.kez kontrol muayenesine girceğim bu sene.allah yardımcımız olsun.bizi bu kontrol muayenesi çilesinden bir an önce kurtarsın inşlh..ayrıca bimer'e gittim diye yazmışsınız.ilk defa duydum.biraz açıklarmısınız bimer nedir.tşkler

Bimer ' in anlamı Başbakanlık İletişim Merkezi başbakanlığın web sitesine girip burdan mesaj atılıyor ve kısa sürede cevap geliyor gerçekten ilgileniyorlar her tür konu ile ilgili bütün sıkıntı ve şikayetleri alıyorlar bütün arkadaşları bu konu yani kontrol sıkıntısı ile ilgili şikayet dilekçesi mesajı atmalarını rica ediyorum Selamlar , sevgiler

Sayın deniz hanım bakın bir konu açtım sizin raporunuz %58 surekli psikiyatyri ama ankara süre koymus koyar çünkü yonetmelik böyle sırf emekli olmayasiniz diye eğer surekli verseydi hiç sorun olmayacati çünkü rapor surekli vergi indirimi surekli sorun yok ne zaman gidersen emekli olurdunuz şimdi benim actigigim konuya ne dusunuyorsunuz bende psikoz hastasiyim raporum kontrolu fakat ankara aynı oranda kabul oldu ama surekli yani sizin durumunuzla tam ters bilmedigimiz bir şey var ama ne bende onu merak ediyorym

Ben kafama takıyorum ama aslında kafaya takılacak bir şey yok gibi aslında çünkü 12 yıldır psikiyatri hastasıyım hastalığım kronikleşti elimde hastalığıma ilişkin sürekli raporum ve sürekli kullandığım ilaçların belgesi var bir de maliyedeki sağlık kurulundakilerle görüştüm kafana takma dediler 12 yıldır tedavi görüyorsan hastalığında değişiklik olmaz aynı raporu yine alırsın dediler kontrol senin için iyi rahatsızlığın artarsa inşallah artmazda dedi artarsa derecen yükselir dediler ve 1 yıl sonraki alacağın raporla büyük ihtimalle vergi indirimini sürekli alırsın dedi aslında kafaya takılacak bir şey yokta rahatsızlığım psikolojik olunca kafama takıyorum :( :(

geçmış olsun arkadaşım bakalım benımde raporu ankaray gönderdıler ama daha sonuç gelmedı bakalım ne olcak tam sınırda %40

ankaradan takıp edebılceğimiz bir numara varmı oraya ulaşıp ulaşmadığını?

Değerli arkadaşım;
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Aynı dertten ben de muzdaribim.. Bu yıl Allah izin verirse 4. kez kontrol muayenesine gireceğim. Hastane raporlarım sürekli-ömür boyu olmasına rağmen işin içinde bir de psikiyatri olunca maalesef böyle oluyor. Ben 20 yıl öncesinde diyabet teşhisi konmuş bir kişiyim. İnsülin ve hap kullanıyorum. Psikiyatri ile birlikte % 56 verdiler. Ankara'daki beyefendiler beğenmediler ki % 46 ya düşürdüler seneye bir daha gel dediler. Halbuki yargıtay kararı var. Bimer dahil olmak üzere konu ile ilgisi olan tüm bakanlık makamlarına resmi yazı yazdım ,inan bana gelen cevapların hiçbirinin birbiri ile ilgisi yoktu. Herkes sallamış. Burası Türkiye arkadaşım.. Forumda iyi bir araştırma yaparsan 1 yıl sonra kontrol şerhi ile hastaneden alınan bir raporun ankara maliyede nasıl % 55'e ve ömür boyu geçerli yapıldığına şahit olacaksın.. Ankara'daki adamların keyfine bağlı herşey. Bugün çok mutlularsa herkese ömür boyu veriyorlar,eğer canları sıkkınelsin diyorsa geleni gideni tırpanlayıp seneye yine gelsin diyorlar.. Hakem heyetine itiraz edebilirsin. 1 ay süren var.. Eğer hakem heyeti raporun sürekli ömür boyu verirse Ankara devre dışı kalıyor bilgin olsun.. Geçen yıl benim emekliliğimi de iptal etmişlerdi... 5 ay sonra yeniden bağlandı.. Allah yardımcın olsun...

Arkadaşım sana da çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun anladığım kadarı ile sen de benim gibi çok zor durumdasın seni kontrole gönderen maliye mi sgk mı , ben maliye sağlık kurulunu aradım telefondan konuştuğum kişi dedi ki bana kontrol senin için iyi dedi hastalığın ilerlerse inşAllah ilerlemezde dedi derecen yükselir dedi sen kafana takma dedi 12 hastaymışsın dedi hastalığın değişmez aynı kalır ilerlemezse dedi ama ben senin de anlattığın gibi sürekli ömür boyu raporum olmasına rağmen yani hastalığımın kronikleşmesine rağmen ( ben sürekli ilaç kullanıyorum ) kuruldakilere güvenmiyorum hiç belli olmaz işleri % 40 altında verirlerse bütün diğer haklarımda elden gider öyle bir şey olursa inşAllah olmazda itiraz hakkım var biliyorum ben zaten Ankara da oturuyorum ama benim istediğim 1 yıl sonra % 60 almak yani derecemi 3 cü dereceden 2 nci dereceye yükseltmek benim şimdiki raporum % 58 sürekli ilaç kullandığım için ilaç raporlarım ve 12 yıldır kullandığım ilaç dökümünü sgk dan çıkartırdım zaten bana raporuda bu şekilde aldım yoksa zorluk çıkartıyorlardı birde 1 yıl sonra maliyeden sürekli engelli indirmi almak yani inşAllah şu an benim 3500 günüm var yılım doldu günümü bekliyorum 4080 de emekli olmaya hak kazanıyorum sürekli engelli indirimi ile inşAllah sgk da kontrol koymaz ama bunlar benim istediklerim inşAllah istediğim şekilde olur aslın da doğrusu raporum sürekli ömür boyu olduğu için ömür boyu haklarımızdan sıkıntı çıkartılmadan yararlanmamız lazım zaten durumlarımız ortada

Merhaba
Beni muayeneye gönderen maliye... SGK görevlileri ; Yönetmelik böyle,itirazın varsa mahkemeye gideceksin diyor.. Ben de yönetmeliğin mi yoksa DANIŞTAY'ın hükmünün mü geçerli olduğunu soruyorum... Biz yönetmeliğe bakarız,eğer DANIŞTAY'a bakmamızı istiyorsan mahkemeye vereceksin ya da hakem heyete gideceksin tercih senin diyorlar.. Yani sizin anlayacağınız hepsi başından atıyor... Rabbim ; Hakkımızda hayırlısı ne ise onu göstersin... Hakların mahkeme kararı ile alındığı bir ülkede yaşadığımız için bunlar olağan şeyler artık.. Allah kolaylık versin sizlere ve cümlemize...

Memur yönetmeliğe bakar bu doğru.Danıştay kararına uyması gereken kurumdur.Kurum danıştay kararına göre yönetmeliği değiştirmekle yükümlüdür.Onun için memurun sizi başından savması söz konusu değil.Umarım hayırlısıyla istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

deniz hanım sanırım siz memur olarak görev yapmaktasanız öyleyse memurluğunuz kaç sene olmuş oluyor ve daha yeni rapor aldınız değilmi?

Teorik olarak evet, rapor süreli de olsa süresiz de olsa kurum kontrol şerhi koyabiliyor. Ama bu mevzuata uysa da adalete ve akla uymuyor! 13 yıldır tedavi gören ve raporunda muhtemelen kronikleşmiş bir durum olduğu açıkça yazılan birine 1 yıllık vergi indirimi vermek haksızlık.

Ben olsam 1 yılın sonunda aynı raporu götürüp defterdarlığa veririim :) Çünkü "sürekli" ibareli raporu olan kişiye hastane yeniden rapor vermeyecektir. O gün geldiğinde bakalım ne olacak...

2008_oncesi.PNG

Üst Alt