Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%59 ile vergi indirimim var. 2003 sigorta girişi ile ne zaman emekli olurum?

katip44

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
% 59 engelli raporum var vergi indiriminden yararlanmaktayım
9 kez sağ diz ameliyatı oldum % 18 ortopedi % 30 uyku apnesi ve astım % 20 şeker ve % 10 hiper tansiyon dan rapor verdiler geriye % 59 kaldı
,şu an sürekli hastayım

08/09/2003 tarihinde sigorta girişim var ama sürekli raporlu olduğum için 3300 gün sgk günüm var askerliği yatırsam 3850 gün ediyor
emekli olabilir miyim

sürekli raporlu olduğum için iş yerinde sorunlar yaşıyorum. Birde 10 kez sağ dizden ameliyat olacağım bu ameliyatla birlikte dizime protez takılacakmış engel oranım artarsa raporu yeniletebilir miyim.

Yardımcı olursanız sevinirim

kardeşim 2005 yasasından faydalanabiliyorsun onuda prim ödeme süresini bilmiyorum ama 2008 yasasında 3.700 doldurdunmu emekli olabilirsin... oturanboğa diye arkadaşımız var kendisi büyüğümüz olur ona bir danışın inşallah özel mesaj ile iletebilirsin sorunuzu bunu görmeyebilir. geçmiş olsun.

katip44,
%59 rapor ile 3.derece vergi indirim hakkı kazandığınız için 20 yıl 4400 güne tabisiniz.
08/09/2003+20 : 09/09/2023 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.
Askerlik yaptığınız tarihi vermemişsiniz, doğum tarihinizi vermemişsiniz bu bilgileri bizim ile paylaşır iseniz net bir tarih hesaplaya biliriz askerlik ödemesinden sonra..

%59 oranında rapor aldım nasıl emekli olabilirim.

%59 engelli raporum var emekli olabilmem için %60 olması lazım şimdi bende ritim bozukluğu da çıktı diğer oranlarım şeker %20 hipertansiyon %10 ortopedi % 18 uyku apnesi ve nefes darlığında %30 olarak %59
acaba ritim bozukluğuda özürlü raporuna etki eder mi müracat edeyimmi yardımcı olursanız sevinirim.

%59 oranındaki raporunuz ile de emekli olabilirsiniz yapmanız gereken vergi indirim hakkı almak ama işe giriş tarihiniz çok önemli..
Doğum tarihiniz..
ilk işe giriş tarihiniz..
Toplam priminiz..

işe giriş tarihim 08/09/2003 3200 günüm var 550 gün borçlanma yapabiliyorum 1977 doğumluyum 10 hipertansiyon 20 şeker 30 uyku apnesi 18 ortopedi % 59 da kaldı rapor ama şimdi kalp ritim bozukluğu ve bel fıtığıda başladı bu iki rahatsızlığı ekletebilirmiyim ekletirsim % 60 geçerse kaç gün lazım vergi indiriminden yararlanmaktayım

askerlik tarihim 21/08/1997

Yüzde 59 iyi bir oran bence hic karistirma aynen kalsin bidaha girersen düşürebilirler

Oran % 60'ın üstüne çıkarsa 2 sene kazancınız olur. Bence defterdarlıktan sevk alıp sakatlık indirim hakkınızı yükseltmebilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Askerlik borçlanması yapıp sigorta başlangıç tarihinizi 550 gün geriye alabilirsiniz. Ama yukarıdaki tabloya göre süre açısından bir kazancınız olmaz. Sadece prim gün sayınız yükselir.

Üst Alt