Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%59 rapor ve 2000 girişle ne zaman emekli olabilirim?

gulh

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben de malulen emekli olmak için 2011 yılında başvuru yaptım. Red cevabı aldım.
Sıkıntım çok hafif bir aksamam vardı. 2010 yılında düştüm aldığım darbe ile hastaneye gittim. Fakat hiç bir şeyin yok dendi. 8 ay boyunca dizin ağrıdı , ve defalarca hastaneye gittim .sürekli ödem falan var denildi.
8 ayin sonunda yuruyemedim. Sağ kalça % 80 solda 45 kireçlenme dediler. Fakat bu bulgular kalça çıkığı ile uyumlu olduğundan malulen emeklilik hakkım olmadığı söylendi.
Bu arada doğuştan değil 3 yaşındaki düşme sonucu 3 kere ameliyat olmuşum kalçadan. Ama bulgular kalça çıkığı tanı dkc uyumlu denildi.

2000 yıldan beri sigortaliyim toplamda 4450 is günüm mevcut. 4 yılda sigortasiz.

Fakat şu anda durumum dahada ağır emekli olmak için SGK gittim malulen basvursamda gene red verirler vergi indirimi al sonrada başvuru yap dediler. Devlet Hastanesinde rapor aldım ankaradan 4 ay sonra evrakın geldi bana 59 vermişler ve günüm dolmuş ama yıl olarak beklemem gerekiyor mus. Artık calisamiyorum ne çok uzun süre oturabiliyorum. Gene ayakta kalabiliyor um iki baston kullanıyorum.

Ne yapmalıyım

SGK malulen emekli etmek için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmayı şart koşuyor. Durumunuz bu cetvele göre malul sayılmayı gerektirecek halde ise, malulen emeklilik için ısrar edilebilir. Aksi halde mümkün değil...

% 59 ile 3. derece sakatlık indirimi hak etmişsiniz. Bu durumda hangi ayda sigortalı olduğunuza bağlı olarak emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Prim gün sayınız tamam olduğunda çalışmadan süreyi bekleme seçeneğiniz de var. Geçim ve sağlık güvencesi açısından dayanabilirseniz, en azından bir süre çalışmamayı düşünebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Peki rapora itiraz edebilir miyim

Hastanenin verdiği oran kaçtı? Eğer hastane % 60 ve üzeri oran vermiş ama Ankara Maliye bu oranı düşürmüşse, Maliye'ye itiraz edip hastanenin verdiği oranın geçerli sayılmasını talep edebilirsiniz.

merhaba ben hala bu 91 olan raporun gelmesını beklıyorum 22.01.2016 tarıhı ıtıbarı ıle ıs yerıme postanmıs ama hala yok
ekpss gırmeyı ıstıyorum ama nasıl yapacagımı henuz bılmıyorum daha once gırmıstım 98 almıstım ama tercıh yapmam gerektıgını bılmıyordum acıkogretımde okumaya devam edıyorum lakın mezun degılım

Üst Alt