Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 59 raporum ile 2022 alabilir miyim?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
tüm vücut fonksiyon kaybı %59 oranında raporum var 2 yıl süreli her hangi bir sosyal yardımım yok gelirim de yok eşim ev hanımı 1 çocuk var bu durum da ben 2022 maaşı alabilirmiyim ? ve 3 ayda ne kadar ödeniyor ? ayrıca eşim sigortalı bir işe girerse mesala asgeri ücretli bir işe girse 2022 alabilirmiyim yinede ? yani hizmetli idim müstafi sayıldım 5 kuruş para yok ne gibi yardımlar veriliyor anca işte bi engelli raporum var ne tür yardımlar alabilirim ve nerelerden teşekkürler

bir de geçen gün hanım sosyal yardımlaşma vakfına gitti 2022 maaşı için ordaki görevli 3 ay sonra alabilir ancak demiş şuan da sistemde ssk lı görünüyor demiş, bu sistemden silinmedikten sonra alamaz demiş, şimdi 1 ay oldum ben işten çıkartılalı 2022 maaşının dışında bir ayni yada nakdi yardım alamazmıyım 3 ayın dolmasınımı bekleyeceğim ? ayrıca lojmanda oturuyordum çıkarttılar ev tutmam lazım ama işim de yok maddi gücüm de yok 20 bin lira icralığım hatta şimdi ben bu durumda ne yapabilirim ? aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden nakdi yada ayni yardım filan verirler mi ? saygılar

3 aylık 849,39 TL alırsınız. Eşiniz çalışmaya başladığında alacağı maaşı kişi sayısına böldüğünüz de hanede kişi başına 2014'ikinci altı ayı için 270,23 TL'yi geçmezse almaya devam edersiniz. Geçerse kesilir. Eşinizin çalıştığını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildirmelisiniz.
Miktarlarda 2015'te çok az artışlar olur.

ne güzel, peki 300 liradan aşşağı ev yok kiralık nasıl yapmam lazım ki, yani tek olsam tamam ama 3 kişiyiz ev tutsam 300 lira eski harabe gibi onu nasıl vercem ki, 3 ay sonra 850 lira 2022 maaşından ? hani yakarışım size değil yalnış anlamayın, diyorum sosyal yardım almak istiyorum 3 ay sonra alabileceğim iyi ama şuan da dışarda kaldık ev tutmam ve ekmek peynir zeytin almam lazım hani 3 ay nasıl yani ? dimi, milli eğitimin lojmanlarıda idim müstafi saymışlar elime kadığı verdiler lojman çıkış kağıdını da verdiler tamam iyi ama ev tutmalıyım 3 ay boyunca nasıl her ay kira verecem ki ben ? sonra gündelik ekmek filan ? nasıl yapıcam ki ? eski ahşap ev tutacam 300 liraya adam dio elektirik aboneliğini üstüne al hemen dio oda 110 lira sonra kasım 16 sında 300 lira kirayı nasıl verecem ki ben adama ? keza elektrik parasını filan ? nasıl yani anlamadım ben bu işleri, bu ülkenin sosyal yardımı bumu? başka yok 2022 onu da 3 ay sonra alacam bu yani

allah allah hanıma diyorum sen çocuğu al annenlere git ben garajlarda filan yatar ölürüm artık kim simit alacak bana yada nasıl alacam zaten hastayım diyorum sonra sen benim ölüm haberimi alınca dilekçe yazar 14 yıllık memuriyet tazminatımı ve maaşımı alırsın çocuğumuzla yaşar gidersin diyorum, oda kabul etmiyor tabi. anlamadığım nokta şuanda ben sadece ve sadece 2022 maaşı alacam bunu da 3 ay sonra alıcam.!! pekala ahşap ev tutucam aylık 300 liraya ve girer girmez aboneliği üzerime alıcam 110 lira verip oysaki şuan da cebim de 4 liram var başka da ne param nede akrabam eşim dostum var, ne yapayım şimdi ben ? başkaca bir seçenek yok diyosunuz yani sosyal yardım için ?

merhaba

bulunduğum ildeki sos. vakfına gittim 2022 maaşı için görevli sistem bozuk dedi konuştuk biraz gelir testi yaptırman lazım dedi, bunun için sgk git dedi, şimdi ben 3 ay önce işten ayrıldım eşim sigortalı işte çalışıyor asgari ücretle başka da gelirimiz yok ev dam tarla araç vs 2022 maaşı alabilirmiyim ? ve müracatı nereye yapmalıyım %59 raporum var saygılar

marji;

Sevgili kardeşim, bu durum ANKARA ya yetkililere yaz bence, cevabınıda burda bizimle paylaş. çok merak ediyorum cevabı..

2022 maaşı alma prosedürü..?

2022 maaşı için gerekli olan belgeler nedir yardımcı olurmusunuz, gelir testi gibi işlemler yaptırmam gerekiyormuş galiba, 2022 maaşı işlemi yapan bir arkadaş pratik olarak bilgilendirebilirmi rica etsem...gelir testi yaptıracakmıyım nereden yaptıracağım yoksa raporla direk vakıfamı gideceğim bilgi lütfen.

şurada başlık açmışsınız daha önce:http://www.engelliler.biz/forum/202...orum-ile-2022-alabilir-miyim.html#post1530913

2022 aylıgı için sgk'ya değil vakfa gideceksiniz. yanlış yönlendirmişler sizi. lakin o linkte eşinizin çalışmaya başladıgını soylemişsiniz. eşiniz sigortalı çalışansa 2022 aylıgı baglanmaz size.
o yuzden soruyorum eşiniz sigortalı çalışan mı? aylık ne kadar alıyor?

teşekkürler cevap için eşim asgari ücretle çalışıyor fabrikada aldığı en fazla 900 lira, her hangi mal varlığımız vs yok.. ayrıca vakıfdaki görevli memur gelir testi yaptırman gerek filan dedi sgk dan, ben şimdi raporumla ikahmetimle vakfamı gideyim yeniden ?

ama sizin eşinizin sigortasından yararlanıyor olmanız lazım. GSS gelir testinden bahsetmiştir. GSS gelir testi yapılamaz size eşinizin sigortasından yararlandıgınız için.

ilginiz için teşekkür ederim... evet eşimin üzerinden bakılıyorum. genel sağlık sigortasından bahsetti her halde görevli, yani şimdi ne yapmamı önerirsiniz, vakfa hangi belgeler ile müracat etmem gerekiyor yani rapor ikahmetgah vs fotoğraf filan ? raporum 2 yıl süreli 1 yılı kaldı bitmesine 1 yıl maaş alabileceğim sanırım bi an önce müracat etsem iyi olacak, lütfen ne yapmam gerektiği hakkında yönlendirin beni pratik olarak... tekrardan teşekkürler

marji
eşin sigortalı çalışan oldugundan dolayı sana 2022 aylıgı baglanmaz. ama yine de gidip SYDV'ye başvurabilirsin tabi. T.C. numaranın oldugu kimliğin ve raporunla birlikte gitmen kafi.
ama dediğim gibi aylık baglanmaz sana.

anladım benim de umudum yokda işte bi çare, Özürlü Aylığı İçin İstenen Belgeler
* 2022 sayılı Kanuna göre başvuru formu (Bu formda yer alan; aylık istek dilekçesi ile mal bildirim belgesi, aylık talebinde bulunan kişi tarafından doldurulup, imzalanacaktır. Bu formda yer alan; Muhtaçlık belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikematgah ilmühaberi yetkililerce doldurularak imzalanacak ve mühürkenecektir.) diyor ya bu belgelerlemi gideyim.. yoksa dediğiniz gibi rapor kimliklemi gideyim, birde müracat etsem mart ayı içinde maaş alamam galiba dimi, hazirandamı alırım artık ? kalemşör yardımcı ol lütfen bilgi ver... saygılarımla çok teşekkürler cevabınızı bekliyorum..sağolun

marji

T.C. numaranın oldugu kimliğin ve raporunla gitmen kafi. ikamet bilgilerin ADNKS'den alınıyor zaten. form da vakıfta mevcut.

diyelim ki sonuç olumlu çıkacak. mart'a yetişmez. eger aylık baglanırsa ancak Haziran'da alabilirsin. işlemlerin yetişmesine baglıdır bunlar.

sen başvurunu yap hemen. gelişmelerden de haberim olsun lütfen.

Merhabalar,

Kusura bakmayın sizin sorunuza ek olarak sordum ancak benim de 2022 maaşı ile ilgili bir sorum var. %84 özürlü kız kardeşim var 21 yaşında, babam 6 ay önce vefat etti ve kardeşim babamın sigortasından yararlanıyor. kardeşime engelli maaşı bağlanır mı yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.

yardım lütfen

merhaba. 2022 maaşı için müracat ettim ama e devlet den baktım reshedildi red edildi muhtaç olmama nedeni ile yazıyor.. lütfen bi akıl verin şey yapsam olurmu itiraz etsem ve eşimin üzerinden bakınmasam? yada adresinden ayrılsam? yönlendirin ne olur beni alacam 800 lira kızım okula başlayacak onun masraflarında kullanacam... bi yolu varmı ?

aciil

ya arkadaşlar onlarca derdi aynı olan bir site aynı şey mutlaka birilerinin başına gelmiştir, 2022 müracat ret edildi yapabileceğim bişi varmı lütfen bi akıl verin, mutlaka karşılaşan vardır bu konu ile...

marji

tekrardan dilekçe yazacaksın ve bimer e de yaz başka yapacak bişey yok benmde başıma geldi daha önce ancak engelli aracım olduğu için her yere yazmama rağmen ve onlarca dilekçe vermeme rağmen bağlanmadı senin durmun farkıysa bıkmadan usanmadan dilekçe yaz her yere yaz

teşekkür ederim kardeşim cevap için, şunu anlamadım asgari ücreli eşim çalışıyor die bana muhtaç görmüyor, bunun için itiraz dilekçesini vakfamı yazmalıyım sadece bimere yada aile sosyala mı nereye y
ewrwercvxv.jpg
azayım? yazık günah ne eşimin üzerinden bakınmasam yinede alırmıyım maaşı? ihtimal varsa öle yapayım yoksa boşa kürek çekmeyeyim.. ne diyosun?

ya arkadaşlar lütfen bilgi bi bakın yahuuu

2022 maaşını müracat ettim muhtaç olmama nedeni ile ret edildi diyor e devlet de vakıfla iletişime geçmem isteniyor, eşim sigortalı asgari icretli çalışan bir de çocuğumuz var 3 kişiyiz, buna rağmen aylık bağlanmadı şimdi ben eşimin üzerinden bakınmasam aynı evde kalsak maaş alabilirmiyim bi cevap verin ne olur? yalvartmayın insanı kaç olduğu yazdığım, binlerce üye var yüzbinlerce insan bu maaşı aldı baş vurdu başına gelmiştir yada bilgisi vardır bi cevap..

konuya hakim değilim lakin işe gittiğimde bilen arkadaşlara soracağım

Üst Alt