Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5951 pirim ve kalp hastalığı ile BAĞKUR’dan emekli olabilir miyim?

hknbkc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Herkese iyi günler.. Malülen emeklilik le ilgili bir kaç şey sormak istiyorum. Şu anda sgk lıyım. Kalp krizi ve ardından 3 stent takıldı ve en son 1 ay önce yaşadığım sıkıntılardan dolayı anjiyo oldum ve %50 tıkalı damarım var. Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü de var. Bu sebeplerden malülen emekli olabilir miyim.
Anladığım kadarıyla 4a dan malülen emekli olma durumumda tekrar sigortalı olarak çalışamıyorum. Ama 4B den malülen emekli olursam 4a olarak çalışabiliyorum.Geçmişte bağkurlu olduğum bir dönem var. E devlet çalışma hayatımda 4a emeklilik bilgilerim dışında 4B emeklilik bilgilerinde prim gün sayım 5951 olarak görünüyor. Bu durumda 4b den emekli olup istersem 4 a dan çalışmaya devam edebilir miyim..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Malülen emekli olunduğunda hiçbir şekilde çalışılamıyor. Sadece işyeri sahibi olunabilir onda da kişi yine kendisi çalışamaz

hknbkc

Malulen emekli olan kişi çalışsa maaşı kesilir: bkz

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alınabilmeli. Aksi halde malulen emeklilik mümkün olmaz.

Sakatlık oranına göre erken Yaşlılık emekliliği ise ayrı bir konudur. Onun şartları şu bilgilere bağlı:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Emeklilik için işten çıkarılma kodları.

İyi akşamlar. Engelli vergi indirimi onayımı aldım, sgk dan kıdem tazminatını alabilir emekli olabilir kağıdı aldım ve iş yerime verdim. Bu gün işten çıkışımı yaptılar emeklilik için başvurabilmem adına şöyle bir mesaj geldi sgk dan.
SN. HAKAN BEKCI,4-A KAPSAMINDAKi SiGORTALILIGINIZ 9 Malulen emeklilik nedeniyle NEDENIYLE, 22.11.2023 TARIHLi iSTEN AYRILIS BiLDiRiMiNiZ iSVEREN TARAFINDAN YAPILMISTIR. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ. B001
Çıkışımı 9 numaralı kod ile malülen emeklilik olarak yazmışlar. Bu bana bir sıkıntı yaratır mı, çünkü tekrar ile giriş yapacaklar.

Üst Alt