Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6/1 kadro tercih ettim ancak maaş bodromda 8/1 gözüküyor?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Ösym Ekpss atamalarında 6/1 kadro tercih ettim ancak maaş bodromda 8/1 gözüküyor kurum kafasına göre 6/1 kadroyu 8/1 e çekebilir mi ? bu yanlışlık için ne yapmam gerek?

Kadro derecesi ile maaş derecesi farklı göstergelerdir. Kadronuz 6. derece diye 6. dereceden başlayamazsınız. Eğitim durumunuza göre lisans ise 9/1 den başlarsınız genel olarak yüksek lisan iseniz buna bir kademe eklenir 9/2 den başlarsınız kadronuzun 6. derce olması 9 yıl ilerleyebileceğinizi ondan sonra kadronuz yeterli olmadığından kadro güncellemesi yapılmaz ise dikey değil yatay ilerleyebileceğinizi gösterir örnek 6. kadroya atandınız lisans mezunusunuz 9/1 den başlarsınız. 9 yıl sonra 6. derceye ilerlersiniz fakat personel dairesi kadronuzu ilerletmez ise 9 yıl sonra ileriye değil yan gitmeye başlarsınız. Normalde 3 yıl 1. derecedir. 9/1-9/2-9/3 gibi siz 9 yıl sonra kadronuz değiştirilmez ise 6/1-6/2-6/3-6/4-6/5 gibi yan gidersiniz. Maaşınızda herhangi bir artış olmaz.

Engelsizbiz

Bilgiler için teşekkürler. Tercih klavuzunda yazmasının nedeni ne peki 8 derecelik teknik hizmetleri yazmadım düşük kadro diye Engelliler 1 derece alıyormuş diye felan duymuştum yani tercih klavuzunda 6,7,8 yazması gerekmez mi o zaman benimkinde tek 6 vardı başka bölümlerde 6,7 7,8,9 gibi yazılar vardı. Haklarımızı anlatmada cok sorun var kamuda

Birde benim kesintili (12 günlük) maaşımda AGİ görünmüyor 30 gün aşağısında Agi yatmaz mı ? 11.2 gün çıkıyor hesaplama yaptığımda bi yanlışlık olabilir mi sizce

Engelsizbiz

Kısmen doğru yazmışsınız yanlız kazanılmış hak aylıkta dediğiniz gibi 6/4 -6/5 gibi yan yan gidilmez. Kazanılmış hak aylık her üç yıla bir derece verilmek suretiyle 1/4 üne kadar gider.

sizin dediğiniz emekliye esas derece ise öğrenim durumuna göre ve kadronuza göre gidilebilecek kadrodur ki bu da soruyu soran arkadaşı ilgilendirmiyor çünkü 2012 den sonra memur olanlar 5510 a tabii olduğu için emekliye esas derece yoktur. 5434 tabii olanlarda vardı.

Yani soruyu soran arkadaşım o atandığın 6. derecelik kadronun senin açından şuan için hiçbir hükmü yok. Kurumlar belli dönemlerde dolu/boş kadro karanamesi ile senin 6 lık kadronu maaşını ne zaman 3 yada 4. dereceden almaya başlarsan düşürür yada düşürmez bu senin alacağın maaşı etkilemez. Eğer olurda bir gün 3 lük kadroya değiştirirlerse yeşil pasaport alırsın.

Üst Alt