Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6+1 minibüsüm muayene için 9+1 olmak zorundaymış..?!

tekcelik11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Selamlar,

Yurt dışından getirtmiş olduğum voswagen minübüsüm 6+1 olarak geldi ve araç kısa şase, bu nedenle Türkiye de emniyet müdürlüğünce mevzuata göre özürlü aracın minübüs olması için 9+1 koltuk sayısı olması gerekiyormuş
arabayı 3 yıl önce aldım sadece projede emniyetin mevzuatı gereği 9+1 olarak geçti ve 3 yıldırda koltuklarla oynamadım ve orjinalini bozmadım. ama muayene istasyonunda koltuk sayısını 9+1 olarak yapmamı söylediler
arabam kısa şase multivan olup koltuklar sığmamakta ve işin garip tarafı koltukları koysam bile tekerlekli sandalyeyi nereye koyacam, muayene istasyonundaki şef; koltuk sayısının hafif kusur sayılması durumunda muayenenizi yaparım dedi,
konuyla ilgili aynı sıkıntısı olan arkadaşlar var ise ve çözümü nasıl aşacağımız konusunda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...

Tekcelik11 yaklaşık şubat aylarında bende türkiyedeni,ticari araç kapsamında minübüs aldım yanlız ben şartları taşıdığım halde ÖTV muafiyeti olmasdan aldım aracı ..Çünkü ÖTV muafiyeti olduğu zaman araca extra hiçbir şey yaptıramıyordunuz...yaptırdığınız an 87.04 olan GTİP nuamaralı ticari araç bir koltuk dahi koysanız tarife değiştirip 87:03 GTİP yani motor hacmi sınırlaması olan araca dönüyordu...ve araı ruhsata icari araç olarak işlettirip koltuk eklerseniz yada başka birşey yaparsanız ÖTV ile birlikte ceza da uyguluyorlardı..

ama ticari araç olarak kayıt edilirse o zaman da belirli saatler dışında belediyeden izin almadan şehir içine giremiyorsunuz o araçlarla ..Ben önce asansör sistemini yaptırtmadan ruhsata işletmiştim minibüs olarak sonra asansör geldi arkadaki koltukları söktük asansörü monte ettirdik ..muayeneye bende gittim araç içinde koltukları saydıktan sonra olmaz dediler hani nerde bu araç projede 9+1 gözüküyor bunda 5+1 var diğer koltuklar nerde hadi onlar varsa sen nerdesin dediler..:) yeniden araca 5+1 koltuk sayısı ve arka tarafta asansörün önünde tekerlekli sandalyemde varken böyle bi proje çizildi ve hiç bir problem olmadan muayeneden geçtik...

Şimdi senin olayın yurt dışından getirilen bi araç olduğu için mevzuat nasıl dır bilmiyorum ama istersen benim bikaçkez aradığım ve aradığıma memnun olarak güzel güzel açıklayarak cevaplar veren Gelirler müdürlüğünün numarasını vereyim size en güzel açıklamayı birinci elden bu işlerde uzman olan ve beni aydınlatan insanlardan öğrenmiş olursunuz ki hatalı bi işlem yapmayasınız çünkü yurtdışından getirirlen araçlarda mevzuat bikaçkez daha katılaşıyor ..saygılar....

Gelirler müdürlüğü Tel: 0 312 415 33 79

Kardeş en kısa vekolay yol git bi koltuk döşemeciye elelrinde vardır 2. el koltuk yada bir 2.el parcadına al uydur taktır, muayene bitince sökersin seneye tekrar muayneye gidierken takarsın bu kadar basit:D

maalesef serkan artık işler okadar kolay değil bizde öyle düşünmüştük ama o Türk aklı işte almanlara sökmüyor..artık tüvturk ün hissedarı almanlar ve adamlar fabrika çıkışı araçlara kusur buluyorlar...:)

Öncelikle tekerlekli sandalyenin konacağı yeri ve kalan koltuk sayısı için proje çizdirmeniz gerekir. Araçta tekerlekli sandalye nerde duruyorsa oraya göre ayarlamalı ve tekerlekli sandalyedeki kişinin güvenliğini sağlamanız içinde tekerlekli sandalyeyi araca sabitleyecek bağlantı elemanlarını bağlatmanız gerekecek.Aracınıza TSE den onay alıp koltuk sayısını 5+1 olarak işletebilirsiniz.Avrupa standartlarına göre koltuk sayısı 6+1 olamıyor, 5+1 - 8+1 - 9+1 - 12+1 olabiliyor. Aracınızı bu şekilde projelendirdikten sonra muayeneye almış olduğunuz belgelerle girerseniz sorun çıkmayacaktır. Bulunduğunuz yerdeki TSE'ye giderseniz size gerekli bilgileri verecek ve neler yapmanız yada yaptırmanız gerektiğini söyleyecektir.

Üst Alt