Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6,5 aylık bebeğim için hangi haklardan yararlanabilirim?

ecocan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
**** Öncelikle selamün aleyküm...
Slm 6.5 aylık oğlum var. Belde geniş açılı roto skolyoz, sol tarafta kalça gelişim geriliği, dizden aşağı zayıf(kas yok, kemikler ince),* ayak diğerine göre küçük, ayak parmaklarını ve bilekten hiç oynatamıyor,* diğer bacakla arasında ciddi boy farkı, at nalı böbrek, sol böbrek % 39 çalışıyor, troid bezler çalışmıyor.
Soru 1 : Bunlarla yüzde kaç rapor alırım.
******** 2:* Evde bakım parasi ve Ötv indiriminden faydalanmak için rapor yüzde kaç olmalı ve raporda ne yazması gerekiyor.
******** 3: Babası olarak alacağım raporun benim maaşıma katkısı olur mu olursa ne kadar olur.
******** 4. Tekirdağ da ikamet ediyorum. Burda devlet hastanesine başvursam, odan raporu düşük veya alamasam, direk olara istanbula da başvurabilir miyi.
******** Yardımlarınızı bekliyorum.
***** TEŞEKKÜRLER...

Geçmiş olsun Ağır engelli raporu olması gerek
ötV için %90 engelli raporu olması gerek.
Sızın maaşını de katkısı olmaz bakan kişi alır maaşı.
evde hanenizde kaç kişi var çocukla beraber

Anne baba ve oğlumuz.

6.5 aylık bebeğe rapor verirler mi.yüzde 90 alabilirmiyim acaba.

Ağır engelli raporu yüzde 90 mi oluyor.

Agir engel rapor %55 den baslar ama ibare agir ozr yazacak.
Sizin gelir ne?
Kisi basi 847×3kisi:2550tl yi gecmemeniz gerek geliriniz

2600 tl vir de 4. Soruyu yanitlaya bilir misiniz.

Neden 847 acaba.

Bu devlet adina beliren yillik gelir kriteri.
Istedigin devlet hastaneden rspor alinir.ama 6 aylik cocuk icin rapor verillirmi bilmem sürekli verebilirler.
Cunkü engeli belli olmaz bile.
Siz cocuga engeli kabul ettirmemeye calisin,aslandir deyin.

Belli ki maaş alamayacaz. Peki tekidağdan istediğim puani alamazsam itiraz etmek gerekiyormuş diye duydum. İtiraz etmeden istanbulda bir üniversite hastanesine başvurabilir miyim.

Kundaktaki cocuk icin pek puan vermezler galiba.

İtiraz etmeden istanbulda bir üniversite hastanesine başvurabilir miyim.

Degisen ne olabilirki
Yeni rapor icin 6 ay beklenmeli.
Itiraz daha iyi.
Ilk rapor % kac?

Yeni başvuracam. Diyelim 1 veya 2 yıl süreli yüzde 90 rapor aldim. Bu süre içinde ötv den yararlanabiliyor muyum.

Agir engelli %90 rapor
Zaten süresiz oluyor.

Süreli rapora zaten %90 verilmez mi demek istiyorsunuz.

6 aylık olması farketmez. Rapor her yaşta alınabilir. Ayrıca her YETKİLİ hastaneden alınabilir.

Tekirdağ da şunlar yetkili imiş:

TEKİRDAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI Tekirdağ Devlet Hastanesi
TEKİRDAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI Çerkezköy Devlet Hastanesi
TEKİRDAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI Çorlu Devlet Hastanesi
TEKİRDAĞ ÜNİVERSİTE Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bakım maaşı veya engelli yardımı için gelir kriterlerine uymanız gerekiyor. Bunun için şuradaki başlıkları inceleyin:

https://www.engelliler.biz/forum/parasal-haklar/

Verilirde
Agir engellide olursa o rapor suresiz olur.
Olmazsa sureli olur.suresine kadarda raporu yenilemek gerekli

Arkadaşım sürekli rapor verilmesinin kriteri çocuğun yaşı değil, engel durumudur.

Örneğin 2 gözü kör çocuğun engel durumu değişir mi? Bu tür durumlarda 3 aylık çocuk bile olsa sürekli rapor verilir. Daha doğrusu raporlar kural olarak süreklidir. Özel durum varsa süreli verilir.

(7) Kişinin özür durumunun zaman içinde değişme ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği durumlarda kişinin mevcut durumu esas alınarak süreli rapor düzenlenir.

Ötvden yararlanmak için ağır engelli yazması gerekiyor mu.

Hayır.. %90 engel yazması yeterli.

Metepe; benim engel durumumu okudun mu. Bunlarla %90 alabilirmiyim acaba.

Bilemiyorum. Buna ilgili bölümler bakıp karar verecek.

Değerli bilgilerinizle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı günler.

Üst Alt