Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay önce C4 seviyesinden boynum kırıldı. El ve bacak hareketlerim az da olsa var..?

bakii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a
ben baki 6 ay önce boynum kırıldı c4. başta sol kolum hafif oynuyodu ve omuzlarım. şimdi kollarımın 2si de oynuyo ve parmaklarım da ama parmaklarımı daha kullamamıyorum.
Ayaklarımın 2sinde de hareket var ayak parmaklarım oynuyor buyuk kucuk tuvaletimi az cok hissediyorum az cok da ayaklarımı paraler barda suruklemeye başladım...
Sporcuydum boynum da güreşirken kırıldı.....
HİSLERİMDE GELİŞİYOR
İLERDE DURUMUM NASIL OLUR BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM ...

C5 kırığı olanlar, yaşadıklarınızı ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

benim c5 kırıgım var.ayaklarımda sıcak ve sogugu hissediyorum.ellerimde kavrama var. dizlerimi bağlayıp walkerla ayakta durabiliyorum
.bide of?lu kişilerin tırnağı uzamaz diyorlar.dogrumu?
15 ay oldu kaza olalı.ilk zamanlar ayaklarım hiç tepki vermiyordu. simdi su doktugumuzde kendını cekıyor. bu ıyı bısey mı?

SİZLERDE SEVİYENİZ VE DURUMUNUZU YAZARMISINIZ.....

BAKİ

Benimde kollarım senin gibi.inan en büyük sorun bu olsa gerek.parmaklarımı sıkamıyorum.ben ayaklarımı oynatamıyorum.senin oynatman iyi diye düsünüyorum.inş yürürsün.

merhaba arkadaşlar benim seviyemde c5-c6 8.5 yıl oldu ilk başta bende sizin anlattığınız gibiydim şimdi kollarımı normal kullanabiliyorum sol elimde nerdeyse eski haline döndü sağ elimde parmaklarımda hafif hareket var cisimleri kavrayabiliyorum sol ayağımda hareket var üstüne basabiliyorum sol bacağıma postro shell cihazım var onu bağlayıp walker'la yürüyebiliyorum oturma dengem hala zayıf dokunmayı vücudumun her yerinde hissedebiliyorum sıcağa soğuğua sadece kasılma olarak tepki veriyorum. günde 4 defa 6 saatte bir tak sonda kullanıyorum büyük abdestimi azda olsa hissedebiliyorum işte böyle bunada şükür sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim ALLAH hepimizin yardımcısı olsun....

Baki kardeş sen inşallah ucuz atlatmışsın gibi.Ayaklarında hareket olması çok önemli.Benim oğlum 23 yaşında suya atlarken boynunu kurdı.iki yıla yaklaştı. gögüsten aşağıda hiç bir hareket ve his yok.seviyesi c-5-6-7 ki sizinki iyibir fizik tedavi ile bacakları güçlendirebilirsiniz.çok geçmiş olsun.ALLAH herkese acil şifalar nasip etsin.

Ayrıca Volki-80ayaklara dokunma ile hareket etmesi hem kasılmadan hemde refleks den dolayıdır.Önemli olan beyin emir vererek hareket etmesidir.

Boyun kırığı olup yürüyebilen var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Cervikal kırığı olan arkadaşlar durumlarınızı ve tecrübelerinizi yazarmısınız.teşekkürler..

Üst Alt