Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay önce OF geçirmiş bir hastanın şimdi ayak parmaklarını oynatabilmesi..?

The Band

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Babam 6 ay önce OF geçirdi.Bildiğim kadarı ile L1-L2
Uzun zamandır Fizik tedavi görüyor.
Ortezlerle de uzun zamandır yürüyor.
İki ayağını da sırt üztü yatarak kendine çekebiliyor.
Ya da yan yatıp ayaklarını tek tek kendine çekip bükebiliyor.
His her zaman vardı.
Ama 1 haftadır ayak parmaklarını da kendi kendine kımıldatmaya başladı.Görebildiğim kadarı ile ayak parmakalrını kontrol eder hale geldi.

Buna benzer bir deneyim geçiren var mı?
Bu iyi bir gelişmeye işaret midir?

bu soruyu sormadan önce diğer konu başlıklarına bir göz atsaydın bence anlatmaya gerek yok kki maşallah babanızın durumu gayet ii bence çok kısa bir süre içinde eski sağlığına kavuşur

Öncelikle geçmiş olsun daha yeni olduğu için uzmanlar ilk 2 yıl önemli diyor geri kazanımlar için babanız durmadan fizik tedavi yapsın geliştirebldği kadar geliştrsin kendini bol bol yürüsün desteksiz de yürüyebilir....

Bu harika bir gelişme. Fizik tedaviye devam... Kendi kendine hangi kasını ne kadar kullanabiliyorsa, berdevam... Bol bol çalışsın, kendi başına yapabildiği her şeyi kendi başına yapsın.

Görünen köy kılavuz istemez, geçmiş olsun...

Arkadaşlar,
Merhaba...

Öncelikle verdiğiniz "umut" dolu yanıtlar için çok teşekkür ederim.

İnsanın ne kendi başına ne de bir yakınının başına gelmesini hayal etmediği bu tarz bir sorunla karşı karşıya kalınca nasıl davranacağını bilememesi ve bu konuda bu hastalığı daha önce yaşamış insanların deneyimlerinden yararlanması gereğini babamın başına gelen olaydan sonra öğrendim.

Bu forumu keşfettiğim günden beri buradaki insanların benzersiz deneyimleri bana kılavuzluk etti. Özellikle Fizik Tedavi ya da bu tarz hastanın kullanması gereken ( minder vs) gibi ekipmanlara ilişkin değerlendirmelerinizin tamamını okudum..

Babama yardımcı olmam gerekenler konusunda sayenizde fikir sahibi oldum.

Oturan Boğa'nın biraz sert olarak değerlendirilebilecek ama aslında "akıl " dolu tespit ve değerlendirmeleri beni akıl dışı davranmaktan alıkoydu...Bu hastalığa özgü hassasiyetlere son derece vakıf olması nedeniyle insanları umut tacirlerinin eline düşmekten kurtarır tarzı çok önemli..Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum.

Babamı yatakta kendi kendine bağdaş kurarken görmek, ya da ayaklarını çekerekn izlemek şahane bir deneyimdi.

Belki bundan daha iyisi olmayacak ama bu bile hayatın ne denli güzel olduğunu bize öğretti.

Hepinize saygılar..

Üst Alt