Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay önce rapor aldığım hastaneden tekrar rapor alabilir miyim?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar başka hastalıklarımı rapora ekletmek için
aynı hastaneden tekrar rapor çıkartılırmı. raporu çıkaralı
altı ay oldu ve daimi oran yükseltmek için aynı hastaneden tekrar çıkarılırmı

Aynı hastaneye, yeni rapor için başvuruda bulunabilirsiniz..

telefonla hastaneyi arayıp söledim rapor daimi oldugu için itiraz edip başka hastaneden alacaksın diyolar
dogrumu aynı hastaneden alamazmışım

Siz, hastaneye hastalıklarım arttı gerekçesi ile gideceksiniz.. Aynı hastaneden ikinci kez rapor alınmaz diye bir kısıtlama yok.. Sonuçta elinizdeki raporu alırken değerlendirilmemiş hastalıklarınız var şimdi.. Bakın burada benzer bir konu var: http://www.engelliler.biz/forum/sag...nci-bir-rapor-almam-mumkun-mu.html#post909721

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. "Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir."

kardeş bende 6 ay önce Ankara numuneden sadece gözden % 23 rapor verildi diğer bölümlere girmedim rahatsızlığım sürekli ilerleyen bir göz hastalığı olduğu halde geçen hafta tekrar başvurdum kabul edilmedi gerekçe rapor sürekli ve % 40 altı olduğu için il sağlık müd ititraz edin denildi ettim ama numuneye göndermediler ank eğt araştırmaya gönderdiler

benim raporum % 49 sürekli ben diger saglık sorunlarımı ekletmek için raporu aldıgım aynı hastaneden bir daha
rapor çıkartamazmışım kanun böle diyomuş. yükselttirmek için il saglık müdürlügüne gidip itiraz edip başka has
taneden ançak çıkartabilirmişim.

Hangi mevzuat bunu dermiş, bir zahmet söylesinler bakalım!?

İtiraz etmiyorsunuz ki siz, neden il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edecekmişsiniz? Siz, ortaya çıkan yeni durumların tespiti için yeniden rapor alacaksınız. Vermek zorundalar. Vermiyorlarsa, size vermeme gerekçelerini mevzuata atıf yaparak yazılı olarak bildirsinler. Aksi halde BİMER, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na şikayette bulunacağınızı belirtin

ben altı ay içinde aynı hastaneden ikinci raporu aldım izmir seyfi demirsoy devlet hastanesi

MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.
bu kanun alabilirsin diyo ben anlamıyorum bunları

sizin raporunuz süreklimiydi acaba

liljan hnm sizin raporunuz süreklimiydi acaba % kaçtı

benimki % üzeri ve başka hastalıklarımı ilave ettirmek istiyorum şikayet edecekmişimde başka hastaneden çıkaracakmışım

öyle yapın madem yakında yokmu başka hastane yok yere sinir olmayın ama süre kııtlaması yok ben 1 yıl önceside bu hastanede araç için rapor aldım ...
fakat forumda sürekli dikkat ediyorum bu tür işlerde izmir daha esnek ve kolay cı diğer illere göre sorununuz olduğu zaman nuhattap bulabiliyorsunuz ve sizi dinliyorlar

raporu çıkardıgım hastanedeki doktorlar konrol ediyolar başka hastanedekiler kafasına göre oran yazıp gönderiyo
hastalıgımı bilen doktordan almakl kolay oluyo

emekli oldunuzmu ben emeklilik için ugraşcam

daha olmadım 7 ay kaldı

çok zaman yoksa uğraşmayın dicem ama

hayırlısı olsun...

% 49 üçüncü derece buna göre mi günleriniz ve yılınız denk geliyor ... yoksa ikinci dereceyemi yükseltmeye çalışıyorsunuz ...?

evet 2. dereceye vede maliyenin ne yapcagı belli olmuyo tansiyonu ilave ettirmek istiyom

bence çok üstüne gitmeyin işin içine taniyon ıvır zıvır ekletiyorsunuz sonra kontrollü ye çeviriyorlar uğraşıyorsunuz bu sefer raporunuz süreliye döner ben diyim de :)

benim raporu maliye benim düşünceme göre % 36 düşürür
o yüzden tansiyonu ekletirsem kurtarırım diye düşünüyrm

siz bir gönderin sizin düşüncenize göre olmaz o işler bilemezsiniz ...
tercih sizin olmakla beraber bizler sadece düşüncelerimizi belirtiyoruz ...

çok araştırdım ankaraya maliyeye mail le sordum doktorun venöz yetmezlik dedigi ve bana verdigi %36 maliye %2o diyo bu yüzden kesin düşürecekler ama %10 tansiyon ilave olursa kurtarıyom

Pekala deneyin o zaman aklınızda kalmasın inş olumlu olur ...

ilginiz için tşkl

çok iyisininz tanışmak isterdim

Sonuçları burdan yazarsanız bizde görelim ...iyi günler ..

astım % 20
venöz yetmezlik iki ayak için %40
baltazarla % 49 aldım

ama maliye ankara venöz yetmezlik 2 ayakta % 20 diyo tek ayakta olsa fark etmiyo % 20 diye cvp aldım

Yok en son işlemlerinizden sonra demek istedim yeniden deniceksiniz ya foruma yazın bizde görelim demek istedim ...

astım % 20
venöz yetmezlik %20
tansiyon %10

toplam %50 baltazarla kurtarıyo düşünüyorum

sizce kaç yapar

Biz bu oranları biberbir hesaplayıp sizi bilgilendirmeyiz bu hata olur , siz yapın başvurunuzu uygun olan değerlendirmeyi onlar yaparlar siz bizimle paylaşırsınız burda yaşar bey :)

Benim bi sorum olacakti.ablamda sizofreni rahatsizlihi var antalyada devlet hastanesine basvursuk yuzde 80 rapor verdiler sonra yuzde 90a yukseltelim diye itiraz ettik baska hastaneye yolladilar fakat oraya gidip ugrasmadik yuzde 90a cikmaz dediler diye.simdi mersine tasindik raporu alali 7 ay gibi bi sure oldu.burda tanidiklara sorunca eski raporda ablamin epilepsi rahatsizligina hic bakilmadigini sadece sizofreniden 80 verildigini epilepsiden dolayida verilebilecegini eger verilirse yuzde 90a yukselecegini soylediler.simdi mersinde yeniden basvuru yapabilirmiyim yoksa 1 yil dolmasi mi lazim?

Üst Alt