Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay önce T12 omurilik hasarı oluştu. Fonksiyonların ne kadarı düzelir?

bilisimwap

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Bende 16 ay önce yüksekten düşme nedeniyle omurilik hasarı meydana geldi beyin cerrahı ile görüştüğümde tam anlaşılmasada tam kesi olmadığını zedelenme olduğunu söyledi ilk hasar olduğunda bacakların başladığı yerden itibaren his yoktu16 aylık süreçte idrar hissi geldi ama tutamıyorum idrar boşaltırken hepsi boşalmıyor tak yapıyorum sağ bacak dizden yukarısı üst kısım dize kadar dokunmayı hissediyor cimdikleniyor soğuk sıcak hissediyor alt taraf çok az sağ bacak dizden aşağısı hissetmiyor ama sağ ayak altı çok uzaktan alt taraftan gıdıklanmayı hissetmeye başladı sol bacak dizden aşağısı bazı yerleri soğuk sıcak hissediyor cimdikleyince acıyor sol ayak küçük parmak oynuyor yani karışık kuruşuk hisler ve kas gücü geldi basının kalkması 24 ayı buluyormuş yani benim 8 ayım var 24 ay olmasına 24 aydan sonra gerçek hasar meydana çıkıyormuş 24. Aydan sonrada bir gelişme olurmu yoksa 24. Aydan sonra karışık kuruşuk gelen hislerlemi hayata devam edeceğim tecrubesi olan arkadaşlar bilgi paylaşabilirmi.
Teşekkürler.

bilisimwap
Çok geçmiş olsun. Omurilik zedelenmesi herkeste çok farklı boyutta ve durumda olduğu için, kimsenin şu kadar sürede iyileşirsin, his ve duyuların tam gelir veya gelmez diyebileceğini zannetmiyorum. Ancak anlattığınız belirtilere göre sizde kesiden ziyade zedelenme olmuş ve çok ciddi boyutta olmayabilir.
Hastanede bir gençle tanışmıştım, kaza sonrası felç kalmış, felclelerin yasadigi tum olumsuzlukları yaşamış, tanıştığımda ayakları üzerinde gayet düzgün yürür bir şekilde taburcu oluyordu. Dedi ki, abla inat ettim, illa yürüyeceğim dedim, verdikleri noropatik ilaçları bile icmeyi reddettim, fizik tedavimi aksatmadim, yürüme dediklerinde bile yürümeye gayret ettim ve Allah da yüzüme baktı ve artık sağlığıma kavuşmuş bir insanım.
Inşallah hepimiz, er ya da geç, Turgut kardeşimiz gibi sağlığımıza kavuşalım.

Hastanelerde ve sosyal medyada denk geldiğim oldu ilk 1. Senede dizleri kitleyip yürüme aşamasına gelenler var ama ilk 1.senede dizleri kitleyebilenlere sorduğumda gram his yok diyor dizleri kitleyende yürüyebilende ayağımı baltayla kes acı yok his yok diyor.
Ben kendimi çözümleyemedim 2. Senesi yaklaşıyor benimle aynı zamanda omurilik hasarı olanlara denk geldim dizleri kitleyip hisleri olmayan var yada 16 ayda hiç ilerlememiş olanlarda var yani 16 aylık süreçte hisler ya geliyor ya gelmiyor dizleri ya kitleyebiliyorsun ya kitleyemiyorsun.
Bende karışık kuruşuk hisler var sol dizden aşağıda acı var hafif kas gücü var sağ taraftada dizden yukarıda hisler ve kas gücü var ama dizleri kitleyemiyorum bir gün ayaklar pamuk gibi yumuşacık ağrı sızı yok öteki gün kramp yanma kasılma ne ararsan var benim merakta kaldığım 2. Senesinden sonra ilerleme olmuyor deniyor acaba 2.senesinden sonrada ilerleme olurmu acaba hiç 2. Senesinden sonrada iyileşme ilerleme olan oldumu acaba

bilisimwap

2 seneden sonra his ve harekette ilerleme olması beklenmez. Çok çok istisnadır... Ama sendeki ilerleme zaten çok çok iyi. Bence önümüzdeki aylar için de umutlu olmak için sağlam gerekçelerimiz var. Sabırla bol bol çalışmak lazım.

Hastanede gösterilen egzersiz hareketleri 1 sene aksatmadan yaptık ama egzersiz yaptıracak kimse olmadığindan egzersiz konusunda zayif kaldım.
Ama koşu bandı aldım koşu bandının yanlarına 1 metrelik paralel bar yaptirdim haftada bir iki diz kilitleyen aparatları takıp 1 saat falan yurume egzersizi yapiyorum her günde elektrikli kondisyon bisikletinde egzersiz yapiyorum compex cihazini ilk zamanlar hep bağladım bacaklara kaslar için ama artık bağlanmıyor acayip kasılıyor onu takınca iyice kasıyor hakkımızda hayırlısı 8 ay daha umutla bekleyelim sonrasında kalan sağlar bizimdir.
Ama idrarı tutamasamda idrar hissi gelmesi beni çok rahatlattı en azından ben geliyorum diyor bez falan bağlama derdi olmuyor allah yardımcımız olsun valla engelli olmanın dışında bir sürü sancılı süreci var OturanBoğa teşekkürler cevap için.

Üst Alt