Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay raporlu olan bir çalışan zorunlu olarak malulen emekli edilebilir mi?

bülent timur

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar. Babam 31.07.2013 günü işkazası geçirdi. O tarihten yana 128 gün geçti. 5 Ocak da raporu bitecek ve o raporla birlikte bu süre 6 ayı geçiyor. Duymuş oldugum bilgiye göre 6 ay raporlu olan bir çalışan zorunlu olarak malulen emekli oluyormuş. Böyle bir durum söz konusu mu acaba öğrenmek istiyorum. Teşekkürler..

Özel sektör mü, kamu mu?

Emekli olmak istiyor mu istemiyor mu?

Öyle bişe yok. Aynı şey geçen hafta benim de başıma geldi. Eşim Ms hastası. 6 aylık rapor aldım. sonra bi haber geldiki Milli eğitimden emekli edelim denmiş. Ben de gidip size mi kalmış emekli etmek. 657'de verilen süreler kadar iznim var dedim. Bu izin uzun süreli tedavilerde 18+18 ay yapıyor. Daha sonra hukuk bürosuna gidip danıştım. Aynen dediğin gibi dediler. Açıkçası rahatladım. Babanın durumu da tamamen sağlık kuruluna bakar. Bunun için de 12+12 ay süresi var. Madde 105 i iyi inceleyin. Zorlarlarsa da bi avukata gidin mutlaka...

sgk yı arayıp durumu anlattım onlarda bana öyle bi durum olmadıgını kişi başvuru yapmadıktan sonra sgk herhangi bir işlem yapmadıgını söyledi.

Üst Alt