Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 ay süreli raporla aldığım araç için benden ÖTV talep ediliyor!?

C_bacik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2015 yılında 6 aylık %90 raporla otv indirimli araç aldım daha sonra 1 yıl ve 2 yıl süreyle raporum %91 olarak yenilendi maliyeye raporları gönderdim 3 yıl sonra maliye ilk 6 aylık raporla araç alınamaz arkadaşların dikkatinden kaçmış deyip benden geriye dönük ötv mtv ve faizleri ile ile birlikte 65000 tl istiyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

C_bacik@hotmail.com

18 Nisan 2015'den sonrası için geçerli olmak şartı ile 6 aydan kısa bir tarih kalmışsa raporun bitmesine, tamam, ama raporu alır almaz işlem yapılmışsa, rapor geçerlidir.
Sonradan aldığınız raporlar da süreli mi?

Evet 1 yıllık ve 2 yillik

Cep numaranız versa raporları watsaptan atayim

20 .02 2015 te rapor çıkmış 02.03.2015 te aracı aldım sonrada 9 ay 2015 te 1 yıllık yine 9 ay 2016 1 yıllık 9 ay 2017 de 2 yıllık %91oran degismedi

Benim no 5054954137

C_bacik

Araç alırken 6 ay ve üzeri geçerliliği olan rapor kullanmışsanız, sizden ötv istenmesi mümkün değil.

Size gelen yazıyı bilgi@engelliler.biz adresine gönderir misiniz?

Raporlarınızda oransal bir düşüş olmadığından adınıza tarhiyat yapılmaması gerek, ÖTV indiriminde tek kıstas raporun geçerlilik süresine en az 6 ay kalmış olması yeterli farklı bir durum olabilir mi acaba ?

Rapor 20.02.2015 araç tescili 02.03.2015 10 günlük fark varmış bana ilk verilen rapor 6 aylık araç 10 gün sonra tescillendiği için 5 ay 20 gülük diyor 3 yıl geçtikten sonra

Oranda değişiklik yok %91tüm işlemleri bayi halletti biz hastanede idik sadece tescile gittik vergi dairesi parayı bayiden talep ediyor bayıda beni arıyor sen verecek diye

Bayi her ne kadar sizin adınıza işlemleri yürüttüyse de verginin mükellefi sizsiniz, haliyle sorumlulukta tarafınıza ait olacak.Diğer taraftan tescil tarihi çok önemli, aracın tescil edildiği tarih itibariyle geçerli bir raporunuz olmadığından ötürü sizden söz konusu vergiler istenilmekte ki bu durumda itiraz etseniz de üzülerek belirtmeliyim ki kabul görmeyecektir.

Rapor 20.08.2015 te bitti ben 20.09.2015 te 1 yıllık daha sonra da 1 ve 2 yıllık rapor aldım gönderdim

Burada önemli olan tek şey satın aldığınız aracın tescil anında geçerli raporunuzun olup olmaması.Bunun dışında yeni raporlarınızın mevcut işleme hiçbir etkisi yok ne yazık ki.

Üst Alt