Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylığına işe girip çıkarsam işsizlik maaşı alabilir miyim?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar bi inşaat şirketinde 6 aylık olarak özürlü açıgından işe girdim bu işten çıkarıldıgımda devlet özürlüye işsizlik maaşı verirmi sizce..not:6 ay iş yapacagım

ozurluleri bilmiyorum ama
6 ay calismayla issizlik maasi alinamaz
ikibucuk uc yil gibi ayni yerde calismali issizlik maasi almak icin birde isten kendi isteginle degilde isten cikarilma halinde aliniyor diye biliyorum

teşekkür ederim kardeşim bende 2 yıl die biliyorum ama bi sorayım belki bilgisi olan vardır die yazdım..

sonbahar.44;

arkadaşlar işsizlik maaşı için son 3 yıl içinde en az 600 prim ödenmesi gerekli ve en son çalıştığın yerde en az 120 gün primin ödenmiş olması yeterlidir.

okens kardeşim ben daha öncede çalıştım 2 sene kadar falan o işten şirket dagılınca mecbur çıkarıldık ozaman işsizlik maaşı aldım,demek istedigin benim şuan 120 gün primim yatırılıp çıkarılınca işkur işsizlik maaşı verir yani öylemi

sonbahar.44;

bak daha önce dediğim gibi eğer sen son 3 yıl içinde (yani 2009-2010-2011 yılları içinde) çalışıp 600 gün prim ödemiş ise ve en son çalıştığın yerde 120 gün (yani 4 ay) çalışmışlığı sigorta yatırmışlığın varsa alırsın.

merhaba
iş kurun internet sitesine üye olup ordan sorgulatın bence daha kesin ve daha hızlı ayrıca başvuruda yapabilirsiniz

teşekkürler ulaş kardeşim evet ben daha önceki ayrıldıgım işyeriden öyle yaptım işkur sitesinden başvurdum ozaman 6 ay bi maaş aldım,ama şimdiki toki işi 6 ay çalıştıracagız diyor ondan sonra çıkış verecegiz dedi tamam dedim,bu şekilde acaba işsizlik maaşı verirlermi bilgisi olan varsa bi sorayım dedim ben yine işkurdan başvurumu yaparım..

buzlu çay kardeşim işkura üyeligin vardır heralde,sorgulama yeri uzun biraz anlatmayla zor girersin istersen iletişime geçelim yardmcı olurum..

selam benim %90 engelli raporum var. bi iş yerinde 9 ay kadar çalıştım ve müdürüm saçma sapan bir nedenle beni işten çıkardı. ben şimdi kıdem ve ihbar tazminatı alabiliyormuyum. ve işkur a başvursam işsizlik maaşı alabilirmiyim. işe iade davası açsam kazanırsın diyolar ne kadar sürdüğü hakkında bilginiz varmı.?

iş müfettişi ile görüşün size gereken detaylı bilgileri verir tabi tek tek sorar hata sizde ise hiç bişe idda edemezsiniz ama sizde degil işyerinde ise iş müfettişi sizin için ugraşır ya işe dönmenizi saglar yada o kişiler hakkında yasal işlem başlatır kısaca hoplatır sana yalvarırlar işyeri bi imza için sana yalvarır bak gör bi dene ben biliyorum..

Üst Alt