Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylık bebeğimde işitme kaybı var. Nedenini öğrenmeden işitme cihazı..?

exxizgrf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 30.04.2012 tarihinde bir kız bir erkkek olarak doğan ikiz bebeklerimden kız olanı işitme taramasından geçememişti. Birkaç hastanedede tekrarlamamıza rağmen her sferinde olumsuz sonuçlandı.
19.10.2012 tarihinde Samatya hastanesinde yaptığımız bera testide olumsuz sonuçlandı. Fakat bize hemen işitme cihazı almamızı söylediler. Ben doktora bu işitme probleminin neden kaynaklandığı ile ilgili bir tanı koymadan mı cihaz alacağız diye sorduğumda herhangi bir tanı koyamayız, doğuştan olan bir durum ilk olarak işitme cihazı denenecek faydalı olursa ameliyatla Cochlear implant takılacağını söyledi.

Sonuç olarak, bebeğin neden duymadığı araştırılması daha doğru olmaz mıydı. Belki müdahele edilebilecek bir durum vardır.

Sizden ricam bu konuda ne gibi bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

Bi cevap yazacak yokmu yaaaa. Bu nasıl iştir. Ölü bi forumamı deng geldik. Yoksa burasıda menfaatçilerin dolu olduğu biyermi. Söyleyinde cevap gelicek umuduyla beklemiyim o zaman.

paniklemeniz normal size uzulmeyin paniklemeyin diyemem ama lutfen sogukkanlilikla sabirla davranmaya calisin
kucuk kardesimiz icin uzuldum ama isitme kaybi dunyanin sonu degil
siz test sonuclarini yazmadiginizdan bidey diyemem ama koklear implant telafuz edilebildiginden kayip cok ileri olmali oyle bile olsa herseyin caresi var sabirla bilgiyle sevgiyle cokca ilgiyle o da biz ileri isitme kayiplilar gibi hayata tutunacak cok seyler ogrenecek helede bu teknolojinin nimetleriyle iyi bir yerlere gelecek yeterki siz gibi arastirmak tedavi etmek icin yiortinan ebeveyn gayretlerini sonuna kadar kullansin
hemen koklear implanta kosmayin biraz daha bekleyerek isitme cihazi alin sabirla kullanin derim zaman icinde faydalanabildigi kadar faydalansin dil ogrenimi icin cokca onunla ilgilenin
sansina ikizi var beraber buyurken konusma acisindan daha iyi olabilir kardesiyle oynarken size cokca sabir diliyorum
hepimiz bu kadar ileri isitme kaybinin nedenleri icin kafa yormusuzdur ama sanki teshis koydukta neden oldugu bilindikte faydasi olmuyor isitme kaybimiza
neden neden demeden siz onunuze bakarak cocugunuzu en iyi sekilde egitmeye bakin derim konusmayi ogrendikten sonra yolunuzu bulmak daha kolay

Benzer deneyimi olan aileler başta olmak üzere öneride bulunabilecek arkadaşlarımız varsa, lütfen bilgilerini esirgemesinler...

sevgili exxizgrf,
öncelikle geçmiş olsun. shukufe'nin de dediği gibi işitme kaybı dünyanın sonu değil. yeter ki doğru bir şekilde ele alınsın, eğitimi ve gelişimi olumsuz etkilenmesin. işitme kaybı olan bebekler ne kadar erken cihazlandırılırsa sesleri tanıması ve uyum sağlaması o denli iyi olur. bu nedenle bir an evvel cihaz almakta yarar var.
işitme kaybının nedeni bazen bilinemeyebiliyor. değişik nedenler var, ama bunu bilmek çok da anlam ifade etmeyebiliyor. doğuştan olduğuna göre sizinki muhtemelen genetik sebeplerden kaynaklanmıştır. bunu da öğrenmek isteyebilirsiniz ama önce nedenini öğrenelim, ondan sonra cihaz alırız şeklinde bir düşünce size ancak zaman kaybettirir.
geçmiş olsun ve de kolay gelsin...

mrb aytaç kardeşim ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN. üzülecek birsey yok benim de oğlum işitme engelli doğdu şimdi 10 yasında sen ginede sanslısın ki işitme kaybının oldunu erken tesiş etmişler benimkine 18 aylıkken işitme kaybı oldunu örendik doğuştan . onun içinde şimdi konuşmasında sorun var gec oldu için cıhazlardan fayda görmedi implar amaliyatı olmasına rağmen halen peltek konuşuyor
buna sukur diyoruz .sana en büyük tavsiyemn çocuna ful dijital bir işitme cıhazı alman ve onu kulandan cıkarmaman özel eğtime de yazdırmadıysan rapor cıkar biran önce yazdır .emin ol ilgilenirsen cocunun işitme sorunu bile oldunu kimse anlamıyacak. GEÇMİŞ OLSUN ARK

otikon sumo dm modeli 2 adet sağ ve sol kulak olmak üzere ful dijital işitme cihazı var.cihazlar 6 ay kullanıldı hasta amaliyat oldu icin cihazları satıyor.cihazlar faturalıdır herangi bisorunuda yoktur istenilen yerde denenip gösterile bilir. cihazları 5 bin tl ye alınmıştı 2 cihazı 3 bin teleye veriyorum

Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim. Samatya'dan sonuçları aldım. Raporda şöyle yazıyo.
Sağ ve Sol kulak 90 dB nHL stimulus düzelinde I-II-V Dalga latenslerinde cevap alınamamıştır.
Raporu verirkende bişey demediler. Bizde telefonunuz var gerekirse biz sizi arıycaz dediler.
Ama ben bekliyemem yarın başka bir hastaneye tekrar götürücem kızımı. Birde bir sorum olacak bu testi yapan kişi teknisyendi, yüzde olarak bi değer söylemedi, sadece ileri diye söyledi. Acaba bi odyolog yapsa bu testi daha sağlıklı olmazmıydı. Pek içime sinmedi açıkçası.

hastanenin tibbi aletleri guvenilirse teknisyenin bilgilerine guveniniz koskoca samatyada kucuk bi ozel hastane degil hastaneyede guvenebilirsiniz
odyo testi yenidoganlarda yapilsa nasil cevap verecek bebek
bu sizinki bebeklere uygulanan bera testi teknisyene guvenin
doktorlar teshis koyar odyo testi bera testi onlarin alani degil
oyle cok cok hastane doktor degistirip bebegin kulaklarini hirpalamayin turlu tibbi cihaza sokup sokup bunyesine radyasyon denen zararli seyler yuklemeyin
bakin 90 db isitme kaybi benim kaybimdan az bu kayipla isitme cihazi kullanarak gayet guzel ses duyabilir kucugunuz biraz sabirla guzel bir egitimle cok guzel konusabilir genede siz bilirsiniz kolay gel;sin

Anlıyorum shukufe bilmediğimdin sordum bende. Dediğin gibi odyo testi ile bera testinin ayrı olduğunu bilmiyodum. Ama yinede beklemektense başka bi doktora göstericem. belki bera testini yeniden yaptırmak isterler bakalım hayırlısı. Buradan gelişmeleri paylaşmaya ve sizlerin değerli bilgilerinizi alamaya devam edeceğim. Yarın ki muayeneden sonra görüşmek üzere. Teşekkürler.

Aytaç bey size bazı şeyleri açıklayarak yardımcı olmak isterim. Bebeğinizde 90 dB üstü bir işitme kaybı var. Bu durumda işitme cihazları yeterli olmayabilir ve koklear implant önerilir. Ama koklear implant öncesi de zaten bebeğinize 6 ay boyunca kullanması ve sesleri tanıması için işitme cihazı uygulamasından sonra implantlar yapılır. Bu konuda istanbulda koklear implant yapma kapasitesine sahip merkezlere gitmenizi öneririm. Başka yerde zaman kaybetmeyin. Zaman şu an çok önemli 2 yaşından sonra önemsizdir, aceleci olun.

bergama ebeyni hemen moral bozacak sekilde neden etkiliyorsunuzki:( koklear implant bir kumardir ben neler cekiyorum bundan siz bilseniz:(her taktiran tam duyacak diye birsey yok bu koklear implant belasindan uzak durmakta fayda var

shukufe;

Amacım faydalı olmak moral vermek değil. Sizin yorumunuz işitme kaybının 90 dB olması üzerine, rapordaki sonucu dikkatle değerlendirirseniz 90 dB in üstünde kaybı olduğunu yani belkide sizdekinden daha fazla kaybı olduğunu göreceksiniz.
Kokleaqr implant takılmasa bile aile kesinlikle ve ivedi koklear implant yapabilen üniversite hastanelerine gitmeli. Ve takibi orada yapılmalı.

Aytac Beyin en bastaki sorusuna cevap vermek isterim; dogustan olan isitme kayiplari normalde annenin hamilelik sirasinda gecirdigi bir komplikasyon yuzunden ve yahut kullanilan agir ilaclar yuzunden olabilir. Eger boyle bir komplikasyon yasanmadiysa, genetik olabilecegi dusunulur. Genetik de ise, anne ve babadaki isitme kaybina yol acan genlerin mutasyona ugramasi sebebi ile olur. Bu mutasyona ugrama ihtimali 1/4 dur.
Yani gercekten cocugunuz genetik yuzunden isitme kayipli ise, ileride olacak kardeslerde isitme kaybi olma ihtimali 1/4 dur. Ayni sekilde ileride cocugunuz evlendiginde, esindede ayni genden var ise, olacak cocugun isitme kayipli olma ihtimali 1/4 dur. Eger bu gen esinde yok ise, bu ihtimal 1/1000 olur.

Isitme kaybi vakalarinin cogunda bir sebep malesef bulunamiyor. Benimde su anda 3,5 yasinda isitme kayipli oglum var biz sebebini bulamadik. Genetik doktoru, her nekadar bilinen isitme kaybina yol acan genler temiz ciksada, tibbin bilmedigi baska bir mutasyona ugramis olan genin sebep oldugunu bize soyledi.

Bu arada yukarida yazanlara bir ebeveyn olarak katiliyorum, zaman cok onemli. Bir an once cocugunuzun fayda gorecegi bir cihaz takmasini tavsiye ederim. Eger cihazdan fayda saglanamaz ise, implant. Implant her zaman son cagredir, implant ameliyatindan sonra bir daha geriye cihaza donemezsiniz.

Ilk 3 yas cok onemli, merak etmeyin, biraz ozen ile ufakligin diger duyan cocuklardan bir farki kalmayacaktir. Onemli olan bebek bile olsa her sesi duymasi ve beyninin bu sesleri duyarak gelismesi. Bizim doktorumuz cihazi ilk taktigimiz zamandan (ufaklik 3 aylik idi) itibaren sadece uyurken cikarmamizi tavsiye etti. Dedigim bi duzgun bir konusma butun sesleri duyarak cikartilir ve beyninin bunu ogrenmesi gerekir.

Burada en onemli olan en erken yasta beynin butun sesleri duymasini saglamaktir. Bunu yaparsaniz ufakligin ileriki hayatinda daha rahat etmesini saglarsiniz... Zaten bir ebeveyn olarak gorevimiz bu degil mi?

vrnykl;
sayın evren güzel ve aydınlatıcı bir bilgi paylaşımında bulunmuş.dikkate almanızı öneririm.iyi okuyun.ayrıcca hangi testleri yaptırdınız.?bera testi yaptırmadıysan cerrahpaşa üni.de yaptırmıştım ben.oradan yaptırabilirsin.bera testi bebekler için önemlibir test bence.

Sayın aytaç bey merhaba,
Benim kızımda 4 aylık bizde de çift taraflı çok ileri derecede işitme kaybı teşhisi konuldu.Bayağı bir araştırdım, görüştüm sonucunda Naida S V model iştime cihazı alacağız. 1 yaşına kadar kullanacak performansa göre koklaere geçeceğiz, sizde yakın zamanda bu aşamalardan geçtiniz ne yaptınız tecrubelerinizden faydalanmak, yapacağım birşey olursa yardımcı olmak isterim.

Çocuğunuz bera testlerini geçemediyse başka hastaneye gitmenize gerek yok bence. Zaman kaybetmeden işitme cihazı alarak cihaza alışmasını sağlamalısınız. Cihaz konusunda piyasada çok dolap dönmekte. 8 kanal 16 kanal deyip fiyatlar uçuk noktalara geliyor, size tavsiyem güvenilir bir yerden bir bilen ile iyi bir cihaz almanızdır, söz konusu bebekler olunca acele edilmeli ve gereken herşey yapılmalıdır.

Üst Alt