Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylık down sendromlu bebeğime yüzde kaç rapor alabilirim? 2022 maaşı alabilir miyiz

Gülay güven

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
6 aylık down sedromlu bebeğimiz var eşim sigortalı bir işte çalışıyor. Bebeğim için yüzde kaç rapor alabilirim ve 2022 maaşına başvurabilirmiyim?

eşiniz sigortalı olduğundan 2022 den zor yararlanır ancak % 50 üzeri ağır engelli alabilirseniz evde bakım ücreti alabilirsiniz hem bu daha yüksek bir maaş asgari ücret kadar 2022 den alacağınız ise 3 ayda bir olur ve çok düşük bir miktar
Gülay güven

peki raporum %50 veya üzeri olursa hangi kurumlara gitmemiz gerekiyor?

öncelikle bağlı bulunduğunuz il yada ilçenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma müdürlüğüne gidip yetkili memura durumunuzu anlatın evde bakım maaşı için sevk istiyorum diyin onlar size bir sevk kağıdı verecek ve o kağıtla sizi yönlendirdikleri hastaneye gidip ordan rapor alacaksınız raporun biri size diğeri kuruma gönderilecek şayet % 50 ve üzeri ancak (ağır engelli) ise gelir tespitiniz yapılır ve uygunsanız maaşınız bağlanır
Gülay güven

183 ü biz aradık önce elinizde %40 ve üstü raporunuz olmalı dediler bizde direk ilçe devlet hastanesine gidip işlemleri başlattık vakıflar tarafından yönlendirilmedik bir sorun olurmu?

bakın % 40 ve üzeri alırsanız hiçbişeyden faydalanamassınız raporunuzda ağır engelli ibaresi olmalı siz engelli maaşı diyince size öyle söylemişler evde bakım deseydiniz farklı söylerlerdi zaten engelli maaşıda alamassınız sanırım çünkü eve giren gelir kişi sayısına bölünüyor ve tam bilmiyorum ama ikiyüz küsürü geçtimi bağlanmıyor sorun kısmına gelirsek vakıfı arayıp bir sorsanız iyi olur derim mesela benim bulunduğum ilde ilk defa müracat edenlerin vakıf aracılığı ile gitmesi şart deniyordu ancak tekrar söylüyorum % 40 ve üzeri almanız bişeyi değiştirmez ağır engelli ibaresi olması şart
Gülay güven

Üst Alt