Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 aylık işitme kaybı olan kızım için 2022 aylığı talep edebilir miyiz?

Gönül akar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba benim 6 aylık kızım var işitme kaybı var 55 ds 65 ds. Benim öğrenmek istediğim kızımın nasıl hakları var mesala maaş alabilirmi başka sosyal hakları var mı neler yapabilirim onun için nerelere basvurabilirim . Bu konuda beni detaylı bir şekilde bilgilendirin lütfen. Tek eşim çalışıyor fabrikada maddi olarak çok zorlaniyoruz

Gönül akar altıayĺık çocuk için eşin ve sen çalışmıyorsan engelli yakını maaşı alırsın tabiki raporun varsa eğer ağır engelli raporu alırsan evde bakım maaşı alışın altı aylık çocuğa ağır engelli raporu almak güç

Gönül akar
Soru 28: 18 yaş altı engelli yakını aylığı ne demektir?
Fiilen bakımını gerçekleştirdiği 18 yaşından küçük ve en az %40 engel oranına sahip engelli olan kişilerin yakınlarına yapılan yardımdır.
Soru 29: 18 yaş yaş altı engelli yakını aylığı başvurularında belge istenmekte midir?
Evet istenmektedir. Bu belgeler yetkili hastaneden alınan engelli sağlık kurulu raporu ve başvuran kişi engellinin anne ya da babası değilse vesayet belgesi veya vekâletname örneği
Soru 30: 18 yaş altı engelli aylığında engelli kişinin annesi veya babasının mahkeme kararı almasına gerek var mıdır?
Hayır, gerek bulunmamaktadır.18 yaş altındaki kişinin anne ve babası aynı zamanda kanuni velisi sayılmaktadır.
Soru 31: 18 yaş altı engelli aylığına başvuruda bulunan kişinin muhtaçlık hesaplaması yapılmakta mıdır?
Evet. Muhtaçlık değerlendirmesi, hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması (2018 yılı için 483,63-TL) gerekmektedir.

eğer kirada oturuyor isenız sadece emsal kira bedeli gelır hesabından düşer

Yok efendim maaş muuş
Kundaktaki bebeklere maaş verilmez
Kul hakkı var adalet var

6aylık bebeğin işitmesini nasıl ölçtüler

Engelli raporu varmıki

mka bu kadar soruyu niye sordun anlamdım işin kısacası anne ve babanın çalışmıyor olması birde en önemlisi sağlık kurulu raporu

Mevzuata uygun heyet raporu ve anne veya babasının sağlık güvencesinin olmaması durumunda hiçbir engel yoktur.

2022 engelli yakını aylığında (18 yaş altı aylığı olarak da biliniyor), 18 yaş altı çocuğun annesinin de babasının da sigortalı çalışan olmaması lazım. biri bile sigortalı çalışansa engelli yakını aylığı baglanmaz. isterse hane geliri sınırın altında olsun fark etmez. anne babadan biri bile sigortalı çalışansa engelli yakını aylığı için başvurusu bile alınamaz.

Bera testi var ölçmek için

Üst Alt