Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 yaşında, geçen yıl T12,L1 seviyesinden yaralanan çocuğumun iyileşme süreci..?

İpek kızım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar b
.biz bir trafik kazası gecirdik.kızım 6 yaşında ve şuanda durumu parapleji.ameliyat bölgeesi T12 L1 L2 L3 .fizik tedavi 4 ay gördü, fakat koronodan dolayı suan ara verdık.bacaklarını hareket ettiremiyor tuvaletini hissetmiyor.ama nereye dokunduğumuzu biliyor.ilk zaman hissetmediği yerleri şimdi hissediyor gibi.yani sadece dokunduğum yeri buluyor.nasıl olacak bilmiyorum çok çaaresizim yaşadığımız şeyler nasıl olacak bilmiyorum.omurilik kesisi yok .ameliyat eden doktor umutluydu ama kaza olalı 8 ay oldu bir hareketlilik yok.
yorumunuz var mı bu konuya? Bilgili ve yaşayan kişilerin desteğine ihtiyacımız var .İyileşme olasılığı nedir.

İpek kızım mrb öncelikle ALLAH şifa versin inşallah kas stimilasyon cihazı ve egzersiz fizik tedaviye devam etmeniz çok önemli çocuğunuz yaşi küçük olduğundan mutlaka iyileşme olacaktır ben bunu kendimden biliyorum ilk aylar ayağa kalkamazken ilk yıl icin de deyneklerle yürümeye başladım şimdi ise tek deynekle yürümeye başladım yani azda olsa bir gelişme var 3 sene icin de olan bu sabır ve dua ile çocuğa moral olmaya çalışın moral de çok önemli şuan için belli bir tedavi kesin olarak sonuçlanmadı kök hücre ve epidural stimilasyon takmış hastalar da daha tedaviye cevap veren olmadı osman kibar geçen sene bir tür ilaç ürettiklerini ve amerika dan onay beklediklerini açıkladı bir umut onu bekliyoruz ALLAH sizede bizede sabırlar versin herşey ALLAH tan geldi ümitsizliğe sakın girmeyin ALLAH ol der olur bunda da bir hayır vardır biz bilmeyiz ALLAH bilir

bacaklarında refleks hareketler çok yoğun bacağını dizden cekiyor, ayaklarını cekiyor, bikini bölgesine kadar dokunulduğunda hissediyor .Ama ayağını çek kızım dediğimde çekemiyor...acaba böyle hastalarda refleks hareketlerin artması ne anlama geliyor.

servetvan yorumunuz için teşekkürler

İpek kızım ayak bilekleri nasıl bahsettiğiniz hareketler kaba motor hareketleri bileklerini ayak parmaklarını nasıl oynayabiliyorsa ALLAH 'ın izni ile toparlar çünkü yaşi küçük

Servetvan Merhaba. . Bahsettigim hareketlerin refleks olduğunu tekrar dile getirmek istiyorum.Parmaklarını çekiyor. Ayk bileklerini kendisi tutuyor, yani Yan yatıp durmuyor.Ayakları içe kapanmadi.gobeginden adım atabiliyor. Gobeginden bacaklarını sallayabiliyor. Kafolarla ayakta durabilir dengede....Allah bilir elbet insan çaresiz olunca , böyle anlatayim dedim.Sizlerin sanırım tecrübesi var bu konuda .....cevap attığınız için teşekkürler.

İpek kızım mutlaka gelişme olur karamsarlığa kapılmayın tam kesi dedikleri olay yok kızınızda yani azda olsa hareket var fizik tedavi ye devam

İpek kızım

Çok çok geçmiş olsun. Bol bol klasik fizik tedaviye devam. Mümkün olduğu kadar çok yüzmek lazım.

TAK'ı aksatmayın sakın. Mesane enfeksiyonundan olabildiğince kaçmalısınız.
Kilo almayacak şekilde beslenmeli. Bol su içmeli. Arkadaşlarından, sosyal yaşamından kopmamalı. Gerekirse arkadaşları ve aileleri ile önceden konuşup onun sosyal/eğitim yaşamından kopmamasını sağlamalısınız.

Üst Alt