Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 yaşındaki kızım %43 raporlu. 2022 maaşı bağlanır mı?

askore

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Şu anda 6 yaşında olan kızım sağ kolundan sakat doğdu. Heyete girildi 3 yaşında iken %43 rapor verildi. Biz bu raporla alakalı bir işlem yapmadık. Ama çevremdeki insanlar sosyal haklarımın olabileceğinden bahsediyorlar. Burada bilgi sahibi arkadaşlarımdan rica ediyorum. Kızım şu an saçını toplayamıyor. Çoraplarını giyemiyor ve bisiklet süremiyor. Yani sürekli birine muhtaç. Ona devlet tarafından herhangi bir destek olur mu?

Evde benden başka çalışan yok. Evimiz kira. Ve benim sigortam yok. Daha önce bağkurluydum iflas ettim. Şu an günü birlik işlerde çalışıyorum. Bu yüzden sigortam yok. Belki gereklidir diye not düşmek istedim.

yüzde 60 olması dedilerdi bana en düşük sen yinede bi araştır

18 yaş altı 2022 yardımından faydalanmak için 3 şart aranıyor anne babanın SGKlı olmaması ve muhtaçlık sınırı olan 423tl kişi başına geliri geçmemek ve rapor oranı %40 üstü

Ben ve eşim sigortalı değiliz. Bir gelirimiz yok. O halde bu maaş bizi kapsıyor mu?

Büyük ihtimalle alabilirsiniz maaşı. Hatta ağır engelli olarak geçiyorsa raporda bakım maaşına da baş vurabilmeniz gerekiyor. Konunun uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla söylüyorum,konuda uzman arkadaşlar daha net bilgi vereceklerdir.

denizkızı

Teşekkür ederim. Yok ağır engelli geçmiyor çok şükür. Sağ kolu kısa ve dirseği yok. 3 parmağı var.

Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yardım bekliyorum arkadaşlar. Ona göre bir yol çizeceğim. Nereye başvurulmalı?

Siz ve eşiniz sigortalı değilde resmi olarak bir geliriniz yok demektir. Bu durumumda araştırma sonucunda resmi olarak muhtaçlık sınırını aşmazsınız büyük ihtimal. Bağlı bulunduğunuz sosyal yardım vakfına gidin ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı başvurusunda bulunun. Size yada eşinize maaş bağlanır kim başvuru yaparsa. Kızınızın raporunu yanınızda götürmeniz yeterli olacaktır.

@askore Ümüt arkadaşımızın dediği gibi 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığında annenin de babanın da sigortalı olmaması gerekir. her ikinizin de sigortası olmadığına göre böyle bir engeliniz yok.

siz gunu birlik işlerde çalışıyormuşsunuz. bu durumda aylık gelir ortalamanız dikkate alınır. hanede mal mülk varsa onlar da dikkate alınır (oturulan ev hariç)

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa başvuru yapan ebeveyne 2022 engelli yakını aylığı baglanır. aksi durumda mümkün değil.

kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip başvurunuzu yapabilirsiniz. giderken yanınızda çocuğun engelli sağlık kurulu raporunu da götürün.

Üst Alt