Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 yılda emekli olunur mu? Engelli kadrosundan ise girenler malulen emekli olamaz mı?

hasan1

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
1991 doğumluyum , Friedreich ataksi hastasıyım
Mart 2011 tarihinde engelli kadrosundan (yuzde 52 ile) emurluğa başladım, 6 yil 5 ay ve 2300 prim gunum oldu

Hastalık çok arttı 2014 yılında aldığım raporun orani yuzde 97
12 aydir heyet raporu alıyorum 3er aylik. Heyet raporunu 18aya tamamlayıp emekli olmak için başvuru yapabilir miyim?

hasan1

Bal gibi de malulen emekli olabilirsin. SGK bu konuda kesin ayar direr, ama kanun/yönetmelik/genelge hep sizin lehinize. "İşe başlarken hastalık vardı ama maluliyeti gerektirecek düzeyde değildi, çalışabiliyordum, ama hastalık ilerledi ve artık çalışamıyorum, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybım söz konusu" diyeceksiniz ve dava açacaksınız...

OturanBoğa

Evet Bulent hocam dediğiniz gibi burda önemli olan ilk ıse girdigim tarihteki oran. O da yüzde 60in altında..

Ancak son 2 aydır neredeyse mekik dokuduk SGKya.aldığımız cevap hep aynı.Engelli olarak ise baslanildigi için 10 yıl sigaralık süresi aranir diyorlar.

Diğer taraftan bağlı oldugum ķurumdaki ozlüktekiler ve mudurum ,18 ay ust uste rapor alırsam emekliye sevk edebileceklerini söylüyorlar ama SGK boyle bir sey mümkün değil diyor.

Siz ne dersiniz Bülent hocam? Ñe yapmami önerirsiniz

malulen emeklilige sevk edilirsiniz kurum sizi emekliye sevk eder buda malulen emeklilik olur malulen emeklilik şartlarınız tutuyorsa sgk sizi emekli eder buda 10 yıl sigortalılık süresi 1800 gün priminiz varsa emekli olursunuz yoksa olamazsınız bu şartlar yoksa raporlarla doldurmaya bakın 3 yıl rapor alma hakkınız var işe başlarken 52 raporunuz var işe başladıktan sonra malul olmuşsunuz bunda sıkıntı yok emekli olursunuz

Üst Alt