Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 yıllık askerim. TSK'da görev yapamaz raporu verilecek! Haklarım nelerdir?

IYI

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2012 li astsubayım subaylık sınavı için sağlık raporu almak için hastaneye başvurdum yapılan incelemede doğuştan tek böbrekli olduğumu öğrendim.2010 yılında askeri okula girerken detaylı inceleme yapılmadığı için sağlam raporu alarak askeri öğrenci oldum ve şu an 6 yıllık askerim. Son muayenede üregenital rahatsızlık olan böbreğin yokluğu sebebi ile TSK da görev yapamaz raporu düzenlenecek. Benim ne gibi bi hakkım var mesleğimi seven bi personelim TSK dan ayırma söz konusu olabilir mi ?

10 yıllık süre dolmadığı için emeklilik vb. haklar olamaz maalesef.

Bu konuda IYI arkadaşımıza bilgi verebilecek var mı?

bence bir avukata danışılması gerek bana göre hukuki yoldan birşeyler aleyhinize sonuclanır gibi
2010 yılında askeri okula girerken detaylı inceleme yapılmadığı için sağlam raporu alarak askeri öğrenci oldum
demişsin bunu belirtmeden hakkını arıya bilecegini düşünüyorum.

IYI

Tek böbrekle nasıl askeri öğrenci raporu aldınız acaba? Hadi onu aldınız bir şekilde diyelim (ki o bana hiç inandırıcı gelmiyor ben sivil memur olur raporu alırken bile her bölüme girdiğimi ve batın ultrason çekildiğini hatırlıyorum) her sene yapılan periyodik muayenelerde nasıl geçtiniz?

ayrılma söz konusu olmaz. tsk sağlık yeteneği yönetmeliğine göre en fazla yeniden sınıflandırılıp görevine devam edersin. düşünmene bile gerek yok.

Sağlık Yeteneği Yönetmeliği' ne göre D kararı alınırsa "TSK' da Görev Yapamaz" olur ki bu durumda TSK ile ilişik kesilir. Ama sizin durumunuzda B kararı ile geri hizmet olarak görevde değerlendirilirsiniz diye düşünmekteyim. MSB nin emsal raporlarının olup olmadığı ile ilgili telefonla bilgi alabilirsiniz. Organ yokluğunuz görevinizi yerine getirmeniz için mani değil bence.

IYI

Evet, geri hizmete atanırsınız bence. İsteğiniz de bu yönde olsun mutlaka...

Cümlenin başlangıcına A kararı yazmışım. D kararı olacaktı.

Kardeşim geçmiş olsun.Sınıfın Muharip mi Yardımcı sınıf mı? Eğer muharip isen Yardımcı sınıfa geçersin ama değilsen Sgk karar verecektir.Çünkü 5 yılda başkasına muhtaç olanlara bağlanır

Üst Alt