Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 A akümü değiştireceğim ama uygun ölçülerde akü bulamıyorum!

octoberrr

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
permobil c300 model akülü sandalyemin aküsü 3 sene sonunda bitti. pıyasadaki akülerin ebatları akü haznesine büyük geliyor. orijinal akü 17.5 cm yüksekliğinde. uzunluk diğer kenarlar ise 17cmx26cm. 60 amperlik. uygun akü hakkında bilgisi olan var mıdır?

permobil c300 sandalye aküsü bulamıyorum

Merhabalar, permobil c300 sandalyemin aküsü bitti. ancak ölçüsü uygun akü bulamadım. yükseklik 17.5 cm diger kenarlar ise 26cmx17cm. Aranızda bu aracı kullanıp akü değiştiren var mıdır?

Teşekkürler, görüstüm ama çare bulamadık. 40'lık ebat olarak uysa da o güç aracıma çok az gelir.

octoberrr

Neden âz gelir sanki her gün şehirden şehire yolculuk mu yapıyonuz.
Hem 40 lık akü hafif olur,araca ağırlık vermez.

Permobil c300 için akü bulamıyorum.

Merhabalarr, Aranızda permobil c300 kullanıp aküsü biten var mıdır? Aracın akü kutusuna sığabilecek 60 A akü bulamıyorum. Orijinal akü boyutları yukseklik 17.5 cm diğer 17cmx26cm. Ilgilenenlere teşekkürler

eğer menzil konusunda sıkıntınız yoksa daha düşük amperli alabilirsiniz.aracınıza zararı olmaz

Life bugün 60 amperlik olanını aldım. Epey tuzlu. Ancak dediğiniz gibi uzun yıllar dayanacaksa daha ucuza gelir. Size kaç sene dayandı ve her gece minyoksa bitmeye yakın mı şarj ediyorsunuz? Teşekkürler ilginize.

octoberrr

Hayırlı olsun güle güle kullanın, nereden aldınız internetten aldıysanız link atarsanız almayı düşünen diğer arkadaşlara da faydası olur, bir de üretim tarihi yeni mi?

Evet biraz tuzlu ancak uzun yıllar rahat edeceksiniz bu şekilde düşündüğünüzde fiyatı diğerlerine oranla çok da yüksek değildir ancak tabiki doların yükselişi sebebiyle epeyce bir fiyat artışı yaşadı tabi o ayrı durum.

Ben 6 yıl kullanmıştım aküyü. Aracımı her gece şarja takmadım aksine bitmeye yakın iki üç ışık kala taktım, benim aracımda 10 ışık var en sonda iki kırmızı 4 turuncu ve 4 tane de yeşil ışık, bu ışıklardan iki turuncu kalınca şarja taktım bazen bu bir turuncuya da düştü tabi ama her gece şarja takıp aküyü yormanın bir anlamı yok. Jel akülerin de diğer aküler gibi şarj deşarj döngüsü vardır, mesela jel akünüzün ömrü 1000 kez şarj edilebilecek ve bu 1000 şarj sonunda akü ömrünü tamamlayacaksa sizin yaptığınız her gece şarja takmak akünün ömrünü yavaş yavaş tüketmek anlamına gelir, bu sebeple her gece şarja takmak mantıklı değildir bunu bana yıllar önce bir akü satıcısı söylemişti ve yıllardır da bu şekilde kullanıyorum.
Mesela diyelim ki akünüz bir kaç ışık düştü ama yarı bile olmadı yarın da uzun yol yapacaksınız uzak bir mesafeye gideceksiniz o zaman tabiki takacaksınız şarja, mesela pikniğe gideceksiniz gideceğiniz yerler asfalt değil toprak yol var yokuş olan yerler de var o zaman da akşamdan takacaksınız şarja ki akü full olsun araç rahat hareket edebilsin ve akü yorulmasın.
Size tavsiyem akü hiç bir zaman tam boşalmasın ve aküyü de yormayın, şarj gerektiğinde şarja takın yarınki planınıza gideceğiniz yerlere göre aracınızın şarj durumunu bilirsiniz ona göre hareket edin, aküyü gereksiz yere şarj etmeyin ama asla da boşaltmayın.

Ürün şu an kargoda. Ana firma İSTANBUL BAS AKÜ de bitmiş, İZMİR ENERJİMAR da buldum, zatrn sizin verdiğiniz n11 linkinde satıcı firma da enerjimar. 2020 yılına ait 4 aylık dendi, umarım öyledir. Şarj meselesine gelince bu konuyu en az 50 kişiye sordum, burada forum açtım. Aynen sizin gibi düşünenler olduğu gibi tam tersi her gece mutlaka sarja koy, hep full kalsın diyen de cok, misal ANKARA MEDLİS öyle dedi, İSTANBUL BAS AKÜ ise %60 altına düşmeden sarj edilmeli diyor, ortalama birşey yaparim sanırım.

octoberrr

%40 kalınca mutlaka şarj edin tüm bitirmeyin her gece şarja takmanın mantığı yok, tekrardan hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız, kullandıkça deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Sonnenschein markasının 55 Amper için
GF 12 51 Y2 modeli engrlli arsçlarına uygun olanıdır. Solar akü özellikli jel aküleri daha hesaplı ama engelli araçlarında solar jel akülerden verim alamazsınız.

Teşekkürler Recep Bey, mesajı geç gördüm. Aynı markanın 60 amperlik olanını aldım. sarj konusunda sizin öneriniz nedir? az ya da çok kullanılmaya bakılmadan her gece şarj mı, yoksa bitmeye yakın şarj mi? 450 cycle akü Recep Koçer

Yeni akü kullanmadan önce tam şarj yapılmalı . Her gün şarj etmek iyi olmaz. Kaç gün kullandığınızın önemi yok, aracın şarjı yarıya düşünce tam şarj edip kullanmalısınız. Yine yarıya düşünce tam şarj edip kullanmalısınız. En iyi verimi bu şekilde alırsınız. Uzak doğu üretimi Jel aküler üç, dört ay şarj edilmeden dayanabilir. Bu nedenle aracı uzun süre kullanmayacaksanız üç ayda bir tam şarj etmeniz akülerin bozulmasını önleyecektir. Şunu da unutmayın ki uzak doğu menşeli aküler her gün ortalama 15 km den fazla yol katedilerek kullanıldığında bir yıl ile 3 yıl arasında dayanabiliyor. Hem bir şarjla uzak doğu akülerden 10 km daha fazla yol yapsın hem de en az 8 yıl bozulmasın diyorsanız sonnenschein marka ve engelli aracına uyumlu tipte jel akü almalısınız.

Üst Alt