Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 derece skolyozum var. En uygun zamanda ameliyat olmak istiyorum, ama kararsızım..?

irem95

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
60 derece skolyozum var.doktor ameliyat zorunlu ama şimdilik bir sorun olmadığından acil değil 30-40 yaşlarında sorun olur ama dedi.fizyoterapistler ise ne zaman sıkıntı yaratırsa o zaman ol diyorlar ama ben ya geç kalırsam iç organlarım zarar görürse diye korkuyorum ve dr. artık bu derecenin düzelmeyeceğini ameliyatın şart olduğunu söyledi .önümüzdeki yıl olmayı düşünüyorum.fizyoterapistler bir yöntemle tedavi edilir diyorlar ama dedim ya ben hiçbir sorun olmadan iyileşmek için olayım diyorum.aranızda benim gibi olup ameliyattan pişman olan var mı??????ameliyat hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var.

İrem, ben 3 ay önce bu ameliyatı oldum. Bana da bundan seneler önce ameliyat olman gerekir ama acelen yok, daha sonra da olabilirsin dediler.. Ama yaşım ilerledikçe bu skolyoz illeti de benimle beraber ilerledi. Azar, azar da olsa ilerliyor.. Ve yaş ilerledikçe ameliyat daha ağır, daha çekilmez en önemlisi daha riskli oluyor. Bana şimdiden bir zararı varmıydı, hayır ama ilerleyen günlerde atıyorum bi 10 sene sonra ki risklerini saydıklarında, şimdi olmaya karar verdim, keşke daha evvelden olsaydım diyorum şimdi çünkü işin kötü yanı, yaşım ilerledi diye bir çok doktordan red cevabı aldım.. ameliyat etmek istemiyolardı, sonunda doğru doktoru buldum ve ameliyat oldum. İyiki olmuşum diyorum.

Madem sana da ameliyat şart dediler ki, evet şart.. Çünkü, 40 dereceden yukarısı için başka türlü bir tedavi de mümkün değil.

Şimdiden geçmiş olsun..

çok teşekkür ederim.fizik tedavi uzmanlarına kalsa tüm organlarım iflas edecek ve zorunlu ameliyat olacaktım ama şimdi kendi isteğimle önümüzdeki yıl olmayı düşünüyorum hazır gençken olup kurtulayım.sonra bir anlamı olmayacak çünkü.tüm süreci sizinle paylaşacağım..

önvelikle çok geçmiş olsun.Sakın ameliattan korkmayın ve endişelenmeyin. Aslında sanıldığı kadar zor bir ameliyat değil. ameliayat sonrası sürec de de sadece 1-2 gün zor oluyor ama aşırı derecede sorunlu olmuyor. içiniz rahat olsun rabbim acil şifalar versin

bende 8 yıl önce skolyoz ameliyatı oldum...
korkmanı gerektirecek bir durum söz konusu bile değil irem...
ameliyattan sonra hiç kalkmadan uzun bir süre yatıcaksın sonra da düzenli fizik tedavi adı altında eğsersizlerini aksatma...
şimdiden geçmiş olsunnn

iremcim biraz daha beklemeni tavsiye ederim, nedenine gelince gelişim çağındasın ve büyümen henüz durmamış. büyümen ve gelişmen durana kadar bekle baktın bi düzelme olmadı o zaman olursun ve 3-4 yıla kadar teknoloji biraz daha ilerler ve belki şuan ameliyat olursan ilerde pişman olursun bu yöntemle olsaydım belki daha iyi olurdu diye ama yinede sen bilirsin. 60 çok bi derece değil benim hep 90'ı buldu ameliyat oldum 4kez şimdi 65-75 gibi bişi tam ölçülemiyor ne yazık ki :D o yüzden sana tecrübeli bi abla tavsiyesi birazcık bekle kuzucum.

ileride geç kalmış olmak istemiyorum.zaten sonra üniversite sınavı falan vaktim olmayacak o yüzden sorunum olmasa da önümüzdeki yıl olma kararı aldım çünkü sonra üniversite ve iş hayatı derken vakit yok,yoğunlaşmadan olayım dedim bende.

günümüz teknolojisi ile bu tür ameliyatları uygulamak artık çok kolay. Kesinlikle ameliyattan korkmamalısın. Ayrıntılı bilgi için benimle temasa geçebilirsin. @drcagatayozturk

Üst Alt