Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 engelli amcamın üzerine ÖTV'den muaf araç alabilir miyiz?

sinankuru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese iyi günler sizlere bir kac şeysormak istiyorum müsadeniz olursa simdi benim amcamın % 60 sakatlık raporu var ve biz onun adına onu taşımak amaçlı bir araba almak istiyoruz.Sormak istediklerim sadece minubus tarzı aracmı alabiliyoruz yoksa taksi tarzı arac ta alabiliyormuyuz iki katagorı dede motor secenekleri nelerdir ve son olarak ta ötv %38 düşüyo peki kdv konusunda da bi kac yazı gördüm oda düşüyormu ? Teşekkürler şimdiden

Alamazsınız derken hiçbir şekilde mi araç alamıyoruz anlayamadım kusura bakmayın

raporu %97 imiş yanliş yazmışım oraya Bülent bey bu durumda alabiliyormuyuz birde araç motoru 1.6 ile sınırlımı oluyor ?

Ama yasada şöyle bir açık var.

%90'nın altında raporu olanlar için geçerli sadece başka bir %90 üzeri raporu olan arkadaşdan aracı devir alabilirler.:cool:

yasanın açığı!

ötv indirimli aracı zamanı dolmadan ,yine ötv sini ödemeden satmak için,herhangi raporu olan bir özürlüye değil de,ötv avantajından yararlanabilen bir bir özürlüye satmanız icab etmiyor mu?

rapor oranı % 60 ise alamazsınız http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html linkinde anlatılan şartlardan birine uyuyor ise alabilir

rapor oranı % 97 ise alabilirsiniz kanunun öngördüğü vergi indiriminden faydalanabilirsiniz http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/51544-hangi-tur-araclar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

N
ot: Raporunuz normal sağlık raporu ise o raporla araç alamazsınız bulunduğunuz ildeki devlet hastanesine giderek amcanızın adına araç alımı için % 90 ve üzeri yeni rapor çıkartmanız gerekmekte

Motor silindir hacmi 1600cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler: ` bu nedır pekı ` mı vergıden dusuyo anlamadım kı bız sımdı nasıl bı araba alabılecegız arazı tasıtı alamıyoruz galıba bıldıgım kadarıyla ama bazı yerlerde farklı yorrumlar yapılmıs kesın ve net bır bılgıye nereden ulasabılırım acaba

[SIZE=1]Motor silindir hacmi 1600cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ü geçmeyenler: %60 yazıyor fakat altında da [/SIZE] Motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçmeyenler: %10 burdakı yuzde 60 mı vergı oluyor anlamadıgım nokta bu [SIZE=1] [/SIZE]mesela 2 motor x3 veya x1 akabılıyormuyuz yada ne bılıyım transporter 2 motoru gectııgı taktırde %10 mu dusuyor otv den su yukarda yazan ;%60 olayı nedır bırde otv mı o

Ancak 1600 cc'yi geçmeyen araç alınabilir. Gerisini okuyup kafanızı karıştırmayın.

Üst Alt