Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 Engelli Raporum var. Bilmediğim haklarımı öğrenmek istiyorum..?

Santiaqo

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 9 yıl önce yaşadığım ve yaşamaya devam ettiğim böbrek rahatsızlığım mevcut.

Bu güne kadar Rapor alma gibi bir arzum olmadı ancak ailemin büyük bir kısmı sağlıkçı olduğu için rapor alabileceğimi ve bu raporun benim hakkım olduğu konusunda beni ikna çabaları Ekim 2016'da %60'lık bir oran ile rapor edinmemi sağladı.

Haziran 2017'ye kadar da pek araştırma çabasına girmedim. Ancak ne gibi haklarım olduğunu da öğrenmek istiyorum. Eğer gündelik yaşam da ve hayatımda bana yardımcı olabilecek bir durumum mevcut ise değerlendirme arzusu içerisindeyim. Bu yüzden son 4-5 günde baktığım ve okuduklarım yazılar dahilinde kafam da soru işaretleri oluştu. Bu konuda bilgisi ve donanımı olan bazı arkadaşlarımın da bana yardım edebileceğini düşünerek böyle bir paylaşım sayfası açmak istedim. Aklıma bazı soru işaretlerini madde madde sıralamak istersem,

1-) Raporum 2 yıl geçerli ve Ekim 2018'de son bulacak. Lisans mezunu bir bireyim, EKPSS sınavına girebileceğimi okuduklarım doğrultusunda anlamış bulunuyorum. Ancak olur da Ekim 2018'de raporum yenilenmez ve raporum çıkmaz ise atama işlemim de o tarihe kadar gerçekleşmez ise girmiş olduğum EKPSS sınavından sonuç alabilir miyim ?

2-) Okuduğum kadarıyla Lisans mezunu olan kişilerin EKPSS'de şansı biraz daha zor oluyormuş. Bu ne denli gerçek ? Birde şunu merak ediyorum. EKPSS'de atama yapılacak olan bir meslek grubunun kontenjanı nasıl belirleniyor ? Sınava o meslek grubundan kaç kişi girmiş ise ona göre bir kontenjan mı belirleniyor acaba ?

3-) EKPSS ile memur olursam eğer alacağım maaş diğer meslektaşlarım ile aynı mı olacak acaba ?

4-) Engelli kartına sahip olmak istiyorum. Bu kartı aldığım zaman Raporumun süresi kadar mı geçerliliği var yoksa ömür boyu sürecek olan bir durum mu ?

5-) Bazı yardımsever arkadaşlarım vergi indiriminden faydalanabileceğimi söylüyorlar. Ancak vergi indirimi talebinde bulunduğum zaman rapor'da sahip olduğum engel yüzdesinde azaltmaya gittikleri gibi hoş olmayan şeyler okudum. Eğer olur da raporumda ki engel oranı azaltılır ise EKPSS imkanım ortadan kalksın istemiyorum. Bu durumun gerçekliği nedir acaba ?

6-) EKPSS sınavı ile olur da atanma işlemim gerçekleşir ise, erken emekli olabileceğimi okuyorum ve dinliyorum. Erken emeklilik süresi nasıl hesaplanıyor ve ne kadar çalışmam gerekiyor ? ( 3 yıldır özel bir kurum da düzenli olarak çalışmaktayım. ) 3 yıldır çalışıyor olmam erken emeklilikte bana fayda sağlar mı ?

7-) ÖTV indiriminden faydalanabiliyor muyum ? Bunun için ne yapmam gerekiyor ?

Araştırdığım kadarıyla kafam da oluşan soru işaretleri bunlar, daha farklı imkanlarımız var ise bunları da öğrenmek isterim.

Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı olmuş.. Okuduğunuz için ve yorumlarını için şimdiden çok teşekkür ederim.

Kısa ve öz anlattım,
1-Kazanılan hak iptal olmaz (%40 sınav için sart)
2-Engel ve eğitim durumuna göre soru sorulur (sınavda) hangi kurum kac memur isterse ona göre belirlenir
3-Engelli engelsiz memur farklı olur tabiki
4-raporun oldugu sürece kullanırsın
5-bir işte calısıyorsan vergi indirimi alırsın (rapor ankara'ya gider kırpma olur yada aynı oran Kabul edilir bu erken emeklilik içinde faydalı
6-"bilgim yok
7-özel tertibat eklenirse ötv den kurtulursu(%90olursa buna gerek yok,)
Ayrıca buna bak bi
https://www.engelliler.biz/forum/showthread.php?t=73285

Aradığın bütün soruların cevabı forum da zaten var araştır bulursun. Hem araştırırken başka şeyler de ögrenirsin.

Mutlaka haklısın besiktas.. gezdim, okudum ve araştırdım. Ancak haftanın yarım günü forum sitesine girebiliyorum.. Geri kalan günlerimde maalesef işim ile ilgilenmek zorunda kalıyorum. Bütün vaktimi buraya ayırmak isterim ancak elimden bu kadarı geliyor.

Veli çok teşekkür ederim ilgin için..

Bişi degil umarım kısa oldu Cevaplar ama öz oldu umarım faydalı olur

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt