Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 engelli raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

demirhandilmen

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ilki 2010 da olmak üzere aldığım 3 tane hastaneden Birden fazla hasatalığımdan aldığım % 60 raporum var .
1 mayıs 1997 sigorta girişliyim
600 gün bağkur hizmetim var
1630 gün de sigorta ssk sigorta hizmetim var
toplam 2230 gün hizmetim var
ben tam olarak malulen ne zaman emekli olabilirim?

Malulen olman çok zor bende %73 var malulen yapmadılar,ancak vergi indirimi yoluyla emekli olabilirsin

Malulen emekli olmak için sgk ya müracaat edebilirsiniz. Elinizdeki raporlar hiç bir işe yaramaz malulen emeklilikte kurum sevk yapar ve yeni rapor almanızı talep eder. Malulen emekli olamaz iseniz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz.

şu anda çalışmıyorum yeşil kartlıyım vergi indirimi için maliyeye başvurmam gerekiyor dimi?ne zaman başvuru yapabilirim.benim %60 raporum bir çok hastalığın toplamı olarak (şeker,göz,nöropati,psikoloji,mrbit obezite)aldığım rapor.

ben de soracam .ama zaten forumda bi yerde yazar diyecek arkadaşları kızdırmak istemiyorum.
17.04.2006 emekli sandığına bağlı engelli memur olarak başladım. fakat 2002 de 5 ay bağ kurum var. bu durumda ne zaman, ve kaç gün prim doldurursam emekli olurum ? teşekkürler

1800 den 150 gün çık kalanı doldurdunmu emekli olursun apollo1453

sedatgedik;

anlamadım. kalan dediğiniz 4 buçuk yıl yapıyor ve bu kadar erken emekli olunabiliyor mu ? yada bugünden sonra kalan prim günü mü söylediniz ?

demirhandilmen;
Çalışmıyor iseniz ilk önce malulen emeklilik müracaatı yapın, sonra duruma göre hareket ederiz.
Şimdi yapmanız gereken hemen ssk ya malulen emekli olmak için müracaat yapmanız olacak

Officer;
bir çok hastalıktan %60 raporumla malulen emekli olabilmem için 2230 gün yetmiyor ki ama.tek hastalıkdan alsam olabilirdi belki.

officer;
teşekkürler ilginiz için.
şöyle bir şey kanunlardan yasalardan pek anlamıyorum yani okudum ama anlayamadım.
ben sigorta müdürlüğüne gittim emekli olmak için nasıl başvuru yapabilirim diye aban en son nerde sigortalıysan oradaki sgk ye başvuracaksın dedi ve şu anda bulundgum şehirle en son sigortalı olduğum şehir arasında tam bir günlük yol var bu nasıl iştir insan hayatı bu kadar basitmidir.engalli lere bile doğru dürüst yol göstermeyen cevap vermeyen sözüm ona mem urlar sırası geldiğinde kimseye insanlığı bırakmıyorlar.benim öğrenmek istediğim şu bir çok hastalıkdan %60 raporum la ve toplamda 2230 gün ssk ve bağkur toplam günüyle nasıl nereye müracaat etmem gerkiyor. dediğiniz gibi sgk ye müracaat ettım bana en son nerde ssklıysan orda başvuracaksın deyıp gecırstırdıler kafam karıştı.
ve bu mevcut %60 rapor aldığım hastalıklara diastolik disfonksiyon(kalp) ve uyku apnesi hastalığımda eklendı bu hastalıklara ne kadar oran verılır. bulunduğum sehırde araştırma hastanesine gittim ve yenıden rapor almak için başvuruda nasıl bulunurum dıye sorunca senın zaten mevcut raporların var başvuru yapamassın dedıler sağlık kurlundakı memurlar buda ılgınc.

O zaman ne yapacaksınız biliyor musunuz şuan bulunduğunuz ilde 10-15 gün kadar ssk lı olun sonra çıkış alın ve malulen emekli olmak için tekrar ssk ya müracaat edin.

Kafa karıştıracak hiç bir konu yok süreç sizi emekli olmaya götürecektir. Bu süreç zor bir süreç sabırlı olmanız gerekli...

officer;
çok teşekkürler.
işte kafamın karışıklığı şuydu memurların doğru dürüst bigi vermemesi hatta eminim yetersiz bilgiye sahip olması ve 2230 günle malulen emekli olabilmem için tek hastalıktan %60 raporlu olmam gerektiğini duymam dı çünkü benim morbid obezite,diabet,göz,nöropati,psikiyatri hastalıklarımın toplamı %60 olması yani tek hastalıkdan değil.

ssk yenıden mı gönderecek benı hasateneye o zaman? ve bir cok hastlaıkdan %60 malulen emeklı olabılmem için yeterlimidir.
ve ssk dan sonra vergi indirimi için maliyeye mi başvuru yapacağım bu 15 günlük sigortalı olacağım andamı maliyeye başvuru yapacağım?benden ne tur belgeler ısteyecekler. muhtaçlık belgesı ısteyeceklermı 2011 de kaymakamlıkdan aldığım muhtaçlık belgem gecerlı olacakmı?

Arkadaşım sen konuyu başka yerlere çekiyorsun. Senin yapman gereken bir yerde 10-15 günlük sigortalı olarak çalışan olman gerekli sonra iş yerinden çıkış alacaksın.
Sonra ssk ya malulen emekli olmak için müracaat edeceksin. SSK seni rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek.
Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Elinizdeki rapor ister ise %100 olsun elinizdeki raporu ile malulen emeklilikte kullanamazsın, tekrar diyorum malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.
Bakın malulen emeklilikte vergi indirim hakkı şartı aranmaz.
Malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmak APAYRI şeylerdir.

anlamıyorum işte anlamadığım konulşarı soruyorum ıkısde ayrı seydır ama sormak ıstedıgım soruların cevaplarını almak ile uğraşıyorum anlamdıgım konuları ısrarla sormamın nedenı budur yanlış anlamayın.
1.2230 gün yeterli ve 1997 girişli olmamda yeterli tamam ama benim raporum bir çok hastalıkdan %60 rapor yeterlimi çünkü kanser hastası bir akrabam bana tek hastalıkdan %60 olması gerektıgını soylemıstı.
2.vergı ındırımı alıpda emeklı olabılıryorsunuz soylenmıstı eger malulen emeklılıgım ustekı sartlarda uygun olmassa vergı ındırımı alıp emeklı olmam mumkunmu ve sartları nedır nasıl nereye başvurulur.
ıste öğrenmek ıstedıgım seyler bunlar sayın officer.

1-Yargı kararı ile kazanılmış bir hak var buyurun bu linki okuyun..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html
2-Malulen emekli olamaz iseniz vergi indirim hakkı alıp emekli olabilirsiniz evet şu tablo size yardımcı olacaktır.
2008_oncesi.PNG

Dava açıp şansınızı denemekten başka bir yol yok maalesef.

Üst Alt