Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 engelli raporumla ne tür yardımlar alabilirim?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
21 yaşında özelde çalışan biriyim 1,2 defa duymuştum devlet su ve elektriğe indirim yapıyormuş sanırım.

%60 engelli raporum ile ne tür yardım alabilirim ?

Örneğin su aboneliğini üzerime alırsam indirim alma şansım varmı ?

Üzerime kayıtlı bir araç mevcut bundan dolayı alamaya bilirmiyim ?

Elektrikte herhangi bir indirim yok su % 50indirmli kiracı iseniz kira sözleşmesini ibraz etmeniz yeterli oluyor bunun yanında belediyeye ait tüm ulaşım Araçları (otobüs, vapur, feribot) ücretsiz TCDD tren seferleri ücretsiz uçaklarda, telefon operatörlerinde engelli indirimi şehirlerarası otobüs firmalarında indirim var devlete ait müze ve tarihi yerlere girmek ücretsiz hatta bazı yerlerde engelli birinci yakınınıda ücretsiz faydalanıyor birde haneye giren gelir kişı başına çok az ise sosyal yardımlar yapılabiliyor ötv siz araç alımında işe yarıyor araç konusunu araç bayilerine sorun devlet daireleri ve birçok yerde engelli önceliğiniz var aklıma bu kadarı geldi Devletimiz artık daha çok imkan sunuyor birde siz özel sektördesiniz yaşınızda genç mutlaka vergi dairesine vergi indirimi için başvurun erken emekli olursunuz

Ben ilce belediyeye sosyal yardim icin basvurdum ama kabul edilmedi bunun icin baska nereye basvuru yapmak gerekir Cengiz68

Aile sosyal yardım müdürlüğüne birde devletin sosyal yardım vakıflarına başvurmanız gerekiyor ilçedeki kaymakamlıktaki sosyal yardım vakfinada başvurabilirsiniz şartlarınız uyuyorsa tabi

Birde HANC1 e cevaben elindeki engelli raporunla devlet memurluğuna engelli kadrosuyla girmende faydası var

Bende %88 le vergi indiriminden emekli oldum kaymakamlık sosyal yardımlaşma bürosundan sonuç alamadım eşim için bakım parası başvurusunda bulunmuştum geçen yıl raporda ağır angelli ibaresi olmadığı için kabul edilmedi sormak istediğim Yen'i bir kanun çıktımı ikincisi bu süresiz raporumla sosyal yardım alma şansım varmı başka kuruluşlardan

Ymurat raporunuzda agır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylığı baglanmaz. bu konuda bir kanun değişikliği yok,aynen devam.
emekli oldugunuz için 2022 aylıgı da vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylıgı da almanız mümkün değildir.
aynı şekilde emekli oldugunuz için vakıflardan nakdi ve ayni yardım da almanız mümkün değildir.
diğer haklarınız için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

HANC1

Elektrik ve su abonelerinde bulunduğun bolgedeki dağıtım şirketlerın de elektrik ve su abonelik ücretlerınde yada kullanım ücretlerinde indirim oluyor. bunu bulunduğunuz bölgedeki firma ile danışa bılırsınız.

Üst Alt