Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 görme engelliyim. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

yakısıklı14

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benım %60 raporum var.sag gozum hıc gormuyor sol gozum %10 goruyor.malulıyetım onaylandı.bu noktada ben kendı ustume aılemden bırının kullanacagı bır arac alabılırmıyım.baktım forumlara hep bedensel özurluler ıcın konular ve yasa ıcerıklerı bulunuyor.pekı ya gorme sorunu olan engellıler bu ötv den falan yararlanamıyor mu

Rapor oranı %90 ve üzeri değilse ( ki sadece görme engeliyle %90 rapor alınması imkansız..) ÖTV'siz alınacak aracı rapor sahibinden başkası kullanamaz. Kendisinin kullanabilmesi içinde, özel donanımlı araç kullanmayı gerektirecek ortopedik rahatsızlığı ile, özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir raporunun ve H sınıfı ehliyetinin bulunması gerekir.
Görme engelliler araç alımında ÖTV'den muaf olamazlar..

pekı bu %90 lık oran sadece tek rahatsılıktan mı yoksa bırden fazla rahatsızlıgın toplamıyla mı olmalı

tek rahatsızlık da olabilir, birden fazla rahatsızlığın toplamı da olabilir... yeter ki %90 ve üzeri raporunuz olsun...

pekı bu prosedur nasıl ısler ne yapmam gerek önce vergı daıresıne mı gıtmem gerekıyor bole bır basvuru yapmak ıcın.bıraz detaylı şekılde anlatırmısınız

sadece görme engeliniz varsa ötv indirimli araç alamazsınız, zira iki gözün tamamen görmemesinde bile %85 oranında rapor veriliyor...

ötv indiriminden ortopedik engelliler ve %90 (ve üzeri) rapor oranı olanlar yararlanabilir..

sizin %90'a ulaşabilmeniz için %60 görme engelinin yanında başka engellerinizin de hesaba katılması gerek...

bunun için tam teşekküllü bir devlet hastanesine "h sınıfı ehliyet almak için" başvurmanız gerekiyor....

Üst Alt