Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 göz raporu ile ÖTV indirimli araç almam mümkün mü?

habibergun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim ablam doğuştan ışıkta ve güneşli havalarda neredeyse göremeyecek kadar gözlerinden rahatsız ve Siyah beyaz renk körü göz arkasındaki sinirlerinde tahribat olduğu için durum bu şekilde bugün heyete girdi ve %60 rapor vermişler kendisi ötv indirimli araç almak istiyor %60 ortapedik rahatsızlığı olmadığı içğn alamayacağını anladım forumda okuduklarımdan ama siyah beyaz renk körü olduğu için ehliyette alamıyor. Ötv indirimli araç alması için ne yapması gerekir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@habibergun

merhaba geçmiş olsun

ötv indirimi için rapor oranının %90 ve üzeri olması gerekmektedir. Sağ sol koldan veya ayaktan rahatsızlığı olduğu taktirde orana bakılmaksızın indirimden faydalanabilir.

Anladığım kadarı ile ablanızın ortopedik rahatsızlığı bulunmuyor. %60 oranla ötv indiriminden faydalanamazsınız. BAŞKA RAHATSIZLIĞI VARSA RAPORA EKLETİP %90 ORANI BULMANIZ GEREKİYOR.

ozgurmeric74

Ama siyah beyaz renk körü olası ehliyet alamıyacağı anlamına geldiğinden rapora itiraz edecek başka bir yol yokmudur %60 gözden dolayı başka bir engelide yok sadece göz başka bir yerde ehliyet alamayacağı için raporda ötv indirimli araç alabilir eklenirse alabilir diye okumuştum ama yanlışda hatırlıyor olabilirim

@KKELEBEKK

Anladım teşekkür ederim.
Bir de bu raporla ne gibi haklara sahip olunuyor bununla ilgili bilgilere nereden ulaşabilirim.

bu raporla engelli kimlik kartı çıkarabilirsiniz. engellilere sağlanan birçok avantajdan faydalabilirsiniz. su faturası indirimi, emlak vergisi muafiyeti,ücretsiz şehiriçi yolculuk gibi. ayrıca sigortalı ise erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

Üst Alt