Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 günlük sigortalı olunca 2022 maaşı kesilir mi?

Burcum35

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
% 80 psikoz raporum var malulen emeklilik icin 59 gune ihtiyacim var bu 60 gunu sskli olarak görünüyorum.2022 maasi almaktayim mart 2018 de maasim kesilirmi?bu arada aralik maasini aldiktan sonra dogum borclanmasi yapip istege bagli 8 gun gorundukten sonra sskli gorunuyorum bir sorun teskil edermi?maasim keslirmi?

Bende oyle biliyorum ama 90 gun görünme hakki var diye okudum kafam karıştı birde edevletden yardim devam ediyor diye yaziyor mart 2018 de yatarsa parayi cekiyimmi cekmiyimmi kararsiz kaldim

90 gün eskidendi yeni yönetmenlikte böyle bişey yazmıyor hemen kesiyorlar sgk kaydını sistem görüyor kesiyor

@Burcum35 90 gün meselesi yukarıda bütünüyle farkındayım'ın dediği gibi eskidendi.

her ödeme dönemi öncesinde sistem aracılıgıyla SGK kaydı sorgulaması yapılır. sgk kaydı olduğu tespit edilenlerin aylığı ödeme dönemi öncesinde feshedilir. dolayısıyla sigorta kaydın tespit edilirse aylığın kesileceğinden mart dönem ödemesi yapılmaz.

sen aralık dönem aylığını çektikten sonra sigortalı olmuşsun. aralık dönem maaşı (aralık,ocak,şubat) peşin ödendi. peşin ödenen aylık geri istenmez.

hangi tarihte sigortalı oldun? sigortanı hangi tarihte sonlandırmayı düşünüyorsun? şubat sonunda sigorta tespiti yapılmaya başlanır bilgin olsun.

Cok tesekkurler bilgileriniz icin ben 05.01.2018 de sskli oldum.26.12.2017 de istege bagli bagkura giris yapmistim 04.01.2018 de sonlanlandirdim.yani 8 günlük istege bagli 51 günüde sskli görünecek. malulen emeklilikte son statu ne ise ondan emekli olunuyormus. oyuzden sskdan emekli olabilmek adina son 51 gun sskda görünecek.

Ben ozaman 25.02.2018 gibi çıkışı yaparsam yinede 2022 engelli maaşı kesilir mi ?birde 1800 gün ile emekli olursam ne kadar maaş bağlarlar?simdiden teşekkürler..

Burcum35 sgk sorgulamanızı erken de yapabilirler. bu konuda kesin konuşamam. SGK kaydınız tespit edildiğinde de aylığınız fesh edilir.

emeklilik hakkında yeterli bilgim yok. emeklilikle ilgili sorularınızı lütfen emeklilik forumundan sorunuz.

Üst Alt