Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 kas hastalığından raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

kutsaltencere

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2005 yılında sigorta başlangıcım var. 2011 yılında myasthenia gravis hastalığından 60 engelli raporu aldım.
Şuan çalışıyorum fakat vergi indirimi için de henüz başvurmuş değilim.
1800 günü doldurdum

malulen emekli olabilir miyim? Bir de bu 10 yıl sigortalılık süresi olayı nedir? 1800 gün dolması yeterli olmuyor mu?

Önce vergi indirimi almanız gerekiyor.
Daha sonra sgk'a emeklilik için başvuruyorsunuz, sgk tarafından gönderildiğiniz hastane size "çalışamaz raporu" verirse süre beklemeniz gerekmiyor.
Birde hastalığınız işe başladıktan sonra çıkmış galiba, buda sizin malülen emekli olmanız için avantaj sağlar.

10 yıl süre 1800 gün malülen emeklilikte şart başkasının bakımına muhtac iseniz sadece 5yıl yani 1800 prim yeterli bakıma muhtaçlık kırıteri yok ise 10 yıl olmadan kurum malüliyet işlemi başlatmaz ayrıca kurum kolay malülen emekli etmez onun için vergi indirimi için de baş vurmanız yararınıza vergi indirimi 60 ile 2 dereceden alır iseniz ozaman 18 yıl 4000 primle emekli olursunuz

10 yıl sigortalılık şartı tamamlandığında, yeni yayınlanan maluliyet cetveli'ne göre de malul sayılacak durum söz konusu ise, malulen emeklilik hakkına sahip oldunuz demektir:

11. Myastenia gravis ile birlikte:
A. Tedavi altında olmasına rağmen konuşma, yutma veya nefes almada belirgin güçlük olması
veya
B. Tedavi altında olmasına rağmen, dirence karşı olan tekrarlayıcı eylemde yer alan ekstremite kaslarında belirgin motor zayıflık olması.​

Üst Alt