Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 oranında raporum var. Maliyeye borcum var. Vergi indirim alabilir miyim?

Kilitci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
22,01,2009 tarihinde bir trafik kazası geçirdim ve sol kolumdan sakat kaldım
o günden bu yana ne engelli kartı çıkartım nede haklarım nedir nasıl yararlanabilirim düşünmedim
engellilerin vergi indiriminden faydalandığını duydum ve sizden bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum
Kaza yaptığım tarıh 22,01,2009 engelli kartı aldığım tarih 07,04,2015 fakat 02,07,2009 tarihinde T.C SAĞLIK BAKANLIĞI İZMİR ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIK KURULU RAPORUM mevcut http://i.hizliresim.com/07W75o.jpg

Bu arada sanayi sitesinde oto kilit tamirhanem var
kazadan bu yada aktif çalışamıyorum doğal olarak :( sadece bir sigortalı işcim var bende elimden geldiğince birşeyler yağmaya çalışıyorum dükkanımın başında duruyorum yani

Sorum şu
vergi dairesine birikmiş borcum vardı ve bunu yapılandırdım ödemeye çalışıyorum
vergi indirimi denilen nedir bu borcumu düşürtebilirmiyim ve gelecekte çıkıcak vergilerden indirim olurmu.

Vergi indirimi sizin anladığınız anlamda değil. Bu belgeyi alanlar eğer çalışıyor ve ssk günü dolmadı ise
maaşlarından kesilen gelir vergisi daha az kesildiği için maaşlarına artı bir artış sağlıyor. Yada ssk gün sayısını
doldurmuş ve şartları taşıyor ise erken emeklilik yada malülen emeklilik hakkı elde edebiliyor.

Alacağınız bu belgenin sizin vergi borcunuza bir artısı olmaz.

Sakatlık indirimi defterdarlığa başvuru yapıldığı tarih itibarıyla başlar. Maalesef bu başvuru tarihinden önceye dair bir vergi indirimi mümkün değil.

Üst Alt